Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 869
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

No teď po několikaměsíčním se motání paper / bt a furt dokola jsem si řekl, že začnu úplně od nuly a zbacktestoval jsem teď půl roční YM (1.4.-1.10.2011), kde jsem bral všechny signály / patterny finwinu v jeho základní podobě. Jako druhý krok mám naplánován filtr, kterým jsem už replayoval před pár dny / týdny takže nic extra nového a možná je to ztráta času, ale věřím, že se zase posunu o kus vpřed.

Časem to určitě zveřejním ten rozdíl a tak...jen řeknu, že za půl roku jsem nastřádal kolem 1300 obchodů takže to bude mravenčí práce všechny obchody projít a vyfiltrovat... :D

• 2 týdny později...
Odesláno

Dobrý den, tak potřebuju opět poradit...tentokrát s jednim příkazem.
Mám sloupec MAE kde je několik desítek hodnot a já potřebuju, aby když se tam nachází hodnota 5 nebo X tak aby se do sloupce (který jsem si vytvořil) napsala hodnota 5....to samé pro hodnoty 10,15,20 atd..

Pro info např. jsem zkoušel =KDYŽ('Obchodní deník'!AD6="X";5; KDYŽ('Obchodní deník'!AD6 kde AD6 je hodnota MAE. Mám se ještě co učit v excelu....

Díky za help. (tu)

Odesláno

Vytvořené BT mi prostě nesedí. No řekněme, že mám v sloupci hodnoty MAE 10,5,15,X,20,30,50,10,5 a prostě se mi do sloupce vypíše pětka, pokud se v daném sloupci nachází hodnota 0-5 případně X. Když se nachází něco jiného tak se vypíše do sloupce X.

V tomto případě tedy postupně: X,5,X,5,X,X,X,X,5...těžko se to vysvětluje. (tu)

Odesláno

tak to bych tam použil jen jedno když a co ti na nich nesedí?
FCE když funguje jeli podmínka splněna ANO, NE když máš 2x když máš jak kdyby 4x ruzne odpovědi a ty chces pouze 2

Odesláno

Jenže já potřebuju dvě podmínky...jednu pro to když je tam 5 a podruhé když je tam X...nevím jak jinak udělat fci "a zároveň"...srry ale to je moje věc proč mi nesedí..prostě si chci udělat svuj deník. MFE mi funguje skvěle ale to je jednodušší, dny v týdnu, různé patterny, DD atp. už mám takže nehledám jiný deník. A pár jsem si jih stáhl pro inspiraci co se fcí týče, ale buď je nedokážu rozluštit a nebo a to hlavně, se tam nenacházejí.

Dost deníků už ani není k dispozici.

Odesláno

Nebo už z logiky je podmínka kde alespoň jedna z vytyčených věcí musí platit. No a já jsem spokojen...jsem hrozný puňta takže mam vypyplaný backtester a teď už jen dofiltrovat pár obchodů. :) Časem dám k dispozici pokud bude zájem.
Ještě musím předělat dny páč jsem si tam všiml chyby..ale teď na to nemam náladu.
(tu)

Odesláno

Toto vlákno by se mohlo jmenovat, pomozte tomu zoufalci spec799..:D. Mam další dotazy...radši víc ať sem na nějaký čas nemusím zase :), snažil jsem se to nalézt na netu, ale pořádně nevím ani přesně jaké heslo zadat, takže se omlouvám za zdržení.
1) jak nastavit u buňky, aby když buňka na kterou odkazuje je prázdná tak aby se nevypisovala chyba typu #hodnota!.(prostě když předešlé buňky ze kterých se něco vypočítává jsou prázdné, tak aby "fce" vyčkala do doby než se do nich vypíše hodnota a buňka tedy zůstane prázdná.
2) jak "uzamknout" jeden řádek tak, aby se zbylé klasicky scrolovali, ale řekněme nadpis zústal.
3) když mám zobrazen den normálně z datumu tak jak dle fce zjistit např. kolikrát tam ten den je -> řekněme, že řádek 7.6.2012 mám převeden na denvtýdnu tedy čtvrtek, jenže teď když dám např. fci =countif(řadek;"čtrtek") tak to excel bere pořád z hodnoty toho dne..tedy 7.6.2012 tudíž žádný čtvrtek tam "nevidí".

Díky za help, cením si toho. (tu)

• Vytvořit...