Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Hardware a trading I.


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 119
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

ja pouzivam amd opteron 2x 120 seagate barrakuda 8MB cache sata disk , 2GB ram ; PCIe Nvidia Geforce s 256 MB ram, matrox TripleHead2Go a 4x 19" lcd display to je asi tak tak optimalni v zaloze mam jeste laptop ,kde mi bezi odposlech woodieho clubu. Co si pamutuju jeste z ceska tak nebrat autocont vetsinou to byli krapy ,kde jsem do pul roku reklamoval kazdy treti PC , mozna se uz zlepsili.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jen drobnost k RAIDu 1: Autor píše [ital]Pravděpodobnost, že současně vypadnou oba disky je téměř nulová. [/ital]

Žel tomu tak není. Zrovna dnes jsem ve fóru na finančníkovi četl něčí zkušenost, kde popisuje, že mu v RAIDU odešly oba disky. I já znám ve svém okolí hned dva případy, kdy v RAID 1 odešly oba disky.

Můj závěr - RAID ne. Místo toho mám externí disk, na který data zálohuji. Je to mnohem bezpečnější řešení než RAID.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

krakra:

promiňte, ale tomu, že je tento článek zbytečný se musím pousmát. Právě jsem řešil reinstalaci celého systému. To vše kvůli viru, který "pouze" občas a jen na chviličku odpojoval internet (nejde odstranit). Zdržuje mě to už několik dní. Rozhodně považuji výběr hardware za velice důležitý a podle mě nebylo dostatečně zdůrazněno jak je také důležité:

a.) softwarové vybavení počítače (kvalitní antivir, další softwarová řešení na zvýšení bezp.)
b.) celkový přístup k práci na počítači z hlediska jeho bezpečnosti. Tedy např. co vše si vlastně na počítači pro obchodování dovolím dělat, jak budu spravovat svá data, atd.....

Všem přeji bezproblémový chod :-)

Aleš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím všechny,

tento článek si myslím, že není zbytečný. Podnikám v oboru IT podobně jako autor článku a myslím, že pro laika jsou to dobré informace.

Nyní moje poznatky z oboru IT:

Co se týče zrcadlení disku (RAID 1), ve 100% případů se kterými jsem se já setkal, kdy odešly do křemíkového nebe oba pevné disky zaráz, nešlo o závadu disků, ale např. o silné přepětí v el. síti, které má za následek spálení napájecího zdroje u PC a bohužel i spálení většiny komponent v PC.

Autor se jen zapoměl zmínit o pár, dle mne velice důležitých věcí:

!!! [bold] Používat přepěťovou ochranu [/bold] (většinou ve formě "el. prodlužky", která má v sobě speciální pojistky) !!!
Dle mne nutnost a já osobně bych počítač bez přepěťové ochrany do el. sítě nezapojil. S tím souvisí jak autor zmiňoval i kvalitní a dostatečně výkonný zdroj pro PC (kvalitní zdroje mají často ještě vlastní přepěťovou ochranu). Přepěťová ochrana slouží v momentech, kdy sice v el. síti je el. proud, ale nestabilní.

!!! [bold] Pro intradení obchodníky mít zapojený záložní UPS k PC [/bold] !!!
Pokud to s tradingem myslím opravdu vážně a začínáte mít pozitivní výsledky, tak hlavně pro intradenní obchodníky je také nutnost koupit si UPS, tedy záložní baterii, jenž v případě krátkodobého výpadku el. proudu dokáže napájet počítač. Navíc můžete na záložní baterii napojit více zařízení, myslím tím i monitory, tiskárnu apod. Pozor ale na výkon UPS, základní modely dokáží napájet PC a monitor jen na pár minut.
Proč UPS ? Není nic horšího, než výpadek el. proudu na pouhou 1 sekundu, který má ale bohužel za následek vypnutí PC..... a to u intradeního obchodování je velice nepříjemné :) .

Mnoho úspěchů.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Clanek dobry ale:

Co mi totalne v clanku chybi je MONITOR nebo LCD a jejich velikost a rozliseni. Urcite je rozdil mit 15cku monitor nebo 30 LCD.

na procesoru pametich a zalohovani staci normalni herni pocitac dnesni doby. Urcite bych nepsal ze pepa od vedle (toho casu IT specialista) mi slozi pocitac hure nez specializovana firma. Dale pri vodnim chlazeni je pocitac zcela tichy dokonce bych rekl vice nez notebook.

co povazuji za dulezite je graficka karta a monitor ci LCD.

Ale pro lajky je clanek dobry. Me poznamky neberte jako utok. Pouze doplnuji (jsem postizen IT).

avatar

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ok, tak aby se tady obecne neplkalo, kdyz uz tohle vlakno vzniklo, doufam ze se nebude paralalne prispivat i do toho druheho "hardware".

po nedavnych problemech s ntb, chci postavit jen PC pro trejding. resim ale zmet problemu. procesoru s core duo je jako maku stejne tak graf. karet. muze mi tu nekdo podrobneji dat typy a treba i vysvetlit co je dobre? napr. jestli o nVidie radu 8800 nebo to je uz moc (chci mit 24"+19") a karta rika ze max. rozliseni je 2560x1600. pokud sectu plochu techto dvou monitoru dostanu se na vetsi rozliseni. ktera karta ma 2x DVI? je lepsi agp nebo to druhy zapojeni? (pci nebo co to je)

prosim, zadnej flame co je a co neni lepsi, spis jen konstruktivni odpovedi. urcite si dalsi dotazy vymyslim

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jestli mohu poradit, tak k problému viz Alec:

Když pominu softwarové zabezpečení (antiviry atd.) taksi dělám zálohu celého oddílu, nebo disku.
Používám program GHOST. Ten zazálohuje celý systém včetně všech nastavení. Takže pokud je nějaká havírie, tak obnovím GHOSTEM celý oddíl (nebo disk) to trvá 15 minut. A jedu dál. Samozřejmě musím obnovit aktuální data ze zálohy, to už je ale detail.
Co mohu doporučit, tak si pořídit dva nejlépe stejné disky, jeden mít v PC a na něm pracovat. A ten druhý (jednou denně, nebo týdně, to jak kdo chce) připojit přes USB nebo SATA na PC, udělat GHOStem záloha disk na disk (nebo oddíl na oddíl). A tento záložní disk uklidit do jiné místnosti, hlavně někam na bezpečné místo.
Pokud se Vám stane problém sw systémem, stačí obnovit a za 15 minut jedete dál. Při horší variantě kdy se disk mechanicky porouchá tam dáte záložní disk a jedete zase dál za 15 min.
Při té nejhorší variantě, kdy shoří celé PC (blesk a pod.), tak holt zajdu do obchodu a koupím podobný PC, šoupnu tam tento záložní disk. A jedu dál. Samozřejmě, že při této variantě se při prvním spuštění asi budou přeinstalovávát různé ovladače apod. Také je potřeba myslet licenční na podmánky Windows.
Jsou i jiné programy které toto umí, třeba Acronic apod.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Alesi, naprosto s vasim prispevkem souhlasim a nesouhlasim s nazorem predeslym, ze je tento clanek zbytecny. Jsem presvedcena, ze Petr i Tomas velmi dobre vedi, proc tento clanek, resp. serial, uverejnuji.Neni kazdy obchodnik zdatny v pocitacich,mnoho z nas je pouhymi uzivateli a a nechame si radi poradit od zkusenych.....proto jeste jednou diky tyto informace

Link to comment
Sdílet pomocí služby

no odpovim si sam, (diky avatare za upozorneni). kdysi jsem zde daval linka na zajimave stranky www.financnik.cz/forum/read.php?2,653,57904#msg-57904

no a tady jsou karty krasne popsane www.digitaltigers.com/zenview-arena-ultrahd.shtml#videocards

kdyz se zorientujete na te strance, tak najdete i popisy jak napojit vice monitoru na ntb. protoze sem nenasel schopnou firmu co vi jak pripojit vice jak 6 monitoru.

jeste otazka na zdorj? jaky zdroj? da se to nejak nastinit (vykon atd?) a jake chlazeni? treba popsat jse jsou typy a co je vhodne?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ne kazdy je pocitacovy odbornik a proto si myslim, ze clanek na toto tema je pro spoustu lidi prinos.

Mam k clanku par dotazu:
1) Ad zalohovani: na Notebooku je z pochopitelnych duvodu nemozne zrealizovat raid. Existuje cela rada vcelku mazanych reseni, ktere vyuzivaji online zalohovani treba na gmail, to cele je doplneno o tydenni zalohu na CD nebo DVD. Ma nekdo prosim s obdobnym resenim zkusenosti?

2) Jak je to s naroky na pamet v pripade dvou monitoru? Mam za to, ze tohle je dulezite, pouze pokud graficka karta ma tzv. sdilenou pamet, tedy vyuziva cast operacni pameti pro svoje potreby. Vetsina dedikovanych lepsich gf karet disponuje vlastni pameti. Skutecne rostou naroky na operacni pamet tak drasticky i v pripade, ze ma karta vlastni pamet?

3) Existuje prosim nekde nejaky popis nebo test gf karet, ktery by uvadel, jak si ktera karta poradi s pripojenim vice monitoru? Neorientuji se v novych modelech karet pro NB a vzhledem k ruznemu nativnimu rozliseni notebooku a LCD panelu bych nerad zjistil, ze na panelu treba 1600*900 smim pouzit jen rozliseni 1280*800 atd.

4) Obecne ad Vista, obavam se, ze cela rada pouizvaneho SW na Vistach pojede s urcitym omezenim nebo vubec ne. kazdopadne ja osobne bych Visty zatim asi nebral. Jakou verzi Visty by bylo vhodne doporucit jako minimalni, pokud by se clovek precijen rozhodl pro toto reseni?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Lukáši:

ten 30' monitor mi běžel na kartě GT7600 2xDVI. Sice byl obsazen jen jeden výstup z karty, nelze dále připojit další monitor. Pokud se připojí dojde k vyřazení toho velkého. Nevím ale jak to vyjde u té tvé kombinace. Jinak při tom maximálním využití karty běželo vše naprosto v pohodě i na této vcelku obyč. kartě.

Aleš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

U PC je dobre si davat pozor na tyto veci:

Zakladni deska - setrit obecne na zakladni desce je holy nesmysl , Urcite nekupovat nic neznackoveho a pochybne znacky.
dobra znacka je DFI(jsou i jine dobre znacky))))))

Zdroj - velice opomijena vec zdroj je totalni zakladni kamen PC nevyplati se opet setrit je velice dulezite aby celkova sestava mela dostatecny prisun (WATU))). Zde je opet lepsi koupit bednu bez zdroje a tu bednu dovybavit velice kvalitnim znacovym zdrojem )zdorje muzou byt zcela tiche pasivni nebo aktivni s vetrakem) napr:Thermaltake ToughPower W0132R 1000W

Graficka karta urcite PCI-E protoze AGP je jiz prezitek. naprikad tato karta NVIDIA GeForce 8800 GTX PCI Express (pro dva monitory)

muzu doporucit www.czechcomputer.cz kde se da domluvit i sestaveni a otestovani dane konfigurace. Vzdy byly pro me vstricni a reklamace pokud byly vzdy vyridily kladne. (toto neni reklama s czechcomputer nemam nic spolecneho)

znacky jsem psat musel vim ze to majitele tohoto serveru nemaji radi ale radit bez znacek a bez typu se neda.....

avatar

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...