Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Formace dvojitý vrchol a dvojité dno prakticky v intradenním obchodování - 1


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 138
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Super článek,

sice DT a DB neobchoduji, ale dost často je pozoruji. Protože obchoduji ve směru trendu a nastupuji na korekcích. A SL se snažím dávát nad korekci, ideálně nad nějakou S/R pokud je vytvořena nad korekcí. A po vstupu bývám dost často nervózní, protože trh se na chvíli obrátí a vytvoří Double top v tomto případě. Ale pak pokračuje ve správném směru, když trend je dost silný a S/R dost pevná.

Takže já osobně tuto formaci moc rád nemám, mě stačí pouze jedna korekce :), ale rozhodně na ní lze postavit systém, protože se vyskutuje dostatečně často. A co je na této formaci výborné, že stačí pouze cenový graf a člověk se nemusí řídit indikátory. Sám mám zatím CCI, ale plánuji od něj v budoucnu upustit, až budu mít dost jistoty a hlavně pořádně nakoukané grafy.

Láďa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak tento článek mě opravdu velice potěšil. Já se DT, DB zabývám již delší dobu, líbí se mi hlavně z důvodu, že se na ně dá použít řád a člověk nevlítává do všeho.

Petr >> Já mám screenshot v sekci Price Action, jde o trh ES, jedná se spíše o scalping, vyhledávám DT, DB na konci trendu s přesností výšky přesně na tick, nastavení RB0,3 vstup na open následující svíčky, SL5tick, taktéž PT. Zatím testuji dávat výstup na H/L swingu (či nějakého vrcholu) tam se mi RRR o dost zvýší. S klasickými PT je uspěšnost okolo 75%.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Paradny clanok, osobne zatial len sledujem DT/DP na demo ucte, pokusam sa pochytit ich tajomstva a vysledovat ich tvorenie. Chcel by som tu ale polozit mozno trosku nezvyklu otazku, zaoberam sa totizto aj AOS no zatial sa mi nepodarilo do AOS zakomponovat veci ako prave spominany DT/DP resp S/R urovne, takze by ma zaujimalo ci tu je niekto komu sa podobne veci podarilo uspesne zachytit a zaobchodovat v AOS?

Tibor Szabo

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Teda kloubouk dolů, páni finančníci....a zrovna jste se trefili do období, kdy se je chystám přetestovat a zařadit do systému

dotaz na všechny zkušenější: jakým příkazem vstupujete? Kdy - na konci první úsečky po odrazu? Nebo dáváte příkaz předem k hranici SR a čekáte, že k ní trh dojde a pak se otočí?

maitreja

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim, velmi zaujmavy clanok. Som zacinajuci trader a prave som v stadiu ucenia. Btw...clanky z financnika mam vytlacene takmer vsetky (cca 1000 stran :D). Formacie ako su dvojite dno/dvojity vrchol povazujem za najsympatickejsie a planujem na nich zalozit cely obchodny system. Este davnejsie som zacal obchodovat na XTB platforme na deme a podarilo sa mi vychytit jednu velmi peknu formaciu dvojity vrchol preto sem pridam obrazok. Do pozicie som vstupil na oko s opozdenim, ale bolo to tak, ze tesne pod dnom som rychlo utekal na XTB portal, zalozil som si novy demo ucet vyhradne pre tuto formaciu :) a tesne pod vrcholom som nakupil cca 3 loty. Po urcitom zisku som tie loty predal a nakupil dalsie az sa mi podarilo, ako vidite za cca 2 dni spravit z 200 000 sumu 1 000 000sk:D..a toto bolo prve, co ma odstartovalo k studovaniu tradingu. Samozrejme, ze od reality sa to lisi moc daleko a to si aj po precitani par clankov uvedomujem, no budem rad ked sa tento "serial" o DB/DT bude rozvijat dalej a tym si navzajom pomozeme zalozit dobry obchodny system na zaklade DB/DT. Toto je moj prvy prispevok, preto mozno neoplyva takou kvalitou :D

6332

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Osobně používám DT/DB na tickových grafech. Beru je obdobně jako Petr. Otáčecí na silných S/R ůrovních. Pak ještě přihlížím zdali je to DT, nebo DB. DT je obedně volatilnější a je dobré počkat na určité zklidnění pro vstup po vytvoření DT. DB naopak má tendenci na chvíli zamrznout, zploští se trh a pak vystřelí long. Trendové DT/DB jsou víceméně identické s RR které jsem převzal z materiálů z Bubleho. Osobně si myslím, že pokud trader použije tyto základní formace spolu s S/R, a k tomu si bude všímat jednotlivých swingů u těchto formací, tak má dostatečně silnou strategii, se kterou může obchodovat jakýkoliv trh.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dvojitý vrchol a dvojité dno jsou základními patterny a co je důležité,patří k těm nejbezpečnějším.Já spíše preferuji poziční podobu a myslím,že kdo je obchoduje může k nim přidat pattern 1-2-3,pattern 2B,pattern hlava a ramena atd.Zde se jedná o velice podobné paterny,podle mého mínění snadno pochopitelné a založené na stejných principech,kde se stejné věci opakují stále dokola.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...