Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Initial / Maintenance margin


marek

Doporučené příspěvky

Znamena to ze musim oba tyto marginy secist abych zjistil zda vubec muzu do pozice vstoupit ?
Priklad z vasi tabulky: Australian Dollar (initial margin: $1,688.00 / maintenance margin: $1,250.00). Dejme tomu ze mam ucet pouze ve vysi $2000. Do pozice tedy nebudu moci vstoupit protoze by mi "nezbylo" na maintenace margin (2000-1688=312

Link to comment
Sdílet pomocí služby

V prubehu otevreneho intradenniho obchodu (online elektronicky obchodovany titul napr. ES) mi jsou prubezne zmeny ceny titulu prubezne pripisovany (nebo odecitany) vuci me zbyle hotovosti na uctu ? Nebo se tak stane az pri mem uzavreni pozice ? Resp. muze docasny intradenni pohyb proti me pozici zpusobit snizeni meho uctu pod maintenance margin a tedy nucene uzavreni obchodu ?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...
  • 3 týdny později...
  • 2 týdny později...

Toto vlákno bylo trochu zavádějící díky odpovědi xtradera a proto jsem si dovolil (po dohodě s ním) odpověď zeditovat. Tak ještě jednou.

Chci otevřít pozici v Corn, kde má broker nastavené následující marginy:

Initial margin: 540$
Maintanance margin: 400$

Pro otevření pozice potřebuji mít na účtu prostředky na pokrytí inital marginu - tj. těch 540 dolarů.
Pokud by šla pozice proti mě a hodnota otevřené pozice klesla pod hodnotu maintanance margin (zde těch 400 dolarů) a já neměl na účtu jiné prostředky, pak by následoval margin call vyžadující doplnění prostředků na hodnotu initial marginu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 years later...

Chtěl bych se ujistit zda dobře rozumím následující situaci. Dám příkaz k otevření pozice GTC příkazem (u IB, nebo Mirusu-zatím váhám, kterého využiji), Broker mně zablokuje inicial maintanance. Nebude-li příkaz do ukončení obchodování (elektronické burzy) ukutečněn, ponechává broker initial maintenance blokován i do dalšího dne resp. do dne, kdy bude příkaz splněn a teprve poté by v případě neuzavření pozice před skončením obchodování v tom dni změnil itra na over night inicial maintanance.
Dále bych chtěl vědět, kdy je ten rozhodný čas změny z intra na overnight u elektronické burzy ES a NQ. Upozorní nějak broker, že uzavře pozici (z důvodu přechodu na over night maintanace- z důvodu nedostatku peněz na účtu ) akdy asi tak, nebo prostě uzavře kdykoliv se mu zdá, že už se blíží konec obchodování. Např. 1 hodinu před koncem ap.
Díky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...