Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Proč mám rád k obchodování EMA34 + EMA204


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 49
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

EMA34 i EMA204 používám na svých grafech. EMA34 funguje skvěle, pomáhá mi určovat kdy trh trenduje a nebo kdy je v chopu. Využití EMA204 je mi trochu záhadou, protože je většinou velmi daleko od trhu. Jediné využití EMA204 vidím v případě, kdy je velmi blízko trhu a zároveň EMA34 je na druhé straně (dalo by se říct, že svírají trh). Toto mi říká, že je trh v silném chopu (samozřejmě to neplatí vždy, záleží na konkrétní situaci).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ak som sa nieco na trhoch naucil, tak to, ze klzave EMA priemery nefunguju :))

Problem je, ze volatilita neustale meni podmienky na trhu a preto pevna MA perioda, ktora fungovala pred rokom, uz nemoze fungovat dnes. Skusal som stovky automatizovanych backtestov a optimalizacii, nic nefungovalo dlhodobo... MA som skusal ako signaly ku vstupu, ale skusal som ich aj ako podporne trendove indikatory (pricom vstup som filtroval inak). Optimalizacia periody, ktora fungovala za posledne 3 mesiace, nefugnovala za rok dozadu, a nefungovala ani pri forwardteste. Skusal som aj MA generovat dynamicky podla volatitility (tam bol len mierny uspech, nic co by stalo za live obchodovanie). Vzdy ked som do systemu zakomponoval MA (je jedno aky dolezity v systeme bol), nikdy to nefungovalo ani na forwardteste dlhsie ako 2-3 tyzdne.

Inak to ze MA nefunguju tvrdi aj Larry Williams vo svojej knihe Long-Term Secrets to Short-Term Trading :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Obě EMAs, jejich kombinace je skvělý nástroj na posouzení krátkodobého i střednědobého trendu, identifikace chopu je velice úspěšná. Jak ve skvělém článku píše Tomáš, jde o to se to jen naučit a vypozorovat.. Dělat si screeny situací, kdy EMAs jednoznačně potvrzují trend nebo chop je skvělej trik jak se to rychle naučit - nakoukat - a začít používat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

naprosty souhlas

ja osobne obchoduji pouze odrazy od EMA34, v podstate nevyuzivam nic jineho, je to velmi jednoduchy a velmi robustni pristup - zatim jsem nenarazil na trh, kde by v teto zakladni podobe nefungoval, ale jak rika Affinity, bude urcite treba nekde upravit hodnoty a vice si s tim pohrat

obchoduji zaroven v kombinaci s DT/DB pro mene trendujici trhy a nemam zatim jediny duvod menit

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Skutečně mohu potvrdit, oba EMA jsou super, tak jak píše Tomáš, pokud se trh válí po šesté večer kolem EMA 34 a EMA 204, tak do toho nelezu ani za nic, leda, že bych obchodoval proti trendu odrazy mezi EMA 34 - EMA 204, to chce ovšem hodně, ale hodně mít naučené a je to velmi riskantní. Moc díky za článek, byl pro mne velmi aktuální. G. Quaran (tu) :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...