Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jen drobna poznamka Pavle,

nekde na zacatku jsem trochu popsal jak vypada trend z meho pohledu a jak jsem napsal, nemusi byt vzdy zakladnim predpokladem tvorba vyssich high nebo nizssich low. Casto obchoduji uvnitr trhu a z meho pohledu se jedna stale o trendove obchodovani. Naopak take casto neobchoduji po prurazech daily highs/lows, protoze jiz se nemusi jednat o pokracovani trendu, ale pouze o skalp stop prikazu nebo nizko umistnenych SL - opet z meho pohledu

Ale mate pravdu, ze klasicke vnimani trendu je stale hluboce zazite u spousty traderu a take neni mnoho cistych trend. dnu podle teto teorie.

Proti trendovemu obchodovani nic nemam a muze byt velmi profitabilni, ale pro zacatecniky je podle mne lepe hledat korekce do trendu misto tri spatnych vstupu na DT.
To ze by nebylo mozne dosahnout dlouhodobych profitu obchodovanim korekci do trendu, s tim nemuzu souhlasit. Opet je zde otazka co je to trend a podle ceho jej kdo urcuje, ale ja jsem s podobnou technikou velmi spokojen, nehlede na to, ze je funkcni na jakemkoliv trhu, vcetne forexu.

Myslim ze i zacatecnik muze treba nyni na TF1m videt /15.40/ jasnou snahu trhu o short a zacit hledat patern, uz si nejsem moc jisty tim, ze jzacatecnik usoudi, ze se jedna o jasnou DIV a bude cekat na vstup long. Z hlediska psychologie a pripravy na dalsi dlouhodobe obchodovani me pripada snazssi uvaha a patern ohledne trendu short.

TF

• Odpovědí 831
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Shorty mají tu výhodu, že pohyby bývají prudší a rychlejší. Jejich nevýhoda je v tom, že od konce 2008 bojujete proti FEDu a ECB. Mám řadu strategií, které přestaly na konci roku 2008 fungovat a řadu těch, které jakoby naopak chytily dech.

Odesláno

Nemám čo namietať ale ešte by som upresnil môj príspevok kedže som napísal že obchodujem trendovo a vyznelo to asi tak že čakám na korekciu po tom ako si myslím že dôjde k začatiu trendu.. Toto robím fakt len vo výnimočných prípadoch popravde sám tie korekcie vidím dosť ťažko neviem prečo to tak je ale ovela radšej naskakujem do trendu na úrovniach o ktorých si mýslím že budú znamenať zmenu trendu a to sú najčastejšie breaky zo zhlukov toto sa mi najlepšie robí po open od 9 do 11 ostatok obchodov sú už tie korekčné alebo na zlyhanie teda skúška obchodu proti skalpom SL.

ale čo sa týka toho trendu nevidím dôvod hladať na tom niečo zložité každý TF má ten trend iný a ked idem long 1min tf tak to môže byť síce na 1min trade do "shortu" ale 30min mi pekne ukazuje že trend je long. Protitrend ťažko to klasifikovať podla mna ja som chcel skorej povedať že sa oplatí určovať trend na každom TF a podla toho si robiť vstupy na akom TF už človek chce.

Inak dneska ideálny long ráno na 6E teda z môjho pohladu cez noc pomerne slušné pokračovanie včerajšej korekcie dostalo sa to do úrovne kde sa to min týžden pekne konsolidovalo takže trošku riskantnejší obchod ale so slušným potencálom kedže na daily TF je ešte podla mna priestor na long. Bohužial len keci včera mi začal semester a tento týžden som sa k pc ešte v rozumnom čase na euro nedostal:/

Odesláno

Vnimani trendu je opravdu subjektivni, na tom se shodneme.. :) Napr. vcera, jak jste psal, ze je trend down, ja bych kvuli silne SR, na ktere hrozil flip do longu, short nesel. Max. po vzniku jasnejsiho momenta. Za to jsem ale sel long za LMT v 15.41 na 901,1 a pak jeste jednou STP v 15.50 na 902 - to byl pro me trendovy obchod po vzniku flipu do longu. (pokud se bavime o TF)

Dalsi slusny trendovy vstup do longu by pro me byl LMT v 16.19 na 903,5, ale nebyly zde splneny vsechny me podminky. Trh na me byl uz prilis vysoko. Vstoupil bych max. na hlubsi korekci. Muj styl se ale odviji od toho, ze mam rad maly SL, ktery pomerne rychle utahuji na BE, jelikoz vyhledavam vstupy, pri kterych vznika silna reakce, pokud vyjdou...

Jen mensi dodatek, nerikal jsem, ze neni mozne profitabilne obchodovat korekce do trendu. Zpochybnoval jsem naskakovani do trendu na 3. a dalsich korekcich, kdy uz je to podstatne slozitejsi, pokud se nenachazime v cistem dlouhodobem trendu.

Odesláno

Achjoooo. Dnes jsem si udelal tento zaznam v denicku:

16:48 - chtel jsem zkusit protitrendovy obchod, nebot se situace zdala nad slunce jasna...
- nadhernej DT na DayHi, posledni usecka DT vylozene odmitnutni ceny,
- silna divergence na CCI50, vlastne swing failure + posledni nadech trhu
- obrovska podpora IM divergence - naprosto cista situace !! ostatni trhy prudce DOWN
- okamzite nasledoval pattern 0/100 + zaroven 2x100
- bal jsem se, nebot jsem nemel v umyslu jeste obchodovat protitrendy, ale nakonec vstup o 4 min dale na cene o 1 tick horsi, z nejakeho vnitrniho pocitu jsem kliknul
- trh zacal "chopovat" na jedne cene, po par minutach jsem pritahl SL na $50, planoval jsem vystup na 50% rtcmnt s PT $140
- nevydrzel jsem po +- TNG od EMA34 a 2 UP useckach a ukoncil obchod s nulou :(
- IM trhy prudce DOWN !!!
- hned dalsi usecka sice s patternem 0V Long, ale DOJI DOWN !!! a tam doslo ke zlomu
- nasledoval pohyb $410 k DayLo !!!!!!!!!!!!!!!!! :(

- ZASE STRACH STRACH STRACH - SEM VOCAS, ale zacatecnik a tak si tu chybu odpoustim:)

Nebyt teto chyby a 2 v minulem tydnu (2x stejna situace - vstup totalne mimo pravidla po prudkem pohybu a s domnenkou, ze trh musi zakonite pokracovat - ostatni trhy z IM pokracovaly ochotne - z toho jsem uz vylecen :) ) , tak uz jsem byl v krasnem profitu a ne se motal kolem nuly :)

Jak mam s timhle strachem bojovat ??? Je to ponekolikate velmi podobna situace.
Jak jste, zkuseni obchodnici, resili boj se strach v zacatcich ??

Odesláno

Pevne dana pravidla! To je zaklad pro boj s emocemi. Ty ty evidentne nemas... :) Kdyz si k tomu navic rikas, co by se stalo, kdyby..., tak to je dalsi vec, ktera te zene do slepe ulicky. Takhle zkratka obchodovat nemuzes, to neni moc profesionalni pristup. A uz vubec se nemuzes vymlouvat na to, ze jsi zacatecnik, to muze zajimat nadrizeneho v praci, ale trhum je to jedno.

Navic, predstav si situaci, kdybys do tohoto obchodu vstoupil stejne, stejne bys i vystoupil, tzn. s nulou, a pak by se trhy dostaly az k tvemu SL, takze pokud bys neposunul na vstup, mel bys ztratu. Jeste navic z obchodu, ktery jsi vubec brat nemel! Nebo ano? To take nejde moc poznat z vety: "bal jsem se, nebot jsem nemel v umyslu jeste obchodovat protitrendy, ale nakonec vstup o 4 min dale na cene o 1 tick horsi, z nejakeho vnitrniho pocitu jsem kliknul"

Zkratka, mel bys pochopit, ze zakladem uspechu, je nastaveni jasnych pravidel a jejich konzistentni dodrzovani. To sice jeste nemusi vest k dlouhodobejsimu zisku, ale jsi alespon na dobre ceste. Takto se muzes maximalne placat na miste a rikat si, co by, kdyby...

Ber to jako radu od nekoho, kdo delal ty same chyby! :)

Odesláno

Alexík:

Nikdy si nevrav čo keby.. keby bolo keby. Ak si ideš vravieť že pre boha mohool som byť v pluse keby nebollo dvoch obchodov tak v tom pluse nikdy nebudeš. Ver mi viem o čom hovorím obhcodujem len dačo pod 1 rokom a toto som si vravel 8 mesiacov a hádaj kde som bol na 0 a ver mi je málo tak frustrujúcich vecí ako ked si po 8 mesiach tradingu na 0 kvôli keby bolo keby. Stratu príjmy. Z BE alebo traistopu môže byť 0 a potom profit ale aj 0 a potom srata a ak si povieš pri strate že aha som frajer mohla byť strata a pri tom ako ide po BE obchod do profitu plačeš že si vocas lebo si sa pripravil o profit. Také veci treba ignorovať proste si utiahol nič s tým už neurobíš. Nevytváraj si zbytočne frustráciu. Zisk príde z obchodov pri kt to čakáš menej. (tu)

Na odlahčenie nepoznám tvoj systém ale ako tak pozerám na všetky tie podmienky tak ste sa práve pripravili o jediný obchod v roku :D

Odesláno

Jojo, kort u ID obchodování je to tak, že jeden obchod nic není.
Mám obchod za sebou, tak dopadl tak jak dopadl, teď se musím soustředit na další obchod, aby byl dle všech pravidel, nejen vstup, ale hlavně řízení pozice.

Až vzorek minimálně 10 obchodů začíná něco ukazovat, čas minimálně 14 dní něco naznačuje, apod. Takhle je potřeba myslet a takhle je potřeba mít nastavený trading.

A iigis měl pravdu s tou poslední větou, dobře jsem se pobavil.

Tak nezoufat a obchodovat :).

Odesláno

Moc vsem dekuji za reakce !! Ja se to tak snazim brat, ze proste jeden obchod nic neni a "kazdy" den prichazi prilezitosti. Tohle proste byla jen naprosta zbytecnost, protoze i posunuty SL by me VPOHODE udrzel do obchodu, ale vymeknul jsem. A vim proc to bylo. Chvilku po zacatku seance jsem podle pravidel OS vstoupil, trh se ale otocil a ja skoncil ze ztratou..sice ne uplne SL. No a pri vstupu do dalsiho obchodu jsem uz nechtel ztratu zvetsit. Je to proste blbost v moji hlave, kterou musim prekonat. Muj MM mi povoluje ztatu $1000 a ja se tady desim ze ztraty kolem $150;) Ale ono je neco jineho si rict, ze jsem ochotny neco ztatit a pak to zazit v realu. Ale dal jsem se na boj, tak musim "bojovat" a naucit se to. Uz jsem tomu venoval tak strasne moc energie a casu, tak to nehodim jentak za hlavu.

Btw: obchoduji patterny FinWinu a vcera to byl cisty protitrendovy pattern (dle pravidel). Ostatni veci jsou jen filtry nebo ukazatele podporujici nebo nepodporujici danou sitouaci. Vcera proste vsechno zapadalo do sebe, coz se casto nestava...uz proto to zamrzi. Ale co se da delat. Dneska je dalsi den...chybama se clovek uci. Za kazdou chybu jsem rad, muzu o tom premyslet a priste se ji zkusit vyvarovat.

Diky moc vsem. At se dari !!

• 2 týdny později...
Odesláno

Tak mám za sebou první opravdovej obchod (nepočítám zbytečný klikání mimo plán, kdy jsem si chtěl vyzkoušet, jestli napojení TWS na NT funguje :D a samozřejmě jsem ztratil nějaký doláče..). Rad jsem cetl prvni obchody v tomto vlaknu, tak se pochlubim i ja. Asi sem proste mlasknu zapis z pocit. deniku:

25.2.2013 (pondělí)
• 15:50:03 vstup long 2755,75, slippage 1 tick; cena je v channelu, v ceste stoji silna S/R z 4H grafu a prichazi signal long. Bojim se odrazu od tak silny S/R, ale obchod samozrejme dle OS beru.
• vyviji se to celkem dobre, jen sleduji trh. Najednou si prepocitam otevrenej profit 4,5 bodu na 90 dolaru a rikam si, ze by to nebyl spatnej zisk, jestli to neni lepsi vzit. Nechapu, kde se ta myslenka vzala (asi ze je to tolik penez za tak malo casu a „bez prace“), ale v okamziku jsem ji uspesne zahnal a hodlam dal striktne dodrzovat svuj OS vcetne vystupů.
• asi po 10-15 minutach po vstupu dochazi (snad) k prurazu silne S/R, otevreny profit se zvysuje, vse naznacuje uptrend, mam euforii z pekne vypadajiciho obchodu :)
• nasledujici minuty se trh zklidnil, trosku stagnuje, ale dostatecne nad S/R, i SL mam dle PSARu dostatecne vzdalenej, tak jsem relativne v pohode, trh se snad jen nadechuje
• v 16,20 trh prorazi S/R zpet smerem dolu a zamiril az k mymu vstupu, trochu stresy, ale SL jeste porad celkem v ok vzdalenosti
• 16:28:25 SL 2753,50, slippage 0 ticků; v 16,28 trh zamiril svizne dolu a i hitnul SL, obchod konci se ztratou asi 50$+ 5 komise. Citim trochu zklamani kdyz to vypadalo tak hezky, ale jsem rad, ze jsem dodrzel plan na 100%, takze dobry.
• 1 obchod, ztráta 55$

• Vytvořit...