Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Peníze: Jak postupovat do vyššího levelu


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 117
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Je to velmi zvláštní , ale ve své podstatě musí každý člověk pokud chce změnu k lepšímu oddělit svůj mozek na racionální část která nás bude stále ubezpečovat že změna je nutná a potřebná . A část iracionální která nás bezpečně drží v zajetých kolejích sem bych zařadil strach pocit zázemí ( bud rád za to co máš a moc nevystrkuj hlavu z davu ) bohužel bych řekl že v naší hlavě je více těchto znaků než těch které nás přinutí překročit svůj stín . Je to pak zvláštní boj neustále si člověk musí uvědomit že bojuje sám se sebou . Musíme se stále hlídat protože iracionální bezpečná část našeho já je velmi silná je totiž budovaná celý život a naše racionální část se začala formovat až s příchodem dospělosti až poté co jsme zjistili co v životě chceme až tehdy si člověk začne připouštět že některé předsudky jsou přežité . Já vím že pojmenování racionální a iracionální část není zcela na místě protože i část iracionální se musí ještě znovu rozdělit na racionální neboť některé obrané mechanizmy jsou užitečné . Je to prostě boj a někdy je i zábavný :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Rád si čtu příběhy a životopisy nejen bohatých lidí, je to mnohdy dobrá inspirace nejen "co dělat", ale taky hlavně "čemu se vyvarovat" na cestě k úspěchu.

Např. i Robert Kiyosaki uvádí, že první posun přichází právě v myšlení a k bohatství přijdete mnohem jistěji postupným navyšováním během x let, než s vidinou zisku milionu dolarů za pár měsíců.

Obdobně jako kdyby např. číňané prohlásili 2 fráze:

1. Za 50 let bude cestovat čínský astronaut k planetě vzdálené 60 světelných let od Země.

nebo

2. Za 50 let bude cestovat čínský astronaut na Marsu.

Obojí je možné, ale jen jedna varianta je mnohem pravděpodobnější :) ;).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přesně jak říká Ronda, perfektní článek na krásné ráno ke kafíčku.

To IntraFin: Nemyslím, že článek byl psán tak, že by kvalita života stála a padala na penězích. Ale právě peníze jsou většinou prostředek, na kterém se příklady nejlépe demonstrují.
Když to vemu na sebe, tak u mně je to zdraví a cestování. Mám za sebou ošklivou nehodu. Kdybych svůj mozek nechala ve stavu "páni doktoři řekli, že již nikdy...", tak "opravdu již nikdy". Naštěstí jsem svůj mozek pomalu přeprogramovala na "Tohle zvládnu.. tohle určitě taky..." A teď je ze mně člověk, do kterého by nikdy nikdo neřekl, že je po mrtvici :)

A co se týče cestování, vždy byl můj sen Nový Zéland. Po nehodě, kdy doktoři tento můj nápad považovali za výplod choré mysle, jsem si řekla, že chci žít a ne přežívat... Jako první metu jsem si dala Anglii, dost daleko na to dokázat si, že to zvládnu i bez doktorů , blízko na to, že jsem let hravě zvládla.. po roku v Anglii následoval rok na Novém Zélandu...

Při čtení toho článku jsem se znova viděla, jak zdolávám dálky (a ne jak nakupuju v drahých obchodech), tentokrát ale jako full time trader s laptopem a bez nutnosti vybavovat working visa :)

Takže děkuji za článek (tu)

PetraSR

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Alesik,

přečtěte si zmíněnou knihu The brain that changes itself. Obsahuje mimo jiné i povídání o několika velmi zajímavých pokusech.

Tak například v jednom pokusu vzali dvě skupiny lidí s tím, že je naučí hrát určitou skladbu na piáno. Jedna skupina měla týden trénovat v pravidelných intervalech reálnou hrou na piáno. Druhá skupina měla trénovat jenom v představách, avšak ve stejných intervalech, stejně dlouhou dobu.

Po týdnu vědci vyhodnotili úroveň hry na klavír, vyhodnocení proběhlo na několika úrovních, mimo jiné i počítačová analýza přesnosti stisku kláves vůči originálu, od kterého se měli obě skupiny učit.

Výsledek měl dva závěry:
První byl ten, že obě skupiny podaly po týdnu naprosto stejný výkon.
Druhý byl ten, že skupina, která trénovala týden jenom představivostí, po jediné hře na reálné piáno zlepšila svou hru na tolik, že překonala skupinu, která trénovala na reálné piáno.

Jiný pokus v knize zase udává, jak vědci měřili nárůst svalové hmoty pravidelnou představou o posilování. Výsledek byl samozřejmě ten, že po určité době pravidelného mentálního posilování naměřili vědci reálný nárůst svalové hmoty.

Atd, atd.

Vizualizace je nesmírně silný nástroj. Je silnější, než si myslíme. Proto si musíme výrazně dávat pozor na své myšlenky. Protože myšlenky na neúspěch budou produkovat neúspěch. Myšlenky o závisti a nepřejícnosti budou produkovat naprosto tytéž kvality v našem životě. Myšlenky, že se mám v životě špatně a cokoliv mně chybí (peníze, zdraví, atd.), budou produkovat přesně takový závěr v reálném životě.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Naprosto souhlasím se vším co je napsáno v článku o závisti.
Já sám bych použil mnohem tvrdší slova. Závist to je nejvyšší společenská lidská lůza, šířící se jako mor. Lidé trpící touto těžkou psychickou nemocí si to snad ani neuvědomují zvláště v ČR.

Promiňte, že jsem se tak rozohnil, ale jakmile slyším o závisti tak mne to vytočí.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ked ide o tu vysiu uroven myslenia, tak asi totu jedinu podmienku splnam na 99percent,
a aby som nebol sebec tak to pradim aj ostatnym, najednoduchsie ako mysliet na financne vysej urovni je ten, ze ste tam uz boli nielen mentalne ale aj fyzicky, ... len teraz mam mozno opacny problem nemozem si zvyknut naspet,... ale tak dufam ze vdaka tejto vlastnosti to nebude ani nutne :_))

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...