Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Otázky začátečníka k nejasnostem v grafech


Brumisek

Doporučené příspěvky

Mám pár malých dotazů a budu moc vděčný zkušeným spekulantům za rady:

1) na grafech zde na serveru se chci pokusit hledat příležitosti, ale zatím jsem nezjistil, jak si spočítám výdělek, nebo ztrátu. Vidím samozřejmě pokles nebo vzestup v ceně, ale když nevím, kolik jednotek obsahuje jeden future contract, tak nejsem schopen vynásobit vzestup počtem jednotek a tak zjistit profit. Kde zjistím v kolika jednotkách se obchoduje u té dané konkrétní komodity
2) od zisku se vždy odečte komise. Je správná moje úvaha, když za každou pozici (nákup + prodej, nebo prodej + nákup) odečtu od zisku (ztráty) cca $35 (myslím poziční obchodování a něžnou cenu za komisi)? Jsou v obchodování ještě nějaké poplatky ? (neberu internet atd samozřejmě)
3) ohledně margin. Když "hraji" na papíře. Jak přibližně zjistím margin za 1 kontrakt? Najdu tuhle informaci někde u grafů (na vašich www)?

Jestli se tu objeví někde zakladatelé těchto stránek, tak chci jen MOC poděkovat za sdílení vašich rad a zkušeností. Nevím, proč to děláte a zadarmo, ale přeji Vám, za tohle vaše otevřené srdce velký úspěch a profit. Také, věřím zákonu, že kdo dává, tak dostane.

S pozdravem,

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 48
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Zdravím,
vše na co se ptáte již bylo několikrát probíráno v této diskuzi a v podstatě na všechny otázky dostanete odpověď, pokud si pročtete náš on-line manuál www.financnik.cz/komoditni-manual-zdarma.html

1) jak číst grafy? Viz www.financnik.cz/art/manual/komodity-grafy-zdarma.html
2) jak funguje komise? viz poslední část www.financnik.cz/art/manual/komodity-broker.html
3) kde zjistit margin? www.financnik.cz/art/manual/futures-marginy.html

Zdravím,
Petr Podhajský

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,

ad 1) - vyčkejte do zítřka, od zítra bude na našem serveru k mání velmi chytrý přepočítávací kalkulátor
ad 2) - je to v podstatě jak píšete, brokerskou komisi zaplatíte ať je váš obchod ve finále ziskový nebo ztrátový, žádné další poplatky už pak obchodování neobsahuje (maximálně "živá data" pro online obchodování)
ad 3) - viz. naše www.

Zdravím,

Tomáš
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Moc se omlouvám, že jsem Vás zdržel, všechny odpovědi jsem si už našel v manuálu, děkuji.

Mám ještě dotaz. Pokud s komoditami obchodujete oba a naplno, předpokládám, že jstev globálním pohledu v ziscích.
Protože mne zajímá statistika, tak mi logicky vychází, že pokud člověk obchoduje podle pravidel, které píšete a má dobrou sebekázeň a finanční management, tak musí vydělávat.
Máte nějaké známé, kteří měli dobrou sebekázeň a dobrý finanční management a přesto v obchodu s komoditami pohořeli? Pokud ano, kde vy vidíte důvody ?

Děkuji moc za upřímnou odpověď.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,
mám-li mluvit za sebe, pak lidé kteří v mém okolí s komoditami „nepochodili“ se vesměs vejdou do jedné škatulky – jde o lidí, kteří to zkusili, na komodity neměli „moc čas“ tak se snažili obchodovat podle rad někoho jiného a v podstatě po pár ztrátach přestali s tím, že se ke komoditám vrátí někdy později... Extrémem jsou lidí „riskéři“, kterým můžete dokola říkat, že s účtem 3K nemohou obchodovat ropu, ale tato skupina lidí vesměs ani nemá plán a ani žádný finanční management a tak je nepočítám do skupiny lidí, kteří by kdy mohli v podobném oboru uspět.

Z mého pohledu je v komoditním obchodování podstatné jediné - najděte si svůj systém, kterému budete věřit a ten systém dodržujte. Velké peníze se vydělávají po malých drobkách, tj. nemějte přehnané očekávání - první rok vyděláte třeba jen pár stovek měsíčně, ale postupně vám bude účet narůstat a tím se zvyšují i možnosti na vydělávání těch opravdu zajímavých peněz. Základem všeho je ale důvěra v to, co děláte.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Plne se stotoznuji s tim, co pise Petr, pouze bych doplnil: je vazne nezbytne brat v potaz dlouhodoby horizont, kratkodobe muzete byt klidne ve ztrate, ale dlouhodobe celkove ve znacnem zisku. I systemy je treba testovat dlouhodobe. Napriklad obchodnici spravujici miliardove fondy se systemem trend-following maji roky, kdy jsou jejich ucty v cervenych cislech, ale ty vecinou byvaji nasledovany o to stedrejsimi zisky. Take je maximalne dulezite tzv. "compouding", nebo-li reinvestovani kumulovanych profitu.
Ale k vasi otazce - pokud mate system, ktery je z dlouhodobeho pohledu profitabilni a obchodujete "poctive", tj. dodrzujete veskera pravidla, apod. - neni moc duvod nevydelavat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji za reakce,
jsem podnikatel a cca 7 let se slušně živím vlastní prací - po internetu na dálku pro USA zákazníky. Podařilo se mi "vydřít" auto, dům ...

Už ale několik let cítím, že tohle není co chci. Nemá to budoucnost. Respektive má, ale touhle prací tvořím pouze "pasiva", která používám pro sebe a rodinu. To mi ale nestačí. Věřím, že peníze umí vydělávat další peníze a pečlivě hledám rozumné příležitosti k tvorbě "aktiv". Hodně mně povzbudily knihy R.T.Kiyosakiho - jestli je znáte ... myslím, že ten způsob myšlení, o kterém píše on je velmi velmi podobný tomu vašemu. Proto, když jsem se ponořil do otázky obchodu s komoditami, tak jsem cítil jako po mnoha letech cítím vevnitř jak mi tenhle business "lahodí", jak souzní s mým nitrem.

Chtěl jsem si jen ujasnit, jestli chladnokrevný money-management dokáže při tomhle podnikání tvořit zisky. Statisticky se mi to zdá OK, a teď mám potvrzení i od Vás. Děkuji.

Chci teď věnovat minimálně 1/2roku až rok studia obchodování s komoditami a pokud uvidím "papírové" výsledky a zůstane ve mně tahle "láska" ke komoditám, kterou jsem do teď "nasál", tak se pustím do reálných obchodů.

Dotaz na závěr: organizujete kurzy, kde je možné získat více (mluvím o placených seminářích, kurzech, soustředěních, on-line lekcích)?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den,

libi se mi, ze o komoditach uz od zacatku uvazujete chladnokrevne z pohledu statistik, to je velmi dulezity zaklad mysleni uspesneho tradera. Muzete vice prosim napsat o knihach R.T.Kiyosakiho a podelit se s ostatnimi? Jake knihy vas inspiruji, v jakem ohledu, jak se knihy jmenuji... Toto jsou zajimave veci urcite pro vsechny. Pokud i jini zde ve foru mate podobne tipy, prosime, podelte se! Nemusi jit vylozene o obchodni knihy, napiste, co vas kdy a kde inspirovalo!
Co se tyce kurzu, seminaru, workshopu.... Puvodne jsme toto nezamysleli, nic mene podobnych dotazu se nam hromadi cim dal tim vice. Momentalne tedy o teto moznosti velmi realne uvazujeme a docela mozna nejake podobne sluzby v budoucnu vsem zajemcum dozvedet se neco vice nad ramec zde uverejnenych informaci nabidneme.
Zatim zdravim,
Tomas
FINANCNIK.CZ
P.S.
Moje obchodni inspirace: Ed Seykota. O tomto pozoruhodnem muzi v budoucnu rozhodne pripravim nejaky clanek.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

V první knize vypráví Kiyosaki o svém otci, kterému říká "chudý táta" a o otci svého přítele, kterému říká Bohatý táta.
Jeho vlastní otec vydělával relativně mnoho peněz, ale po jeho smrti po něm vlastně nic nezbylo. Bohatý táta vydělával mnohonásobně více a také po sobě zanechal velké jmění. Ukazuje na jejich životní postoje, styl jejich myšlení a života.
Tato kniha "Bohatý táta, chudý táta" je vlastně úvod do psychologie bohatých. Mně osobně rozšířila mysl a uvědomil jsem si, že nemohu říkat "tohle si nemohu dovolit" ale "jak si tohle mohu dovolit". Také jsem pochopil, proč mnoho lidí, kteří vyhrají několik milionů v loterii zůstane po pár letech opět chudých. Vše se totiž odehrává v naší mysli.

Kniha Cashflow Kvadrant ukazuje na rozdíly mezi zaměstnancem, ředitelem, majitelem a investorem. Po přečtení této knihy zjistíte, proč někteří investoři vydělávají mnoho peněz a s malým rizikem a jiní získají maximálně to, co do investic vložili.

"Bohatý táta radí jak investovat" je báječná kniha, která pomáhá rozšířit mysl abyste viděli příležitosti doslova na každém rohu. Příležitostí je totiž všude mnoho, jen je lidé nevidí. Bohatství je v naší hlavě, ne v naší kapse (i když nakonec je pak i v té kapse:))) Dočtete se zde jak napříkald snížit investiční rizika, jak si držet pod kontrolou svůj CashFlow atd ..

Další knihy jsou např: Do důchodu mladý a bohatý nebo Škola Businessu ...

Co bych ale všem doporučil je aboslutně úžasná stolní hra CashFlow. Je to hra, která vás naučí jak ivnestovat, počítat si svůj CashFlow, dostat se z krysího běhu (kolotoč příjmů a výdajů) a rozpoznat "aktivní" investice od "pasivních". Opravdu sojí za to! Mohou ji hrát i starší děti od cca 11ti let, takže je to může být pro vaše děti perfektní příprava do života.

Jeho 6 knih mluví v mnoha bodech stejným jazykem jako váš portál. Především je to o naší mysli. Mysl je hlavním bariérou cesty k růstu, bojiště, kde musíme vyhrát.

Knihy Roberta T. Kiyosakiho jsou dostupné v češtině - nakladatelství PRAGMA. Prozatím bylo vydáno 6 knih.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky za skvělý příspěvek. Knihy znějí zajímavě a i když osobně nerad "masové záležitosti", což je i důvod proč jsem se dlouhou dobu knihám zmíněného autora vyhýbal, vaše nadšení z těchto knih vyznívá dost přesvědčivě na to, že některou z knih vyzkouším :-)
Hrozně se mi líbí, co jste napsal ohledně hry. Já osobně jako malý miloval Monopoly a vlastně na nich jsem se už v ranném věku učil určité principy, které jsou dnes naprosto nepostradatelné. Například jedna z věcích - pokud chcete vydělávat velké peníze, musíte jít po krůčkách a nejprve začít vydělávat malé peníze, které ale musíte okamžitě dále investovat. Jako v monopolech - nejprve musíte vybírat pár drobných za vstup na pozemek a hned jak je první příležitost, neváhat ani vteřinu a hned investovat do prvního domu... Atd.
Naprostou s vámi souhlasím, že vše začíná v naší hlavě. Toto je velmi široké téma, kterému se též chci na financnikovi do budoucna do větší hloubky věnovat. Ale o tom až později :-)
Budu rád, když se i jiní připojí do této zajímavé diskuse.
Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

V češtině bylo vydáno 7 knih (Bohaté dítě, chytré dítě a poslední kniha Kam se poděly mé peníze) . Ke komoditám, resp. opcím mě v podstatě dovedly právě knihy Kyosakiho a hra Cashflow, které mě přesvědčily, že není důležité kolik peněz člověk vydělává, ale jaká částka mu z toho zbyde a jak je potom schopná pro něj pracovat, čili generovat další peníze.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ano, hra je báječná a je přesně o tom co říkáte. Ze začátku hry musíte vyhledávat malé příležitosti. velké by vás zničily. Postupem času - podle finanční výsledovky začínáte obchodovat větší a vetší obchody a to je jediná cesta, jaks e dostat ven. Pokud budete obchodovat stále malé, nidky se z "krysího běhu" nedostanete a pokud příliš velké zkrachujete.
Tahle hra je však ještě mnohem lepší, než monopoly. V podstatě jde o simulaci reálného života.
A ty pocity, když se stále motáte v krysím běhu a ostatní už putují po velkém milionářském okruhu a když i vy se poprvé dostanete ven ... ten pocit se nedá popsat !!!

Vřele doporučuji, když dáte vyhledat CashFlow na internetu, najdete několik obchodů, které vám hru pošlou na dobírku.
V angličtině hra stojí tuším $200, ale firma p. Kiyosakiho udělala pro ČR speciální cenu. Takže hra je celá v češtině a stojí tuším něco kolem 1.700 Kč

Navíc neznám lepší způsob jak jednoduše a účinně trénovat mysl i mých dětí. (tím nechci říct, že hra je pro děti. je primárně pro dospělé, ale děti jsou vítány).
Tuhle hru jsme hodněkrát hrávali s kamarády podnikateli a všem nám hodně dala !

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahojte.
Je to zaujimave,ale ja som cital knihu od R.Kyosakiho-Do duchodu mlady a bohaty asi pred troma-styrmi mesiacmi a tiez ma de facto priviedla k hladaniu moznosti ako obchodovat na americkej burze[zeby osud?].Moji znami a tzv financni poradcovia mi sice skalopevne tvrdili,ze to pre jednotlivca nie je mozne,ale vdaka internetu a svojmu presvedceniu som nasiel stranky venujuce sa tejto oblasti s moznostou vzdelania sa.Pan Kyosaki by sa iste potesil,keby vedel,ze jeho knihy posobia na ludi v pozitivnom zmysle co sa tyka financnej gramotnosti.Ved predtym som hladel len na to ako si najst co najlepsie platene zamestnanie a dnes chapem,ze takto asi peniazky ku mne nepridu.
Na stranke www.britefutures.com najdes celkom dobry kalkulator pre vypocet zisku vs.straty z obchodu u jednotlivych komodit,ak to pomoze.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj.
Je to zaujimave,ale ja som cital knihu od R.Kyosakiho-Do duchodu mlady a bohaty asi pred troma-styrmi mesiacmi a tiez ma de facto priviedla k hladaniu moznosti ako obchodovat na americkej burze[zeby osud?].Moji znami a tzv.financni poradcovia mi sice hovorili,ze to pre jednotlivca nie je mozne,ale vdaka internetu a mojmu presvedceniu som nakoniec objavil stranky zaoberajuce sa touto oblastou.Pan Kyosaki by sa iste potesil,keby vedel,ze jeho knihy maju pozitivny startovaci vplyv na financnu gramotnost ludi.Z hladania si co najlepsie plateneho zamestnania k financnej nezavislosti vdaka napr.buducim obchodom s komoditami v mojom pripade.Je to vsetko v mysli cloveka a ja pevne verim,ze tu financnu nezavislost dosiahnem a samozrejme to prajem aj Vam.
Ak to pomoze ostatnym,na stranke www.britefutures.com je celkom dobry kalkulator na vypocet konkretneho zisku vs straty v obchode s komoditami.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...