Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Videotutoriál: NinjaTrader a obchodování v DOM - pokračování


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 36
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Rád bych se zeptal, jestli existuje nějaký dobrý důvod k používání dynamického DOMU namísto statického. Ve statickém se totiž nemění ty boční sloupce s cenou, tím pádem jsem ušetřen používání HOLD tlačítka. Je to tedy pouze o preferencích uživatele (jak je zvyklý s DOMem pracovat) nebo je v dynamickém i nějaká výhoda oproti statickému?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Však on tam v tom videu, než hold to HOLD stačil kliknout, taky říká že "mezitím jsme teda byli vyplněný" a miminko bylo na cestě.

Já bych měl asi místo čudlu HOLD raději čudl AUTOCENTER tak abych viděl v jakém stavu je, jenže ono to asi i tak skáče o jeden řádek podle BUY vs. SELL a nestojí to na místě. Ale proč to dělat jednoduše když to jde i složitě. ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Tak jsem konečně zjistil, jak je to s tim Static SuperDOMem - jde o to, že dynamický DOM nepodléhá dodatečným autorským poplatkům Trading Technologies, zatímce statický DOM ano. Pokud tedy chce někdo používat pro live obchodování Static, musí si zaplatit další poplateček (detaily jsou na stránkách NinjaTraderu). Nicméně kupříkladu můj broker umožňuje užívání Static bez příplatku, takže dostupnost statického DOMU je vždy dána brokerem, přes kterého obchodujete.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...
  • 3 months later...

Existuje nějaký rozumný důvod, proč není možné obchodovat z grafu a zároveň používat své strategie? Nebo to jde v placené verzi?

Dále nemůžu nikde vyčíst, jak přesně funguje breakeven v DOMu (co to vlastně je), auto trail, simulated stop, advanced options. Je o tom nějaké sorzumitelné povídání?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

OK, pročtu.
A jak funguje stop loss? Ten je pouze u mě nebo ho ninjatrader nastaví na serveru u brokera? Jak vlastně zajistím, aby stop loss byl uložen u brokera pro případ, že mi třeba vypadne spojení nebo zatuhne počítač? A jak se stop lossem program zachází - mám např. 3-minutové grafy:

stop loss 5 tiků
a poslední úsečka se posunula proti mé pozici o 20 tiků.

Bude stop loss aktivován ihned při pátém tiku (kdy se tato 3-minutová úsečka ještě nevykreslila) nebo až při další úsečce? Předpokládejme, že likvidita je dostatečně veliká na to, aby se pozice dala uzavřít kdykoliv.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 8 months later...

Ahoj kolegové,

asi budu vypadat jako trubka, ale dnes jsem si zkusmo otevřel Dom a pozoroval jsem souvztažnost mezi cenou a množstvím kontraktů. Tedy abych to vysvětlil, zajímají mě sloupce Buy a Sell, v půlce je v žlutém poli aktualně obchodovaná cena a po levé a pravé straně ve sloupcích Buy a Sell jsou čísla a já si nejsem jistý jijich funkcí. Znamenají tyto čísla množství kontraktů, které čekají až se cena dostane na tu určitou zvolenou hladinu?

Pokud to někdo z Vás používá, lze z množství kontraktů v "čekačce" odvodit kam se bude ubírat cena?

Omlouvám se, pokud se nevyjadřuji jasně. Když jsem si to překládal z www.ninjatrader-support.com/HelpGuideV6/helpguide.html přeložil jsem si to jako "kumulativní hloubku".

Předem děkuji za jakoukoliv radu či informaci.

Díky :)

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...