Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Ženy ženám: Rozhovor s úspěšnou obchodnicí


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 33
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Jejda, to je akorát článek pro mě - obcházím kolem spreadů a vůbec kolem Finančníka po špičkách už kolik let, stále se k tomu nemohu odhodlat a rozhoupat se, rozmýšlím, zda-li je to pro mě vhodné a jestli to budu umět, stále nevím, kudy a jak do toho... nejsem jako Hanka na mateřské, ale zase s hendikepem věku - po padesátce... proto mám velké obavy hlavně z technických obtíží (rozuměj zádrhelů s PC, softwarem atd.).
Zkrátka prosím víc takovýchto článků, pro mě fakticky vzpruha!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Moc díky za inspirující rozhovor! Právě mi končí mateřská dovolená, trading se učím necelé 2 roky a v současné době zakládám účet....budu obchodovat intradenně (zatím pouze úterý a středy), ale po spreadech pokukuji už delší dobu právě pro údajnou časovou nenáročnost. Článek je pro mě velkou motivací! ..........Vám Hanko moc gratuluji a díky za inspiraci! :-) Jana

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahojte,
měl bych následující dotaz. Než se k němu dostanu, vím že může vypadat triviálně, ale opravdu rád bych to pochopil. Vím že např. Petr odsud, začínal se spready, protože je to "jednoduší" nežli poziční/intradenní obchodování. Těch lidí je ale opravdu hodně, stejně jako paní Hanka, spready jsou obecně považovány za "jednoduší" - je tam jednoduší dosáhnout profitu, nežli na intradenním obchodování.
No, teď odbočka ke mně. Já jsem loser. Totální. Obchodování se věnuji již asi 5 let, tak nějak neustále, ale pořád ztrácím, ať dělám co dělám, ať backtestuji, papertraduji, jedu LIVE či řeším pokročilejší koncepty alá orderflow, S&D, market profile apod. a přitom do sebe tlačím horem spodem knihy od Douglase, Jakovského a dalších skvělých, profitabilních autorů. Jsem v celkem solidním mínusu takže Vás tady asi hezky všechny sponzoruji, a tak na mě buďte prosím hodní při případných odpovědích :).

Futures, o kterých je převážně tento web, a které já výhradně obchoduji, jsou ZERO-SUM-GAME (hra s nulovým součtem), peníze se jen přesouvají z jednoho účtu na druhý apod. Velmi jednoduchý princip na pochopení - teoreticky, s praxí je to horší, ale to je pro tuto chvíli jedno. V "běžném" obchodování, pro mě to je intradenní a poziční, je tak extrémně těžké vydělávat, protože abych měl profit, musím být lepší než ti, co jsou na druhé straně obchodu, velmi prosté a zároveň extrémně těžké. Nicméně tady je zřejmé, kde se berou a kam jdou peníze.... ale.... JAK TO JE U SPREADŮ ?? Ty jsou taky zero-sum-game ... no ale tak tady pořád musí být mnoho a mnoho loserů, ale dle všeho to je opravdu jednoduší a dokáže tam vydělat skoro "každej". Což mi přijde opravdu dost zavádějící. Možné vydělat je, ale takhle? Abych vydělával, stabilně a dlouho, tak musím stabilně a dlouho obírat další jedince. Což v malém měřítku nemusí být problém, ale u spreadů se stejně jako u běžného (intradenního a pozičního) obchodování musí ty peníze od někud brát a tak nechápu, JAK to může být jednoduší.
Samozřejmě, že spreadům moc nerozumím, ale šlo by mi o nějaký princip, který je platný a který by mi udělal v těchto otázkách jasno. Pokud se tedy někdo najde, budu velmi poctěn. Díky :).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

zajímavý a inspirativní článek. Chtěl jsem se zeptat , pokud by nějaká maminka na mateřské dovolené uvažovala, vydat se na cestu spredů, kolik by měla mít na to volných prostředků?

$10000 -základní minimální účet
+TnT software-cca$200 ???
+ nějaké to mrci-cca $150/měsíc ???
omlouvám se, neznám přesné ceny, spredy nedělám, ale pokud bych byl začínající maminka na mateřské, asi bych to měl vědět.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...