Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Tradeři a piloti


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 77
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Velmi zajímavé srovnání.
Také jsem nikdy nevěřil na AOS, teď váhám. Ještě jsem nezačal obchodovat, zatím hledám svůj systém. Pustil jsem se do MACD a vytvořil první návrh. Na koupených datech za 3 roky (ER2) jsem udělal backtest. Naprogramoval jsem to do Excelu, a na první pokus mi to udělalo 950 USD zisk za měsíc.
Zajímalo by mě, co znamená, že Tomáš nevěří na AOS. Jestli tím myslí to, že AOS udělá vždy méně zisku, než ruční obchoddování při doržení plánu, tak tomu rozumím. Pro mě to zatím vypadá, že kdybych tento můj systém pustil jako AOS, tak by fungoval, ovšem zkušenosti s tím zatím nemám.
Další věc je ta, že ve článku se píše, že je nutné plán dodržovat. Dle mého laického uvažování právš AOS na 100% zajistí dodržení plánu.
Druhá věc je ta, že dodržení plánu není vždy žádoucí. Také se může stát, že nezkušený obchodník do plánu zasáhne více než je zdrávo, a vydělá méně nebo ztratí. Takže tato problematika není zas tak jednodcuhá.
Zatím sbírám zkušenosti, toto jsou mé myšlenky ve fázi backtestu, zatím strojově. Až systém vyladím, tak ho nejdříve backtestnu a poté papertrejdnu ručně, než se pustím do ostrých obchodů.
Takže budu rád, když se i ostatní připojí k diskuzi se svými zkušensotmi.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Proč nevěřím v AOS? Je to jednoduché. Kam se podívám, vidím kolem sebe obrovské množství naprosto špičkových programátorů. Tito lidé jsou schopni naprogramovat úplně všechno, přesto znám jen jediného, který úspěšně obchoduje AOS, a to ještě postavený na genetických algoritmech. Doposud jsem nepoznal jediného dalšího člověka, který by dlouhodobě vydělával zajímavější peníze jen na základě AOS. A to jsem již poznal stovky a stovky traderů prakticky po celém světě. AOS je mýtus. Můj kamarád je broker v prestižní brokerské firmě, která se zabývá pronájmem AOS. Zde jich pár skutečně funguje, ale co vydělají za rok, udělám v ID kolikrát za měsíc.
Můžeme se na to kouknout i takto: pokud TradeStation má několik milionů uživatelů a další miliony traderů po celém světě jsou schopni špičkově programovat, proč je tak málo profitabilních traderů? :-)
AOS je jenom "mýtus", je to vidina lidí v tom, že budou bez práce vydělávat peníze. Že někde něco pustí a ono jim to posype peníze. Takhle asle skutečně svět nefunguje.
Přečtěte si knihu Market Wizards: nejlepší matematikové a fyzikové světa, absolutní géniové, dávají dohromady AOS, které ročně překonají sotva index S&P. Vedle toho máte Dana Zangera, který bez AOS vydělal za krátkou dobu 40 milionů dolarů.
Ano, také umím vytvořit v Genesis nebo TradeStation kódy, které budou vydělávat peníze. Ralita je ale dost jiná. Slipy, komise.. Do toho zjistíte, že předešlé výsledky byly curve-fitted, apod. V pozičním obchodování mám 3-4 AOS ve které důvěru mám a přemýšlím je s výhledem na několik let (10-15) pustit pro pomalé a nenáročné zhodnocení, ale skutečně to bude velmi dlouhodobé. K AOS v intradenním obchodování jsem pak extrémně skeptický.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ad AOS - Osobne si s touto oblasti trosku hraju uz nejaky cas a podarilo se mi vytvorit zajimavy system, ktery stabilne funguje a generuje zisk (live na ES). Az sem to zni pekne... ;) To horsi je, ze zisky skutecne nejsou nijak extremni. Nasobi se samozrejme poctem kontraktu, ale jejich navysovani je - s ohledem na pouze zvolna rostouci equity - velmi pomale. Cely system navic vyzaduje pravidelnou udrzbu nebo alespon dohled. Predstava spusteni AOS zcela samostatne a bez dalsich zasahu je skutecne naivni.

Pokud ma nekdo zajem se teto oblasti venovat, doporucil bych ke studiu tyto knihy:

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Kdyz uz je rec o tech automatech, tak dalsi funkcni je Woodieho automate, ktery zatim obchoduje ZLR a Famir:
woodiescciclub.com/autotrade
Vlevo je equity, kdyby automat bral vse (tohle jedou v simu) a v pravo je realna equity - maji v tom zabudovany woodie's switcher, ktery prepina obchody live/sim podle toho, zda equity je nad nebo pod svoji MA.

Adam

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Raz som sa rozprával z istým matematikom a ten mi spomenul algoritmi ,a položil otázku prečo si svoje pravidlá nenaprogramujem. Ak mám tvrdé mechanické pravidlá tak počitač ich bude vykonávať za mńa a bude odbúrať váhanie. Začal som nad tým uvažovať pretože je na to niečo pravdy.Otázka by nemala biť aký systém naprogramovať ,ale kedy spúštať AOS. Hladať pravdepodobnosť v hodného prostredia pre AOS. Nespúštať vtedy ked je pravdepodobnosť klidu v trhu (napr.chýbajúce fundamenty pre trendový systém atď). Je pravda že aj keby sa podaril vybudovať AOS tak bude nutné mu vyberať prostredie pre fungovanie. Prikladám graf systém o ktorom viem kedy pracuje dobre a kedy nie. Tento systém ak by išiel stále tak je stratový (podľa backtestu) ,ale tým že mu určím pravidlá dokáže produkovať zisk. Marián

3936

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No, nevím nakolik by byl tento pilot dobrý trader, když jednoznačně porušil bezpečnostní předpisy (kamarád nekamarád) - dokonce pokud byl někdo cizí v pilotní kabině při takovém úkonu, jako je přistání...!

zdraví bývalý PG pilot (takže riskující pouze svůj život, nikoliv pasažérů)

Kubrt

PS: "přebitý" se píše s měkkým i ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

kubrt,

to porusenie predpisov co tvrdis o lietani, je v tradingu uplatnenie specifickych predpisov navyse k zakladnym predpisom kvoli tomu ze kazkladny predpis sa nevie vysporiadat s krizovou situaciou a preto sa uplatni predpis navyse ktory nie je vsak potrebny vzdy v kazdej modelovej beznej situaci.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja bych v tom zas tak velký problem nevidel. Ty letecke předpisy jsou kvůli tomu aby minimalizovali nebezpečí obecně. A jde tam o to, kdo a kdy do pilotní kabiny může a kdo nemůže, není to o tom, že tam nesmí nikdo kromě pilotů.

A v tom je právě problém většiny bezpečnostncíh předpisů, že tam nelze uvádět jednotlivé nuance, takže z toho pak vyplývá, že selský rozum říká, že to je zbytečně přísné a jsou situace kdy se to nemusí dodržet. Jenže to jsou dost často právě ty situace, které do paragrafovaného znění je téměř nemožné naformulovat, a nebo je to možné, ale vznikne z toho takový obsáhlý soubor, že se v tom pak nikdo nevyzná. Takže z důvodu jednoduchosti a praktičnosti , se dost často nějaký předpis z těchto důvodů udělá přísnější než by bylo na první pohled nutné. (Tím ovšem neříkám, že by se předpisy neměly dodržovat).

Ale ted zrovna v této problematice nacházím souvislost s AOS. Kdyby měl na všechno pamatovat, tak by možná ani nešel naprogramovat, anebo by byl tak složitý, že by ho ani nešlo udržovat. Alespoň tak jsem pochopil vyjádření pana Tomáše a dalších.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...