Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Orderflow trader David a jeho cesta v číslech k profitabilnímu intradennímu obchodování


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 35
  • Vytvořeno
  • Poslední

(tu) dobrý článok.
Sám som zažil niečo podobné najmä s tou "podkapitalizaci" - núti vás to venovať tradingu omnoho viac pozornosti, času a pristupujete k trhom s oveľa väčšou vážnosťou. Poznám frajerov, ktorí to skúsili viac menej z rozmaru s desiatkami tisíc eur, lebo nato jednoducho mali a chceli sa blysnúť pred svojím okolím.

S multikontraktami som obchodoval hneď na začiatku, lebo som si zvolil vhodný trh pre podobný kapitál ako mal David.
Na začiatku som nechápal, prečo je lepšie mať otvorených viac menších pozícií - vyčítal som to z knižiek, že vraj to úspešný traderi tak robia - tak som to opakoval. Spočiatku som mal otvorených niekedy aj cez 10 intradenných pozícií. Multikontrakty trader pochopí až vtedy, keď sa začne venovať výstupom - tam sa ukáže na plno ich výhoda - musíte však robiť veľmi poctivé a podrobné backtesty.

Držím palce David.


nickirout

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Davide, přidávám se k zástupu těch, kteří Ti úspěch v tomto nelehkém byznysu přejí a děkuji za Tvé pravidelné příspěvky do vlákna FIMS. Tvá otevřenost podložená skutečnými výsledky a srozumitelnými screeny pomáhá jistě všem, kteří se rozhodli k intradenímu obchodování za pomocí systému FIMS nebo jeho podoby. Především se mi líbí, že jsi se držel po dlouhou dobu jednoho obchodního přístupu až do úspěšného pochopení a aplikování.
Na trzích se pohybuji delší dobu, ale za tu dobu jsem se dopouštěl mnoha chyb. Od live bez pořádného testování ( upřednostňuji sim trading a replay ) až po podkapitalizaci a především nestálého jednoho obchodního systému. Vše bohužel postupně vede vždy k jednomu výsledku a to postupnou ztrátou financí. Určitě je motivující a poučné vidět, že se někomu dalšímu podařilo dostat se konzistentně na stranu dlouhodobě profitabilních traderů.
Věřím, že budeš pokračovat jako doposud a budu se těšit na další příspěvky.

romnrak

Link to comment
Sdílet pomocí služby

@Bobr:
Ahoj, koukal jsem se na tvuj graf z roku 2014. I v roce 2014 mas obdobi 10 ztratovych obchodu v rade?
Vim, ze delas 2-3 obchody denne, to by tedy znamenalo, ze jsi v nejhorsim tydnu roku 2014
nemel zadny ziskovy obchod (samozreme za predpokladu, kdy prvni ztratovy obchod z teto serie by byl v pondeli).

Ptam se proto, protoze kdyz se me nedari dva dny za sebou, uz myslim, ze je vse spatne a ono
je to normalni v ramci systemu
:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

@mirdo:
Nekde zde na diskuzi na financnikovi jsem cetl nasledujici: jeden obchodniku na simu FinWinu mel asi 60% uspesnost pri mirne pozitivnim RRR, na simu FIMS ma 90% supesnost pri mirne pozitivnim RRR. Realne pri obchodovani FinWinu neuspel, realne obchodovani FIMS zatim nezacal. Kde jsem to cetl uz nevim, ale bylo to tam nejak takto porovnano.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...