Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Intraday trading hours


Doporučené příspěvky

Dobrý den,

na webu CME (www.cme.com/trading/prd/trading_hours_ER713.html) jsem se snažil zjistit, kdy se obchodují trhy vhodné pro ID obchodování (ER2, ES apod.). Píšou tam, že se obchoduje většinou od 15:30 do 15:15 Central Time. Znamená to, že se tyto trhy obchodují 24 hodin denně s vyjímkou této čtvrthodinky (a ještě cca půlhodiny určené pro maintenance)? Navíc to na mě dělá dojem, že se obchoduje i o víkendu...

Snažil jsem se ty časy zjišťovat, ale dostával jsem rozporuplné informace, tak prosím někoho, aby uvedl věci na pravou míru :)

Díky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 91
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

OK, díky, bylo mi to divné. Nevím, co to na tom webu psali.

Ještě jeden praktický dotaz: Je nutné obchodovat celý ten čas od 15:30 do 22:15? Já se tedy ještě na ID nechystám a ptám se dost dopředu, už ale trénuji na poziční obchodování a tam podle mého názoru není vhodné, když obchoduji přerušovaně. Prostě mělo by se obchodovat neustále, pokud mi to účet dovolí, abych nepropásl žádné příležitosti a aby můj systém měl výsledky co nejvíce konzistentní a podobné těm, kterých jsem dosáhnul v papertradingu.
Platí to samé v intradenním obchodování? Vadí, když bych třeba k počítači přišel až v 17:00?

Díky za odpověď

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den Malcikk,

Představte si, ža váš obchodní systém je jakási šablona nebo forma. Pokud je trh ve stavu, kdy vám do té šablony přesně padne pak je to pro vás signál k obchodu. Takové signály chodí v trhu řekněme téměř nahodile a proto je pak jedno kdy obchodujete.
Závisí pak na obchodním systému a MM kdy a kolik obchodujete. Faktem asi je že po otevření trhu a třeba zezačátku je trh živější - mění se více a pravděpodobnost, že se změní tak aby padl do váší šablony (vašeho obchodního systému) je větší. Někdo si vytvoří šablonu (OS) jen pro toto období, někdo zase jen pro to zbývající. A někdo si udělá robustní obchodní systém, který bude platit celou dobu. Nikdo neví dopředu kdy obchodní signál nepřijde. Jen je třeba na něj počkat. Je třeba také vidět, že každý obchod vás stojí komise. Jak už tady bylo mockrát řečeno - testovat, testovat, testovat,.....

Přeji hezký den
Zbyněk

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jak pise goodbody - zakladem je TESTOVAT (a to tak ze hodne).

Ale nezente se zbytecne za extravysledky. Jak kdysy rekl tomas - staci v prumeru 20-40 $ denne a muze se jednat o super system.

Ja treba jedu nyni system, ktery mesicne prumerne vydela po odecteni komise a slipu asi 400$/kontrakt. a u pocitace musim byt od 15:28 do 15:40. 1 obchod denne. Zbyly cas venuji backtestum a dalsimu vzdelavani.

To je na ukazku, jak to taky muze fungovat. Nechci si obchodovani udelat zbytecne slozite/narocne.

Pete

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomasi,

diky za povzbuzeni. Zatim se sebou nejsem zcela spokojen, ale nastesti vim co mi chybi a chystam se na tom zapracovat.

Docela se tesim na dalsi vetsi setkani - nemate nahodou uz predbezny termin (potrebuji doplnit nejake info o sledovani equity o analyze zmeny chovani trhu a navazani upravy OS na tuto zmenu, programovani v AmiBrokeru, ...)

Diky.

Pete

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pánové, díky za odpovědi.

Jak jsem psal, v současnosti se připravuji na poziční obchodování, ale opravdu mě lákají příležitosti spojené s intradenním obchodováním, a proto na něj hodlám někdy v budoucnu, až nabydu nějakých zkušeností, přejít.

Ohledně setkání - chtěl jsem se zeptat, co se na nich většinou probírá a o čem se mluví. Těžko můžu něčím přispět, ale velmi rád bych naslouchal čemukoliv ohledně obchodování, jak pozičního tak intradenního. Z pozičního mě zajímájí 1-2-3 formace a z intradenního jednak také 1-2-3 a jednak W-CCI.
Myslíte, že je vhodné, abych se účastnil?

Díky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den Malcikk,

V mém případě se čas od času jaksi zaseknu a přemýšlím co dál. Takové setkání mi potom vždycky dá impuls buď přímo kterým směrem se dát dál nebo odkryje další možnosti, které jsem dříve neviděl. Je toho opravdu hodně.
Vřele doporučuji setkání navštívit....Minimálně poznáte skutečné lidi co do fóra píší.

Přeji hezký den
Zbyněk

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 months later...

obchodujem asi 6 mesiacov,.. hladal som svoju vlastnu metodu, aj ked momentalne som si uz nejaku metodu nasiel, este to nieje ono.. za mesiac priblizne zarobim 900 000.- SK, pri ryziku, max . 10 % prercent z hodnoty majetku. zatial je to na demo učte. Rad by som išiel už na ostro, zvažujem všetky možnosti, od psychologie, po analyzu, pochopil som ze to moze byt maximalny rozdiel. Rad by som poznal vaše názory, či už je čas na začanie live.


dakujem s pozdravom..

Michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...