Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 831
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Dnes jsem uskutečnil svůj první reálný obchod. Seděl jsem u trhu od otevření, hned se rozjel downtrend, ale bál jsem se naskočit, nevím proč jsem chtěl svůj první obchod jít long, možná protože jsem se narodil ve znamení býka. :D Trh šel dolů a prorazil S/R 2778, pak se ale vrátil a šel opět nahoru k S/R 2790, byl tam signál long při překřížení EMA20 a EMA50 při 2784, ale svíčky nad EMA20 zavíraly už blízko 2790, tak jsem nic nedělal a čekal dál. Trh se opět propadl až na HD 2773, což bylo jeden bod od S/R 2772. Zde se vytvořila na 3, 5, 15 i 30 minutovém grafu fantastická býčí divergence ještě skoro na S/R 2772, ale nevím proč jsem ji nevzal. :S Trh pak uháněl nahoru, opět překřížení EMA20 a EMA50, byl jsem trochu rozladěn, že jsem nevzal skvělý obchod, který by se vyvíjel slibně a řekl jsem si, že zkusím zobchodovat průraz S/R 2790, když se trh přiblížil, zbystřil jsem, trh spomalil a o S/R 2790 byl krutý boj. Aspoň jsem se mohl párkrát zhluboka nadechnout a vložil buy stop na 2791,25, abych se nechytil do falešného píchnutí trhu. 18:48 jsem byl vyplněn beze skluzu za 2791,25 trh mi začal brnkat na nervy nesnesitelnou písničku, sledoval jsem v DOMu, jak šla cena k mému 60 USD stop-lossu, dostala se až někam ke 43 USD ztráty, pak jsem vstal a poodešel od počítače, tak jako při hokeji, když je přesilovka a nevyvíjí se to dobře pro náš národní tým, člověk nic neovlivní, ale má pocit, že ano. Trh se několik minut motal tam a zpátky, o pár ticků. Najednou začal růst, srdce mi začalo být rychleji, tak jsem si dal měřič tepu, co jsem používal při aerobním tréninku a měl jsem asi 130 za minutu. Trh vyrazil vzhůru až do otevřeného profitu cca 65 USD, pak se to zase chvilku motalo od 40-60 USD. V demu jsem používal bracket s nastaveným sl a pt, pt bylo nastaveno na 8 bodů, ale věděl jsem, že v cestě stojí S/R 2802,50 ke které skoro vždycky trh došel a trochu ji přejel o 2-3 body, nastalo dilema, jestli si vzít z trhu 8 bodů, nebo být trochu více chamtivý a vzít si trochu více. Věřil jsem svému úsudku při dlouhodobém sledování grafu a ručně posunul pt na 2803. Trh akceleroval a přiblížil se hranici 2800, napětí rostlo přímo exponencionálně, byl jsem v otevřeném profitu 160 USD, což bylo původních 8 bodů. Sžírala mě touha vzít si tento zisk, bylo to podle plánu a backtestu, ale chamtivost v kombinaci s instuicí mě pohltila. Nechal jsem obchod běžet a on skutečně jel do cíle. Mohutně jsem trh verbálně povzbuzoval, i když jsem věděl, že to nepomůže, ale věřil jsem chamtivosti obchodníků, kteří vidí mohutný pohyb a naskakují za market. Konečně ve 19:26 trh protnul 2803, inkasoval jsem profit USD 235 - 6,50 USD komise= nádherných 228,50 USD. Byl jsem v euforii, křičel jsem, byl jsem jako blázen, takový pocit jsem nezažil pěkných pár let, bylo to daleko silnější než fandění s kamarády u piva, když hraje česká reprezentace hokej nebo fotbal. Bílé čáry čas vstupu a výstupu, nejdou mi zakreslil šipky, tak promiňte. :)

22863

Odesláno

cipinek: Gratuluji k prvnímu úspěšnému obchodu. Takovouto euforii pravděpodobně zažil každý z nás, kteří již obchodujeme na reálném účtu. Ať se ti daří. :) (tu)

Co za trh jsi obchodoval? Ze screenu to není patrné.

Odesláno

to cipinek: na tu euforii bacha, ztráta by mohla vyvolat opačné emoce... emoce všeobecně dlouhodobě spíš nepomáhají v dodržování plánu, dlouhodobé porušování plánu pak vede k tomu, že obchoduješ něco jiného než máš natestováno :) a když to nemáš natestováno ztratíš důvěru při první ztrátové sérii, ze které by ses dle plánu jinak dostal... doporučuju aspoň v 80% procentech obchodů dodržovat plán přesně a na zisky/ztráty nahlížet spíš až s čtvrtletním či ročním odstupem... Jeden obchod nic neznamená, až větší množství obchodů tvoří zisky či ztráty. Proto je nemá moc smysl vypjatě prožívat jeden za druhým... ;) (tu)

• 2 months later...
Odesláno

zdar tradeři
nebudu to prodlužovat po první seanci live a dvou letech příprav jsem -300 dolarů. Plán jsem dokázal dodržet jen u prvního ze svých čtyřech ztrátových obchodů. Live obchodování je opravdu o pychologii to si musí každý ale vyzkoušet sám. Přeji všem co teprve začnou lepší start než jsem měl já Lukáš

Odesláno

Sakul - hlavu hore, dostal si lekciu, treba zistiť čo si robil nesprávne a tiež prečo si to robil. Kľudne sa vráť na SIM, rob len jeden obchod denne a hlavne zníž očakávania. Tie zisky časom prídu, len oveľa pomalšie, ako sme si plánovali. Veľa začínajúcich obchodníkov je z dôvodu nereálnych očakávaní príliš agresívnych, a kým sa stihnú niečo naučiť, tak si zrušia finančný aj emočný kapitál. Preto stačí jeden obchod denne.

Odesláno

Zdravím všechny tradery,

taky přispěju svou troškou do mlýna:

ted je to už druhý týden, co obchoduji live, čemuž předcházel cca 1,5 roku studia, absolvování obou e-mini kurzů a poslední půl rok na simu, z čehož jsem měl poslední 4 měsíce ziskové - každý v průměru 300$ na kontrakt, což byla i poslední podmínka v mém OP k přechodu na live. Byl jsem si poměrně jistý svou disciplínou, protože i sim obchodování jsem bral velice seriózně a při každém vstupu jsem zažíval poměrně silné emoce, jako bych jel naostro, ale naučil jsem se je solidně zvládat. Tudíž jsem nafundoval účet na 5000$ a šel na to. Musím se přiznat, že jsem vůbec nečekal, jaká to bude psychycká nálož oproti simu a jak jsem v jistých chvílích dělal chyby, které jsem si z papertradingu již dávno odvykl a bláhově si myslel, že to mám už zmáklé:) první obchod byl malý zisk cca 60$ a zároveň první porušení OP, poněvadž trh lehce zkorigoval a hned poté zasáhl můj PT, ale samozřejmě už bezemě :) fajn. Ale další dny přišla pravá škola. Druhý den první obchod ztráta podle OP, po které jsem se změnil v malé děcko a nutně chtěl ztrátu nahnat zpět. Podotýkám, že v simu jsem toto měl dávno zasebou a sklidem bych si počkal na co nejlepší příležitost. Né, jak jsou ve hře opravdové peníze podvědomí umí dělat s člověkem divy. Naštěstí asi jediné co se mi do ted nepovedlo porušit jsou pravidla monymanagmentu a po dvou ztrátách jsem vždy nekompromisně přepnul na sim. Podle paper tradingového deníku jsem měl za celých 5 měsíců max drowdown 309$, v live se mi to povedlo dosáhnout po dvou týdnech a 11 obchodech, z čehož byly 3 obchody zisk a zbytek ztráty cca polovina kvůli chybným a unáhleným vstupům. Tím chci jen říct, že ač se to třeba někomu nezdá, jak mile jde o opravdové peníze, pak teprve člověk zjistí, jak na tom s psychikou je doopravdy a již otřepané klišé za každých okolností dodržovat OP prostě platí na 100% :)

Odesláno

Po včerejšku přibyly další dě ztráty, v opravdu silném medvědím trendu - vůbec nechápu ce se se mnou dělo, ale v každé korekci jsem vyděl vyčerpání a i když mám v OP jasně dáno, že v silném tendu memám obchodovat protitrendy, měl jsem před očima černo a nedokázal jsem si v tu chvíli vůbec uvědomit, co dělám - dva vstupy 0/100 - dva SL, poté konec obchodování a hned třetí signál 0/100 jak napotvoru samozřejmě vyšel, ale bez mé účasti - proto jsem si prozatím zakázal protitrendy, snížil frekvenci na 1 obchod denně a pokud můj drawdown přesáhne 2násobek z backtestu ( čili 600$) přejdu na zpět na sim a celý kolotoč backtest, papertrading si zase zopakuju, dokud nedám dohromady další kapitál. Vážně to není taková sranda, jak jsem si podvědomě myslel :)

• 2 týdny později...
Odesláno

já obchoduji cca 2 týdny muj první obchod byl s podivěm skoro bez emocí. Žádné lechtáni v podbřišku, žádne sevření hrudi, jen když jsem se dostal do plusu cca 50 dolarů přišel strach že o ně přijdu a proto uzavření pozice :) . za ty dva týdny jsem měl minusové pouze dva dny bohužel jeden z těchto dnu jsem měl rudo před očima a "naklikal" jsem ztrátu cca 800 dolaru. Dnes je to přesně týden od daného dne a já jsem za to rád od té doby už jsem nikdy takouvou chybu neudělal a věřim tomu, že už nikdy neudélám. Co víc dodat... tahle hra mě baví víc a víc a score začíná být příjemné ;)

• 2 týdny později...
Odesláno

je to asi rok a půl co jsem si kliknul první reálný obchod.
nic složitého. + 10 USD .
kdybych věděl , jaký kolotoč to spustí asi bych se držel stolu.
Larry Williams napsal : přitáhněte si pásy - tohle bude jízda vašeho života!
:)

• 2 months later...
Odesláno

Zdravím,
kluci a holky, 3 měsíce se tady nic neděje, to nikdo z vás neudělal první live obchod? pochlubte se, toto je moje nejoblíbenější vlákno, samozřejmě hned po Tarakově TF-E mini Russel 2000 PA system :)

• 1 month later...
Odesláno

Zdravím tradeři, když jsem před pár lety pročítal finančníka, tak jsem si dal slib, že po prvním real obchodě přispěji do tohoto vlákna. Dnes se tak stalo :-) + 173 dolaros :-) Pro přiblížení: před pěti lety jsem narazil na finančníka. Přečetl jsem hodně knih a článků a vždy si z toho něco odnesl. Po 14 měsících intenzivního backtestování, papertradování a práci na své "obchodní" psychologii (vše cca 2,5h - 3h denně při zaměstnání) jsem měl první obchod. (trochu offtopic, ale věřím, že to projde) Jako brokera jsem si vybral STRIKERa. Mohu jen doporučit. Pro někoho vyšší komise (začínám a mám 6,42) mohou být vykompenzovány kvalitními daty (zdarma po založení účtu), velmi dobrou platformou - (SOL Trader - zdarma po založení účtu) a absolutně !bezkonkurenčním! přístupem - komunikace s Martinem Lembákem (Čech pracující pro tuto společnost) je na profesionální úrovni (pro představu: odpovědi na mé otázky - nebylo jich málo - přišly většinou do 5ti minut, po vyžádání prodlužování DEMO účtu, pomoc se založením real účtu - po skypu)... Prostě maximální komfort a moje maximální spokojenost. Velikost účtu cca 12000 USD, obchoduji se dvěma kontrakty, risk 2 %. Jedná se o price action - indikátory slouží pouze jako filtr vstupu. Jinak vlastní obchod: při zadání příkazu docela nervozita. Těsně před vstupem pohoda a klid - a to i po celé 3 minuty, než jsem z obchodu na plánovaných targetech vystoupil :-) Hezké. Uvidím, jak se mi bude dařit v novém roce, protože dám ještě tak jeden obchod v příštím týdnu a poté již budu vstřebávat emoce :-) Ať se daří! Lukáš

26153

• Vytvořit...