Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Co si vzít z událostí minulého týdne


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 58
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Ano, jeden z [bold]nejlepších článků [/bold].
Na zlato mám naprosto stejný názor, dokonce jsem v médiích slyšel, že u zlata se případ ropy a nemovitostí stát nemůže, že to je prej jiný případ. Už se těším až to [bold] prasne[/bold].

Myslím že je velice zvláštní to že na sociální dávky si zvykly nejenom češi, ale i občané západních zemí, to znamená, že lidi jsou všude stejní.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim,

pokud jde o investice, naprosto souhlasim. Vzdy ctu Vase a Petra clanky s velkym respektem. Jste moji "guru" a rad bych aby to tak zustalo co nejdele.

S odstavcem "dalsi udalosti" ale nesouhlasim. Pritom nejsem vzdelanim ekonom a take jsem podobne liberalne nastaven. Pomijim uz porovnani anglickych teenageru do starousedliku z jihu Portugalska :) Zaroven si uvedomuju, ze to ne radovy obcan ovlivnuje to, kde napr. povstane technologicke centrum, fabrika aut atd. Stejne tak nema vliv na to, ze oblast ve ktere zije bude ocima vladnich planovacu prestavena na eko,agro-turistiku atd... a tim napriklad zavisla na ekonomicky citlivem turistickem boomu. Samozrejme, ze ti nejschopnejsi drive ci pozdeji utecou tam, kde se lepe uplatni, ale cele masy urcite schopnych lidi z tisicu duvodu zustanou. A v jejich rozhodnuti jim pomuze napriklad prave cilena politika vlady s granty, pomocemi atd.
Osobne ziju v zahranici, hodne cestuju a stejne tolik muzu videt. Je to vzdy stejne. Mistni si stezuji a budou si stezovat. Vystaci se ale zaposlouchat do individualnich pribehu a je pomerne jasne, ze zivot neni vzdy tak cernobily...

...A na zaver, ruku na srdce Tomasi, neni lepsi mit kazde rano vycisteny bazen s cerstou pomerancovou stavou na stole od (mozna i uprimne usmate) pani za par babek, nez si k tomu vsemu volat profesionalni firmu se vsemi fakturami...?

P.



Link to comment
Sdílet pomocí služby

[ital]Historie je v tomto ohledu neomylná. Jakmile se něco dostane do médií jako "tutovka" a dav takovému tlaku podlehne, je příležitost na samém konci. Stačí se zamyslet nad tím, od koho ohromné masy lidí začínají zlato skupovat....[/ital]

Tak tak, pěkně to popsal Mark Shipman ve své knize o komoditách. První kniha co jsem četl o tomto byznysu :-)

Jinak moc pěkný článek (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Sociální dávka v Česku na jídlo, ošacení a další drobné výdaje domácnosti představuje hodnotu nižší než je cena 4 L mléka po odečtení uznatelných nákladů na bydlení. Hlavně neonemocnět a nedostat se do nemocnice. Guláš? Ani náhodou, leda tak ze sojových plátků a uvařený doma s orientálním kořením, ani v hospodě 4. cenové kategorie ne. I rohlík je přepych.

Já jsem zvědav až se začne prodávat zlato i dolar současně. Na druhou stranu každá moderní banka se zlata zbavuje (teda pokud ještě nějaké má) a tiskne si elektronické peníze které už zřejmě nejsou kryty ani prací obyvatel státu jejichž peníze to jsou.

Pak to nemá v Portugalsku takhle vypadat když poslední kolonii předali Číně a na Jindru Mořeplavce už asi zapomněli, takže pokud za ně nebudou pracovat roboti, tak budou muset zase začínat od sbírání bobulí a fotbalu. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přesně tak - dobrá byla taky ta akce v novinách, že kdo si koupí rychle byt před vstupem do EU, šíleně vydělá, protože bude potřeba spousta bytů na pronájem lidem z EU, co se sem budou hrnout .. nevsázel bych na to, co je jen tupost redaktorů, a je uplacené.
Ad zlato: já nejsem moc odborník, ale co mně zarazilo v první vteřině bylo, jak se v článcích psalo, že zlato je momentálně na 1800USD, což mi tedy hrubým přepočtem vychází kolem 1000 Kč za gram, a jak je tedy šíleně výhodné koupit si v mincovně investiční zlato za 1500 Kč za gram (bez DPH :)
Co jsem nepobral? To jsou takové daně, cla a další výdaje, že to napálí 50% k ceně surového zlata? A má smysl vůbec něco takového nakupovat jako "investiční zlato"?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ohladom volatility - posledne 2 tyzdne som prakticky vypustil, k tradingu sa dostanem az buduci mesiac, pokial sa trh neukludni, zrejme navysim kapital a budem obchodovat standardne.

Co sa tyka anglicka - suhlasim s autorom, existuje obrovska masa ludi, ktori maju pocit, ze maju narok mat sa dobre a stat sa ma o to postarat. Nie je divu, socialne uplatky v europe maju tradiciu a v konjunkture pred krizou to este gradovalo. Ak si niekto mysli ze v anglicku vycinali nejaki frustrovani socialne vyluceni pristahovalci, tak je na omyle. Je to uz asi tretia generacia flakacov, vrstvy ktora sice ma na nohach Nike, ale nikdy nic nerobila a cely zivot prezije na davkach. A ti sa teraz rozhodli, ze by bolo fajn ukradnut si novu plazmu. O tom to cele je - niektori ludia stratili akykolvek pojem o zodpovednosti alebo o hodnote ludskej prace a snazenia.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Moc dobry clanek, dekuji. Jenom mam jiny nazor na zlato. Nemyslim si ze zlato jde nahoru, je to jenom zrcadlo jak pada dolar a ostatni papirove penize. ;-) Souhlasim ze nastane korekce a to mozna az 50%. A mozna ze zapadni staty se zacnou chovat odpovedne, centralni banky prestanou tisknout penize, zvysi urokove sazby, co znamena ze nastane konec zlate rally. Kdovi, je to jenom muj nazor. Stejne nam traderum je to jedno co se stane, dulezite je kontrolovat risk a neozenit se s nazorem. :D Hezky den do Portugalska! *

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji za článek, je tom opravdu mnoho zajímavého k zamyšlení.

Ztotožňuju se s doporučením obchodování v párech. Arbitráže sice neobchoduju ale věnuji se komoditním kalendářním spreadům. Byl jsem velice příjemně překvapen - moje tři otevřené spready nebyly zvýšenou volatilitou ovlivněny. Měl jsem trochu obavy, co se stane ale denní close sledovaly očekávaný sezónní nárůst jakoby se nic nedělo. Je mi jasné, že nemohu vědět, jak by se pozice vyvíjely kdyby volatilita nenarostla, ale na spreadech které sleduju, prostě nedošlo k žádnému výraznému skoku - obě nohy spreadu se sice pohly ale společně takže ve výsledku se i značný pohyb vyrušil. Mám z toho dobrý pocit a beru to jako velmi silné povrzení doporučení, které se už na finančníkovi několikrát vyskytlo - mít k dispozici více nezávislých strategií.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

byznys.ihned.cz/trhy-a-investice/c1-52581970-rekordni-ceny-zlata-ochromily-ceskou-mincovnu-nestaci-brat-telefony

Další ubezpečení, že je tu bublina a zlato je velmi blízko vrcholu.

Pamatuji si, jak mně jednou jeden známý, co pracuje jako popelář, povídal, že nakoupil akcie ČEZ. Tenkrát mě to vedlo k otázce: Pokud i popeláři nakupují akcie ČEZ, kdo ještě zbývá, aby je nakoupil a vyhnal cenu výše? Samozřejmě to bylo v době, kdy se ČEZ obchodoval za 1400 (dnes je to kolem 800).
Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...