Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Když supertradeři pohoří: lekce, které bychom si měli vzít k srdci


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 94
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

yax:

mě to naopak pobavilo a zvedlo náladu, mám na mysli styl jakým to bylo podané. Je ironie, že si někdo přečte ZADARMO článek plných informací a jediné čeho si všimne, je úryvek, který je na odlehčení a nemá s článkem co dělat. Ale je to mimo téma, tak to nebudeme rozvádět:)

Ať se daří ..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Konečně se tady ukázal článek který ukazuje že né vždy se úplně daří. Ano, byly zde články kde se psalo o "[ital]nějakých[/ital]" negativních věcech, ale až teprve tento článek napomáhá plně ukázat že trading není jednoduchý bussiness, že je to ten nejnáročnější bussiness na světě. On je náročný hlavně na začátku, ale troufám si tvrdit že čím dále trader postupuje tím se pro něj trading stává jednodušší.

[bold]Příliš velké pozice [/bold] Osobně nechápu jak někdo může obchodovat příliš velké pozice, jak někdo může riskovat třeba 20% účtu. Tradera který toto provozuje čeká eště dlouhá cesta.

Je to ale moc dobrej článek. (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

"Ponaučení je zde jediné: nikdy a za žádných okolností nevypisujte nekryté opce. Sami se orientujeme v opcích jenom na strategie, které vždy pracují s ochrannými opcemi a je tedy možné přesně stanovit riziko (tyto strategie také vyučujeme na našich opčních seminářích). Mnoho lidí vám bude nalhávat, že vypisování nekrytých opcí je nejlepší byznys. Jak ale poznamenal jeden známí, je to jako sbírat desetníky před jedoucím buldozerem. Je jen otázka času, než dojde k neplánovanému klopýtnutí..."

Tohle bych teda rozhodně netvrdil, nekryté opce jsou samozřejmě riskatní pro toho, kdo neví co dělá, ale to je snad úplně stejné pro jakýkoliv systém, i pro ten Váš...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Radim2:
a) zmínění super-tradeři byli v mnoha případech také přesvědčení, že vědí, co dělají; to s tím nemá moc společného - pokud pracujete s instrumentem s neomezeným riskem, tak prostě musíte akceptovat, že risk je neomezený, ať si myslíte, že víte, co děláte, nebo ne;
b) doporučuji přečíst knihu Black Swan, která na podobné téma dá daleko realističtější pohled;
c) říkat si "vím, co dělám", má u podobného přístupu spíše úlohu falešného uklidňování se, než realistického pohledu tváří v tvář faktu, že nekryté opce znamenají neomezený risk. To je prostě fakt a je otázka jediné "black swan", aby se tento neomezený risk naplnil. Pak vám nějaké "vím, co dělám" už nepomůže, stejně jako super-traderům v knize (pokud tedy nejste super-super-trader a neumíte lépe a nevíte více, než super-tradeři).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Je to přesně tak, jak tvrdí Rombic,
jediné riziko je v případném margin callu pokud otevřu příliš velkou pozici, to se ovšem dá řídit zpětným nákupem opce, v podstatě ruční SL.

Tato strategie už funguje celá desetiletí a proto není potřeba nikomu nic "nalhávat".

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Divím se, že se tu nad naked opcemi ještě nestrhla větší vášnivější diskuze, asi je to dáno tím, že opce moc lidí neobchoduje.

Sám za sebe můžu říct, že obchodování nekrytých opcí není žádné sbírá desetníků před rozjetým buldozerem. Kdo to tvrdí buď nikdy obchodoval a nebo nechápe princip a dobu, kdy je vhodné nekryté opce otvírat.
Výše uvedené platí pro i pro všechny kryté opční pozice. Pokud nevím co dělám, nepomůže mi ani ani ochranná opce. Jedinou výhodou je pak zničení účtu za delší dobu než s nekrytými pozicemi.

A ještě malá poznámka. Znám řadu úspěšných opčních obchodníků, kteří obchodují nekrytě a zdárně zvládli a vydělali na všech propadech za poslední 3 roky.

Jak zde bylo před dlouhou dobou zmíněno, sice v jiném kontextu, ale slova platí obecně "Naked je pro zkušené střelmistry, kteří chtějí plnit své náklaďáky rychle a zároveň ví, kolik šoulků dynamitu si můžou dovolit naložit, neboť jim neutrhne prsty a ani jiné části těla"

A ještě jedna drobnost, pokud vám někdo tvrdí, že na strategii Iron Condor umí dělat konzistentě zhodnocení účtu 5% měsíčně, nevěřte mu, jedná se o pohádku bratří Grimmů. Jednoduchým spočtením základních pravidel MM zjistíte, že je s obchodním účtem na hraně nebo spíše na straně gamblingu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

kadik

ja sa tomu naopak nedivím, načo by sem prispievali traderi, ktorí robia live naked výpisy, ked ich tu čaká len odsudzovanie od demotraderov a v najlepšom prípade kritika spojená s predsudkami od ludí,ktorí to obchodovať nevedia, resp. na nich utopili zo svojej viny prachy

herman

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...