Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Po mensej pauze bez internetu opat pokracovanie akademickej debaty, ktora je podla mna nevyhnutna pre profesionalnejsi pristup k obchodovaniu opcii.

mapler Napsal:
-------------------------------------------------------

> to fubu
>
> příklad s kostkou je skvělý. Situace s padajícími hodnotami a zisk/ztráta jako důsledek distribuce
> ceny opce je tebou rozebírán z pozice kupujícího Call opce na strike 3 za 1 jednotku. Pokud se na
> to podívám z pohledu vypisovatele této opce (prodávám Call na strike 3 za 1), tak je výsledek
> (z ohledem na tvé výchozí předpoklady, že trh má nyní hodnotu nula) tento :
>
> padne 1...zisk +1
> padne 2...zisk +1
> padne 3...zisk +1
> padne 4...B.E. jsem na 0
> padne 5...ztráta -1
> padne 6...ztráta -2
>
> jinak řečeno, kupujícímu opce se musí za každou cenu dostavit pohyb v jeho směru, jinak má ztrátu.
> Prodávající si může dovolit zcela bezpochyby luxus stagnace ceny i mírného protipohybu ceny (nemluvím
> o správném odhadu ceny podkladu v souladu s mým předpokladem při výpisu opce) a má to doma. Právě
> ta nutnost pohybu ve směru long opce je pro kupujícího podle mého nevýhodou, protože "musí
> nastat", jinak je to prodělek. Dle mého se lépe předpokládá co cena podkladu pravděpodpobně
> neudělá než to, co cena podkladu musí udělat.
>
> mapler

Toto je velmi casty argument, ktory pocuvam ak sa dostane na rad otazka ohladom vypisu vs nakupu opcii. Moja odpoved: bohuzial, take jednoduche to nebude, [b]vyssia pravdepodobnost stagnacie trhu je uz zaratana v cene opcie[/b].

Predstavme si, ze buduci pohyb trhu nam nesimuluje ferova kocka, ale normalne rozdelenie (v roznych modifikaciach sa pouziva v ocenovacich modeloch). Co nam hovori normalne rozdelenie? Cim vyraznejsi pohyb trhu, tym mensia pravdepodobnost vyskytu daneho pohybu. DOSLEDOK: OTM opcie budu podstate lacnejsie pri ocenini pomocou modelu s normalnym rozdelenim ako keby sme pouzili ocenenie pomocou modelu "ferovej kocky" (rovnomerneho rozdelenia).

• Odpovědí 87
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Přeji dobrý den,

to st.david : A jak Vám vycházejí testy ?

PS : občas mě napadá něco podobného ... a zpravidla to po převedení do reálu blbě končí a je to drahé (naštěstí se už dost ovládám).

PS : natestovat APOL na předearningový nebo statistický výpis je na demu TOS práce na 2-3 hodiny. Takže nic nemožného ...

S pozdravem kbtm

Odesláno

To fubu :

Jasně, že máš pravdu. Ceny opcí a pohyby podkladů se naštěstí neřídí hodem kostky. Skvěle je ovšem podáno vysvětlení jestli opce prodávat nebo kupovat v knize A. Eldera - Vstupte do mé obchodní místnosti - strana 20 - 23, zejména tedy ta pasáž o těhotné klientce spisovatele...zdravím, mapler

• 3 months later...
Odesláno

Zatím nám vlákno usnulo, dávám tedy návrh na podchycení reálně existující situace:

- EURO FX nikdy neudělalo za měsíc větší pohyb, než od 2 desetinná místa

- začínám-li výpisem, vím, že trh může jít maximálně o 0,2 na některou ze stran od prvního výpisu (pomíjím Black Swan)

- já zatím uspokojivou a prakticky realizovatelnou odpověď nemám, ale jakýkoliv podnět uvítám :)

• 2 years later...
Odesláno

attivo Napsal:
-------------------------------------------------------
> st.david:
>
> Podle volatility bych spíš kupoval
> straddle/strangle nebo kalendáře než teď něco
> vypisoval.

Kupovat opce je sebevražda. Kdykoliv se vyplatí vypisovat a případně rolovat. Časová složka je k nezaplacení. Z něčeho člověk přeci musí být živ, ne vyhazovat peníze z okna.

Kolik jste od té doby co jste psal tento příspěvek na kupování opcí vydělal? Já jsem vždy prodělával. Proto jsem přešel na druhou stranu. Opce vypisuji a prodávám těm hlupákům na druhé straně. A od té doby jsem v plusu.

Hodně štěstí všem, kteří si to zaslouží.

• 4 týdny později...
Odesláno

Pozrite si, prosím, priložený obrázok. Potreboval by som s niečim poradiť. Moja otázka znie: - je možné pri vertikálnom spreade zadať stop loss príkaz ?? (určite je, len si neviem dať rady) Takže: obchodujem cez TWS. Vertical spready tvorím cez Option Trader - Strategy Builder Tam si vyberiem parametre spreadu, zadám limit price a dám príkaz. Do obchodu teda vstupujem JEDNÝM PRÍKAZOM. Môj prolbém je, že ale z obchodu jedným príkazom neviem vystúpiŤ ! prečo, ked zadám takýto spread, tak sa v sekcií "PORTFOLIO" ukazujú dve legs (ako na obrázku) a nie iba jeden riadok, kde by bolo, že "NQ MAR14 -3740 + 3750 ..." ????? Jednoducho, ak chcem pozíciu zavrieŤ, tak najprv musím kúpiť vypísanú opciu a ihned predat kúpenú opciu a toto je zdĺzavé... a neviem ani zadať stop loss, tak stále musím sledovaŤ, aká je cena NQ. Viete mi, prosím, pomôcť, ako zadať stoploss, aby napr. moja strata bola 100 USD ?

27177

Odesláno

Marti_SK

vytvoř si v TWS novou záložku a založ si ji jako Quote Monitor.V této záložce si přes Combo nadefinuj do řádku tvůj spread a ono se ti u něj objeví ve sloupci Ask nějaká cena a ve sloupci Bid nějaká cena. Za Ask spread kupuješ jedním vrzem a za Bid prodáváš jedním vrzem.

Odesláno

Marti SK,

klikni si na zřízení nové záložky v TWS, kliknutím na plus záložku (v obrázku č.1 dole) a zaměř se taky na lištu nástrojů, kde uvidíš ikonu Combo (na obrázku 1 nahoře). Záložku si zříď jako Quote monitor. Po jejím vytvoření si kllikni na řádek, kde by jsi chtěl umísti spread a potom klikni na ikonu Combo, (otevře se ti okno obrázek č.2) v ní vyber záložku Leg-By-Leg. Do nabízených řádků si nastav jednotlivé části speadu Buy...Sell...a celé to potvrď OK, v řádku se ti objeví celý spread.

• Vytvořit...