Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Důležité myšlenky na téma risku (1/2)


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 43
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Ja momentalne neobchodujem, takze mam pocas dni ked som mal vyhradeny cas na obchodovanie volno. Robim nieco podobne ako je uvedene v clanku. Vytiahol som moj backtest za rok 2009 a posledny rok prechadzam vsetky obchody ktore koncili SL a PT. Postupne si screenshoty ukladam pod seba do Evernotu a skutocne clovek iba pri obycajnom prezerani takychto screenshotov prichadza na zaujimave myslienky.

Finta je podla mna v tom hladat co ma vacsina SL a PT obchodov spolocne. Potom to kvantifikovat a zistit ci by som napr. nemohol pouzit filter ktory by cast SL obchodov vedel eliminovat. Mozno sa to takto nezda, ale je to dokonca celkom zabavne.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomáši děkuji za zajímavý článek, určitě (aspoň pro mě) je dobré se dozvědět něco nového, i když to zrovna teď hned nevyužiji. Bylo by prosím možné dát ještě ukázku nějakého grafu, kde je zobrazen tento vstup, bohužel si přesně nedokáži představit jak tento vstup do trhu se využívá. Děkuji

To Pepe2000: Podobné sledování svých obchodů je dle mého povinnost každého obchodníka, který to chce někam dotáhnout. Není nic lepšího než se učit ze svých chyb a vylepšovat se v tom, co nám jde. Taky se u toho bavím (i když se to může zdát někomu divný :-) )

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dekuji Tomasovi za pekny clanek,

chtel bych se zeptat na logickou myslenku techto myslenek, vstupovat na malych useckach a davat pod ne SL je mysleno tak ze bud jsme chytli zacatek neceho a nebo proste z toho bude mala SL? vs velkym svickach kdy uz je moznost ujeti momenta, nebo moznost po velkych svickach korekce do ktere bysme mohli zrovna nastoupit? a tyhle principy se hodi spise pro mensi targety? na tf okolo 150-200? nebo i vetsi? vim ze to zni blbe ,ale jde mi pochopit princip proc je ten risk tak maly na male svicce,

dekuji za vysvetleni

Radek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Podle me logicka myslenka je ta, ze pokud davam mensi SL a chci vetsi RRR, mam vetsi pravdepodobnost tohoto PT jako napr. trojnasobku SL vubec dosahnout kvuli potencialu trhu. Je jasne, ze se SL 50 a PT 150 mam vyssi pravdepodobnost, nez se SL 150 a PT 450. Maly risk na male svicce je kvuli tomu, ze se dava pod/nad ni.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

diky Pavle,

takhle sem na to nenahlizel a mas pravdu o te pravdepodobni kdyz jdem po RRR. uz jen otazka najit si aby me RRR melo smysl k trhu, treba vim ze trh je ,,cukavejsi,, a se sl 50 skoro kam vstoupim tak vstoupim je vzdy sl protoze trh jde treba nahoru tikavym smerem. ale urcite dobra myslenka najit si pravdepodobne vstupy obratu,prurazu a stimto malym SL si chodit pro pekne RRR, s tim ze pokud to nepojede hned dal nasim smerem tak SL. u takovychto vstupu asi vstup za Market je nejspis blbost


Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zajimavy clanek. Jsem porad jeste naprosty novacek, ale vzdycky me zajimalo, co si presne predstavit pod pojmem skalping. Tady je to myslim velmi hezky znazorneno. Verim, ze v takovychto situacich se da udelat treba PT 120/SL 30 (samozrejme zalezi na velikosti svicky) a je to urcite mnohem jednodussi nez se snazit obchodovat PT 600/SL 150.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mcwoj, je to osidne. Ja ted delam take na nejakem systemu. Vzal jsem si u nej ispiraci od MNovaka. Ten zada SL pod nejaky logicky bod, podle PSARu nebo ATR... A PT zkratka udelas jako 3x SL. Bud si tam trh dojde nebo ne. Je to jednoduche, kopiruje to volatilitu, robustni. Stejne si trh udela, co bude chtit. Dal jsem si zavazek, ze uz nebudu pevne stanovovat SL a PT jen podle MAE, MFE, ale budu se snazit delat systemy robustnejsi, aby se vice prizpusobovaly trhum.

gizmo, neni to jednodussi, zkus si napr. na TF obchodovat se SL 30$... Oboji ma pro a proti.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pavle,

diky za inspiraci, je to skvela myslenka bouraciji fakt delat pt,sl dle analyzi, ale spise podle neceho co reflektuje aktualni situaci na trhu, taky po necem takovem kouknu co reflektuje volatitilu poslednich dnu a podle toho ocekavat pohyby a ktomu prislusne sl,pt,be. diky

Radek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Po otevření trhu obchoduji SP, ale mám metodu, že vstupuji na začátku svíce, ještě než se celá rozvine. Takže, když se občas podaří dlouhá svíce, což mě okamžitě vynese do profitu tak v longu jsem na této svíci usazen v její spodní části. Tímto vlastně zvládám s nízkým riskem obchodovat volatilní svíčky, které jsou časté po otevření trhu.
To je takový můj soukromý trik .

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomáši dobrý článek,já sice obchoduji právě na větším timeframe,abych chop trochu pohltil,nicméně nikdy mě nenapadlo přemýšlet hlouběji o chopu,vždy to byl takový "temný démon",kterému je lepší se vyhýbat obloukem,ale vlastně vy jen dokazujete,že i chop může být přítel nejenom scalperů.
Mnovak máte pravdu,nedávno jsem dělal backtest TF večer a risk byl trochu menší.
Michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pěkný článek. Snažím se najít si "svůj styl" obchodování a jaksi jsem se postupně propracoval do stadia nahlížení na cenové grafy v tom smyslu, jak je popsáno v tomto článku. Ten článek mne potěšil a dal mi naději, že jít tímto směrem nemusí být další cestou do další slepé uličky. Fakt je, že to, co jsem ještě před časem považoval za naprosto neobchodovatelný chop je pro mne dnes tím pravým okamžikem pro hledání toho nejvhodnějšího vstupu do trhu. Ono totiž každý chop jednou skončí. Z mého pohledu, z těch 10-ti tipů, jak snížit risk je nejdůležitější a nejpracnější bod 4. Poznat a popsat to obecně platné a charakteristické, co se dělo před vstupem je klíčem k úspěchu. Pokud totiž tento jev rozpoznám v reálu se mi pak o to jednodušeji hledá ten správný okamžik pro vstup, správný směr, hodnota SL i potenciál možného zisku.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Je až neuvěřitelné co všechno se dá v trhu najít :) .Velké, malé, rychlé, pomalé úsečky tím, nebo oním směrem, po trendu, v trendu, nebo v chopu...Pozorovat co a jak se to děje je opravdu ta cesta jak nakonec zvítězit..Nikdy jsem nezkoušel software na velikosti úseček, ale přikláním se k závěru, že vstupovat na menších úsečkách je bezpečnější.Sám si v testech vedu kolonku na velké úsečky..A můžu potvrdit že vstupovat na nich je sebevražda ;)
Tom.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...