Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Obchodování bez stop-lossu: Neprofitabilní záležitost


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 56
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Je to tak, v trhu se může během vteřin stát cokoli a je potřeba mít v každém obchodu stop loss, který výrazně omezí (ne uplně odstraní) riziko finanční katastrofy.

Na druhou stranu, obecně, pokud mám nějakou edge díky analýze trhu, tak mi v backtestu vychází u naprosté většiny strategií výrazně výhodnější obchodovat bez stop-lossu a vystupat (ať už se ziskem nebo se ztrátou) opět na základě analýzy price action, například když dostanu signál v opačném směru. Samozřejmě pak stačí jeden "nešťastný" pohyb, který dřív nebo později přijde, a mohlo by mě to stát celý účet.

V živém obchodování to řeším tak, že stop loss dávám, ale velmi daleko. Tímto mám danou kritickou hranici, kdy už opravdu musím vypadnout, ale to se stane třeba v 5% obchodů. V 95% pak mám prostor a vystupuju podle aktuální price action, v nějakém lokálně výhodném bodě.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

S myšlenkou, že stop-loss je zbytečný a brání ziskům jsem se už setkal ale já si svoje obchodování bez SL nedokážu představit (ostatní ať dělají, co uznají za vhodné). Je to jedna z mála jistot, kterou při obchodování mám a která mi dodává klid. Stop-loss nepřináší jenom výhody - zejména, když ho moc utahuju nebo když je malý volume a nadělí mi na SL nějaký větší slip. Na druhou stranu ta jistota, že existuje nějaká hranice pro ztráty, všechny nevýhody bohatě převáží. Je zajímavě vidět v článku, že význam SL se může projevovat i u systémů, pro které ho zdánlivě nepotřebují.

Používání SL u každého obchodu zároveň se vstupem je jedno z pravidel, které opravdu neporušuju - strach mi to nedovolí.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím všechny kolegy, Já si to bez SL nedokážu představit. Sám ho mám mezi 6-8 ticky. Ale měl bych jeden dotaz. Trochu selským rozumem, asi budu vypadat jak pitomec, ale já tomu nerozumím, když mám systém s 70% úspěšností a i když budu mít pevný profit, tak pořád mám 30% ztrát a nechápu když nebudu mít SL, tak zákonitě musím byť při jedné nekontrolovatelné ztrátě zkrachovat. např: pevný profit na 500 dolarech jsem v profitu například na 130 a pak muhu padnout klidně až na mínus několik tisíc dolarů. Kde je těch 30% ztrát? Když nepoužívají SL. Přiznám se, že tomu nerozumím.

V-Fredy- předem moc díky za odpověď :S

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vladicek: Ono jde o výstupní strategii. Já například mám také takovou výstupní strategii, kdy SL k výstupům nepoužívám. Vždy vystoupím dřív, než bych dosáhl stoplossu. Ale SL jako takový v trhu vždy mám a je dost daleko, aby mě nezkazil otevřenou pozici, ale zároveň dost blízko, aby ochránil můj kapitál pro případ nepředvídaných událostí.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Článek super, pěkně poukazuje na riziko intradenních poklesů, ale tohle jsem fakt nepobral: "Pokud nyní postavíme průměrné roční zhodnocení 5 500 USD do protisvětla s potřebným kapitálem 40 000 USD, náhle reálné průměrné roční zhodnocení činí 13.75%. A to je již naprosto nezajímavá hodnota, pro kterou se vůbec nevyplatí o systému ani okrajově uvažovat. "

Co mi proboha brání těch "zbylých" 30000 USD věnovat nějaké jiné strategii s negativní korelací k této, a tak využít i zbytek kapitálu, který mám?

A navíc, pokud jsem to dobře pochopil, 53,94% "as % of initial capital" byla ztráta po již cca 100 obchodech, takže by se to mělo počítat z "current capital", ne? Nebo to berete tak, že uvažujete nejhorší scénář, tzn. "najel bych na tuto strategii a hned ten den by byl ten nejhorší den za posledních 10 let"?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jako prevence novacku pred naoko hezkymi systemy urcite poucny clanek. Jen jsem trochu neporozumel zaveru - pokud nekdo provadi intradenni obchody, to znamena ze svou otevrenou ztratu zavre nejpozdeji na konci dne; zatimco pozicni obchod zustane otevreny dlouho, klidne i tak dlouho nez se z profitu stane ztrata. Z tohohle pohledu bych rekl, ze prave obchodovani bez SL ma vetsi smysl u pozicnich obchodu, u lidi co dokazou otevrenou ztratu "vysedet".

Dalsi co bych podotkl - studie prokazujici vytyceny zaver se daji delat "pro i proti". Napr. jeden autor pro vyzkum zvoli 15lete obdobi, dalsi muze dostat opacne znejici vysledky pro 1rocni obdobi.
Rekneme, ze mame system urceny pro specificke situace, ktere na danem trhu jsou profitablini (nastanou) napr. 2roky behem tech 15 let (situace jako historicke minima). V tomto pripade je zas slozitejsi delat prokazatelny pruzkum, protoze po bitve je kazdy general a neni lehke dokazat, ze clovek podminky pro pouziti specifickeho systemu rozpoznal predem.
Tim nechci kritizovat clanek, ktery urcite pro radu uzivatelu ma svuj prinos. Jen tim rikam, ze nema valny smysl srovnavat systemy urcene pro ruzne pouziti a podminky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Prosím ukažte mě někoho kdo konzistetně vydělává se SL ?? Nějaký blizký SL nemůže dlouhodobě nikdy fungovat. Když budete otvírat přimeřené pozice k velikosti učtu nikdy ho nevymažete. Je třeba se zaměřit víc na řízení pozic , páku a další věci. Rešit SL pár ticků od vstupu ....nesmysl. Taky nemůžete obchodovat futures s učtem 5000 dolarů. Nemůžete čekat nějaký mega zhonocení atd. Todle všechno jsou výmysly brokerů a pisálků knížek. Nebo si myslíte, že velcí hráči používají SL nebo že dělají stovky procent ročně ??? Těžko. Když nějaký velký fond udělá za rok 30-50 procent tak je to malý zázrak. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

richard111: Nemám. Mně použití nějakého SL třeba 150 dolarů naprosto nedává smysl. Proto je to pro mě nepoužitelné, i když to třeba fungovat může. Můj mozek to prostě nedokáže vstřebat, takže to není pro mě. Vystupuji, když vidím, že situace mi říká, abych vystoupil.
Samozřejmě že každý rozumný trader si udělá mae/mfe analýzu svojí strategie a vidí, že pozice jde v 95 procentech proti mě jen 150 dolarů. Pak vím, že mohu někam o kus dál dát záchrannou brzdu - třeba 250 dolarů. Ale když jedu vlakem, tak taky předpokládám, že vystoupím ve stanici, kde mám v plánu a nepředpokládám použití záchranné brzdy.

Kingie: Já si naopak myslím, že to velký smysl má. Protože právě taková porovnání nám pak řeknou, na co je ta strategie použitelná a na co nikoliv.

Lame84: To, že tobě to hlava nebere, neznamená, že to nemůže fungovat. A srovnávat fondy, které obchodují obří objemy proti nám malinkatým obchodníčkům, kteří jdeme pro pár pozic je taky nesmysl. Strategie, které jsou použitelné pro nás se stávají s velkým objemem naprosto nepoužitelné.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...