Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Live začátky intradenního obchodníka [11] – zhodnocení po 3 měsících


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 55
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Tak to držím Pavlovi palce. Myslím, že zvlášť impozantní je, že v samém začátku dokáže být cosi málo v plusu. Mně se ve stejném období dařilo o cosi lépe, teď o prázdninách to bylo ovšem taky takové nějaké nahoru/dolů. Na větší pohyby už se upřímně těším, i přes tu prázdninovou nijakost jsem dokázal vydělat. Jestli se bude v následujících měsících skutečně dařit lépe, mohl bych pomalu začít organizovat svůj život úplně jinak.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Všiml jsem si, že komise u Pavla spolknou tři čtvrtiny zisku! To bych byl asi na mrtvici. U mě se to pohybuje kolem 25...30% a už tak špekuluju, jak se udržet v obchodech ještě déle (intradenně od teď až do pozítřka), abych měl vyšší zisk na obchod a netrápilo mě, že mi z toho více než čtvrtinu spolkne broker! Jsem sice v plusu, ale neustále mám pochybnosti, jestli to dělám dobře, jestli by to nešlo mnohem lépe... mít komise 75%, neměl bych o čem uvažovat a hledal bych něco výnosnějšího.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ano, přesně tak - spousta obchodníků na začátku s podobnými náklady vůbec nepočítá. Přitom komise mohou spolknout výraznou část profitu a způsobí, že se člověk propadá do postupné ztráty i když v reálu "stagnuje".

I z tohoto důvodu je lepší si stavět strategie s vyšším RRR a menší frekvencí obchodů ....

Nechci se opakovat, ale to že je Pavel aktuálně defacto na nule po 3 měsících živého obchodování s tím, že v podstatě vydělával pouze na komise nevidím jako nic katastrofického a určitě bych neházel strategii do žita proto, abych hledal "něco výnosnějšího". Trading je z tohto pohledu běh na dlouhou trať. Pokud budete obchodovat cokoliv a budete po spoustě obchodů na nule, je jasné, že komise budou neúměrně vysoké, protože vůči nim není žádný profit. Tj. určitě bych se nefixoval jen na komise, ale na systém jako celek. Např. tak, že budu plánovat ziskové obchody, aby komise byla maximálně např. 5% z obchodu a to jsme znovu u RRR....

Ale určitě je dobré komise sledovat - a to i v backtestu.

Petr



Link to comment
Sdílet pomocí služby

Už v jiných vláknech jsem zaznamenal dotazy na to jak si Pavel vede a samotného mě napadlo, jestli to už nezabalil, když o něm nebylo tak dlouho slyšet. Mýlil jsem se, což je dobře a těším se na další podněty, vycházející z těchto článků, které mohou být dobrým vodítkem pro začínající tradery. Jako např. ten, jak napsal Petr, že trh udělá pohyb na začátku seance a potom je zbytek dne v chopu. Sám papertraduju NQ a musím toto potvrdit. Pro zkušenější se tento postřeh může zdát jako stupidní, ale přiznejme si, kolik z nás si toto dá do souvislosti s prázdninama, ikdyž každý z nás ví, že prázdniny jsou. Když už je to napsané tak si řekneme: "To je přece jasné ..."
Díky za postřeh.

Přeji všem pěkný den.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Petře,

chtěl bych se zeptat, jestli jste tímto článkem uzavřel to první období 3. měsíců, nebo plánujete ještě nějaké vyhodnocení hlavně z pohledu disciplíny.
Něco podobného jako bylo v 6. díle pro první měsíc, různé typy chyb a tipy na jejich odstranění. A nebo to bylo ve zbývající části obchodování více méně podobné, takže by to bylo jenom opakování, což si asi článek už nezaslouží.

díky, Láďa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý deň, mal by som otázku k obrázku ukažky trhu ES v tomto článku, je tam spominaný gap no ja nevidim žiadnu nevyplnenú medzeru. Predpokladám teda že je to tá časť trhu označená vertikalnymi prerušovanými čiarami - červenou a zelenou, teda od 15:30 do 15:45. Na deme v ninja - zen fire je v tomto caše sa dá bezproblemovo vstupiť, na live to tak nie je ? dik

Link to comment
Sdílet pomocí služby

> Nechci se opakovat, ale to že je Pavel aktuálně defacto na nule po 3 měsících živého obchodování s tím, že v podstatě vydělával pouze na komise nevidím jako nic katastrofického a určitě bych neházel strategii do žita proto, abych hledal "něco výnosnějšího". Trading je z tohto pohledu běh na dlouhou trať. Pokud budete obchodovat cokoliv a budete po spoustě obchodů na nule, je jasné, že komise budou neúměrně vysoké, protože vůči nim není žádný profit. Tj. určitě bych se nefixoval jen na komise, ale na systém jako celek. Např. tak, že budu plánovat ziskové obchody, aby komise byla maximálně např. 5% z obchodu a to jsme znovu u RRR....

Já v tom taky nevidím nic katastrofického. Naopak - klidně to zopakuju - držím Pavlovi palce a gratuluji k docela hezkému výsledku - já při svém "poprvé" prodělával. Ale - jak se v diskuzích ukazuje neustále - lidé jsou různé a vyhovují jim rozdílné věci. Já bych se uhryzal, mít takové komise, obchodovat Pavlovu strategii by mi hrubě nevyhovovalo. Na druhou stranu jsem možná trochu otrlejší z jiných hledisek, takže v pohodě zůstávám v obchodech delší dobu. Cena lítá jak na tobogánu, jednu chvíli jsem 200 v plusu, další okamžik téměř na nule, v pohodě snesu několik swingů, než se po hodině či dvou dohrabe cena k mému PT nebo mě vyhodí jiný ukazatel.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ad yax) další článek plánuji až někdy v budoucnu s popisem konkrétních taktik, které vedly ke zlepšení.

ad pitr77) ano s tímto souhlasím. Více patternů může přinášet lepší výsledky. Na druhou stranu pro začínajícího tradera je podle mého názoru nejlepší začít pomalu s jediným patternem, na jednom timeframe a postupně se ubírat kupředu, učit se a získávat cit pro trhy, než se vrhnout do tradingu s porfoliem patternů na několika trzích najedou. Zatím jsem nepoznal nikoho, kdo by byl začátečník, tímto způsobem začal intradenně obchodovat a po 3 měsících byl ještě v trzích.

Petr


Link to comment
Sdílet pomocí služby

hltám a hltám další informace.
už se těším, až se projeví další a další chyby začátečníků mnohokrát zde popisované. finančníci dokáží, že umí pomoci a udělají z Pavla tradera , který bude hodnotit těch 1000 babek na kontrakt.
počítám že ještě 6-9 měsíců to potrvá a pak doufám že bude k dispozici osobní mentoring v této minimální délce např. rok a já budu moci stát první v řadě.
už se těším. ještě jednou díky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

předně bych chtěla poděkovat za velmi zajímavý a přínosný článek a pak obzvláště i tvůrcům Finančníka.cz za to, že existuje a poskytuje takovou spoustu užitečných informací pro nás začátečníky i pro zkušené obchodníky.
Ráda bych se zeptala, zda plánujete napsat obdobný článek i o začínajících pozičních obchodnících? Přijde mi, že většina článků zde je o intradenním obchodování (omlouvám se, pokud se mýlím).
S manželem jsme po necelém roce SIM obchodování otevřeli společný účet a začali se reálně věnovat pozičnímu obchodování s počátečním kapitálem 10.000 USD. Po prvních úspěších přišly i ztráty (způsobené podle mě hlavně psychikou) a tak by mě docela zajímalo přečíst si nějaké zkušenosti začínajících pozičních obchodníků.
V našem případě jsem díky real obchodování zjistila, že ztráta 700 USD je hodně bolestivá facka a teď se z ní vzpamatovávám :-). Taky jsem zjistila, že má psychika není tak silná, jak jsem si myslela a po necelém měsíci obchodování mě dokázala dost vykolejit :-(.
Abych přispěla i nějak konstruktivně v číslech, za necelý měsíc real obchodování máme zisk 970 USD, na který jsme se dostali po ztrátě 700 USD způsobené "chybou, o které jsem si myslela, že se jí určitě vyvarujeme" :-)

Přeji všem klidné obchodování, pevné nervy a díky za tyto stránky!

Lucka

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...