Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Nechcel som byť za šťourala :), ale už keď to P.i.e.t.r.o._l. načal, tak len doplním, že ani to naznačené 1-2-3 nie je vlastne "korektné 1-2-3" nakoľko cena ešte následne klesla pod bod 3. Ale trojuholník bol ako z učebnice a keď obchod skončil ziskom, tak môžeme len gratulovať :)

Odesláno

jirinvest

skus si prejst backtest. kolko % obchodov ti vide ako ziskovych pokial trh pred signalom 1-2-3 spadne za 30M, 1H. o 30 bodov a ty vstupujes do protitrendu. mozno ti to pomoze identifikovat relevantnost signalu.

Odesláno

mahrlo
ano máš pravdu , to 123 je špatně zakreslené , já tenhle TRH neobchoduji , obchoduje ho můj kamarád a jen jsem zde dal svůj náhled na ten daný den
Airmike
jak jsem řekl tenhle TRH neobchoduji , ale i tak děkuji za cenné rady

Jirka

Odesláno

Zdravím ak by som mohol poprosiť či tu má niekto údaje o tom kedy sa NQ neobchoduje, kedy sú dni s nízkym volume a podobne poroste dátumy kedy sa treba držať stranou:)..dakujem

Odesláno

2 iigis:

par prispevkov vyzsie je link na calendar CME, tam su vsetky informacie kedy budu zavrety alebo kedy maju half days.

taktiez forexfactory ma kalendar ale myslim ze len s bank holidays, half days tam niesu pokial viem.

24/12 je volno :D

Martin

Odesláno

Po nejakom čase prispievam s mojim obchodom. Dnešný deň bol hodne o trpezlivosti lebo cena sa večer motala na hornej strane kanálu. Inak kanál používam skôr ako určité vodítko a hlavne ma zaujímajú S/R v jeho blízkosti. Pridávam i obrázok mojej prípravy, kde som si určil S/R z minulosti a na nej som riešil moj vstup. Vstup bol short na hodnote 2186, po hodine sa cena vrátila speť a obchod som ukončil na BE. Pôvodne stanovený PT nebol dosiahnutý a po prvej hodine obchodovania mi bolo jasné, že dnes je trh dosť lenivý aby klesol až k nemu, takže som to ukončil. Tak snáď zajtra sa to pohne trochu viac :)

14677

14678

Odesláno

Ahoj mahrlo:

Som rad, ze si dal o sebe vediet a ze si to este nevzdal ;) Ja som zmyslal a obchodoval rovnakym sposobom, ako ty, ale ak ti mozem poradit, skus sa zamerat na obchodovanie v trende a nie protitrende, ver mi, viem o com hovorim! Dostal som tolko krat na hubu, ze som to na istu dobu vzdal a momentalne obchodujem len trendove obchody. Ty si cakal short, ked ja som uz bol vonku, davam screen do vlakna ES, ale tu obchodujem prerazenie a to ti neodporucam, lebo pokial nepoznas scalperske zony, tak ta vyskalpuju aj 5 krat, kym vystrelia hore...Odporucam ti napozerat korekcie a do nich sa pokusit hladat vstupy, najlepsie do prvej korekcie....

Nech sa dari!

Odesláno

Ahoj Mydlo SK,

ohľadne obchodovania do trendu máš pravdu, tiež mám takéto obchody radšej. Snažím sa však obchodovať to čo práve vidím v grafe a včera večer ten priestor do trendu moc nebol. Takže som riešil protitrend, ale cena sa motala viac menej na mieste. Mal som teda dve možnosti, buď sa na to vykašlať a neobchodovať alebo to skúsiť. Pre mňa je teraz priorita príprava na obchodovanie, to znamená pripraviť si miesta vstupu a prípadne výstupu už pred samotným obchodovaním. Skrátka nebrať obchodovanie ako náhodu, ale naučiť sa hladať nejaké súvislosti, preto beriem včerajšok ako 50% úspešný. Vstup som si naplánoval v podstate správne a neskončil som v mínuse :).

Odesláno

mahrlo: přiznám se, že mám docela problém obchodovat do trendu. Řekněme, že bylo maličké otevírací rozpětí a trh se rozjel do swingujícího uptrendu. Poslední high dne je nejvyšší a já dostávám signál 0v na korekci do trendu. Problém nastává v tom, že bych měl mít profit target (podle RRR atd.) NAD posledním nejvyšším high. Mám docela problém "uvěřit" trendu, že zrovna v tomto bodě tvorba nového high neselže a nevytvoří se formace 1-2-3 apod a trh můj PT nezasáhne. Jak řešíš tohle? Vstupuješ do obchodu, kde profit target je ve "vzduchoprazdnu"? Já se snažím vyhledávat obchody, kde PT umístím např. na open dne, poslední high/low apod. Prostě hledám záchytný bod, ale mám pocit, že trend je od toho "aby se do něho vlezlo a buď půjde výš nebo ne". Díky za názor :)

Odesláno

Ahoj tomas262,

keby som poznal odpoveď na tvoju otázku, tak dnes nemrznem v SR :). Problém je v tom že obchoduješ určitý systém na základe testov a v nich by si mal nájsť odpoveď. Konkrétne ako sa správajú jednotlivé paterny povedzme pri H-L dňa, či už cena trenduje nejakú dobu a preto je predpoklad korekcie, či sú vo výhľade nejaké reporty.............Môžeš brať samozrejme paterny i mechanicky a nepozerať naľavo- napravo, ale zasa musíš mať trh otestovaný a veriť tomu čo robíš. Ja osobne umiestňujem PT do oblastí S/R úrovní a sledujem ako trh swingoval a kde mala cena v minulosti určité "problémy" preraziť. A toto sa snažím určiť už pred samotným obchodom lebo keď som to v minulosti riešil až po vstupe tak som bol z toho hroznme nervózny a akurát som si potom vyčítal, že som skončil moc skoro alebo naopak neskoro. Tak je na tebe či ti vyhovuje vystupovať na základe MAE/MFE alebo ti sedí niečo iné, to sa musíš rozhodnúť sám.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...