Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Dnešný večer bol na NQ v znamení TR. Od 20:00h sa cena motala v strede TR čo mne nedávalo priestor na vstup. Vstup som plánoval na hranách TR, takže dnes bez obchodu. Preto dávam len screen pre info ako to dnes vyzeralo. Uvidíme čo bude budúci týždeň, či sa cena vráti do kanálu, alebo príde k prerazeniu.

14700

Odesláno

ahoj mahrlo:

CG-cka zakreslujes pekne ;) chcem len este k tomu, co si pisal o planovani PT, SL..pred vstupom je to nevyhnutnostou vediet PRESNE po kolko dolarov si ides prvym, druhym....kontraktom. Kolko trh, ktory sledujes da tak povediac "na isto" 1-2 body....kam umiestnis PT po prvy kontrakt, druhy do logickej oblasti, kedy posunut SL na BE....MM musi byt dokonaly....Inac nerozmyslal si nad tym obchodovat ES-ko? Je pravda, ze je to drahsi trh, ale tie pohyby ked prepocitas na dolare, tak to vyjde na "stejno" a s tymi SL je to velmi podobne... Rozdiel je ale v tom, ze SE-ko tyka na tick presne, krasne drzi TL, je lepsie citatelne, ak by si do toho zapojil Market Profil, aj podla neho sa da krasne obchodovat...Len ti davam chrobaka do hlavy ;)

Nech sa dari (tu)

Odesláno

Ahoj Mydlo SK,

díky za chrobáka, to ES-ko si skúsim dať vedľa a zatiaľ ho budem len pozorovať a "malovať" do grafu, už dlhšie som ho nemal pustené. Keď tak hodím sem tam screen i z toho, čo som tam videl.

• 4 týdny později...
Odesláno

[bold]lucifer66 [/bold]

skusam backtestovat FinWin na e-mini NQ a je to ako na hojdacke. Skusam to na TF = 3 min. Najlepsie mi vychadzaju signaly, kde sa prekrizi EMA34 a EMA 204 smerom do trendu. Vtedy sa mi dari vychytit dlhy pohyb smerom hore(v pozicii long). Ale stale ma to taha viac k posudzovania trhu podla Supply / Demand, i ked FinWin mi dava velmi vela, a urcite to, ze ho neviem dobre pouzivat je moja chyba. Skus si stanovit presne casove rozmedzie, napr. 15:00 - 18:30 a v tom si stale najdi nejaky presny pattern, ci uz na cci14,50, alebo na cenovom grafe. Ale ja som absolutny zaciatocnik a nedari sa mi vobec, takze tolko vypovedna hodnota mojho prispevku.

Vela zdaru.

Odesláno

[bold]mahrlo [/bold]

Cau,

vsimol som si, ze si sa snazil obchodovat pomocou roznych segmentov trhu ako TR, CC, TR a taktiez rozne cenove patterny. Ako sa ti dari ? Ostal si pritom, alebo skusas aj nieco ine ?

Odesláno

raztos: ahoj, tím křížením myslíš tohle? (viz. obrázek). Už jsem si toho všiml dříve, ale když autoři psali mezi EMA nebchodovat, tak jsem to ignoroval. Včera jsem se ale rozhodl, že to otestuju, protože trh má v této fázi docela potenciál jít nahoru, ale musí mít evidentně sílu prorazit nahoru. Když už je EMA 34 nad 204, tak je už ty "velké" pohyby většinou finišují ... P.S. opačně pro short to taky vypadá dobře, ale jak píšu - musí být evidentní síla a dobrá struktura swingů

14937

Odesláno

raztoz:
ja som podobne dopadol na 3min YM, jedine co mi fakt fungovalo za vsetkych okolnosti bolo extreme cros long, a tiez mam pocit ze finwin neviem este najspravnejsie pouzivat...
ale som rozmyslal ci to nebude aj tym timeframom 3min...
1min by bolo prilis rychlo?

Odesláno

[bold]tomas262 [/bold]

Ano, presne toto myslim. Co sa tyka shortu, tam nemam istotu, ale do longu mi dost cast vychadza. Ibaze, ako to napisat...kusok mi vadi, ze sa opieram o schemu indikatorov, teda rozlozenie, sklon tych dvoch EMA, pretoze aj ten je casto opakujuci sa. Hoc mozno argument by bol, ze ak to zaraba a ked to pretestujes povedzme na aktualnych datach, pripadne na paper, tak preco by to malo byt nepouzitelne ? To sa pytam seba.

Odesláno

[bold]lucifer66 [/bold]

Skusal som najprv testovat 1 min TF, ale to som zistil, ze je to tak premenlive a ze v tom nedokazem najst ziaden system. Skratka, velmi zive premna. Teraz skusam 3 min. myslim, ze by to mohol byt kompromis medzi psychikou a tiez aj systemom. Momentalne, vsak este len bojujem s tym, ze mechanicky pristup neviem prijat. Viac ma taha k PA a diskretnemu systemu, ale na druhu stranu si myslim, ze pokial vyladis mechaniku, tak by to mala byt potom nieco ako radost obchodovat:)

Odesláno

rasto, tomas:

Nemusite obchodovat medzi ema, pozri te sa co sa dialo po EMA cross.

vsimnite si situaciu tomasovom screene ked sa cena dostala cez ema 204 isla hore a potom zase isla k EMA 34/204, v tvojom pripade iba 34. Potom je tam signal 0/V, BigV, 100/V kto to ako nazve je jedno.
Je to malo rizikove pretoze ak si vsimnete medzi EMA sa cena odrazila od EMA 204, bol tam spike presne na nej. Isla zase dolu k vnutornej strane 34, potom cena prerazila 204 isla hore a zase korigovala naspat k EMA 34 a nedosla ani aby urobila flip na EMA204, velmi dobra situacia. EMa cross sam o sebe je dobra situacia.

rasto:

tiez som zacal len mechanicky finwin, no postupom som sa dopracuvavam k sledovani PA s finwin. Teda pozeram na cenu a ak mi vyhovuje a je tam patern finwinu beirem, nezobral by som napriklad 0/v "vo vzduchu" alebo blizko nejakeho supportu.

lucifer:
Testoval som 1min, 2min, 3min, 5min. Zostal som pri 3 min
1min bol na mna moc rychly
2min=3min tam ide asi len o to ze 2min ma viac signalov
5min bol uz moc dlhy pre mna.

Vsetky zarabali. Treba si otestovat vybrat co komu sedi najlepsie. Najprv na paperi alebo aspon replay, dajte tomu tyzden, zistite ci radsej mensi TF ako vacsi alebo naopak. Potom to mozete zbactestovat, asi nema vyznam robit backtest pre 1 min a potom na papri zistit ze je to moc rychle a robim dalsi backtest pre 5 min a zistit ze je to moc pomale (moj pripad). Na druhy stranu budete viac verit systemu ak je otestovany na viacerych trhoch a TFkach.

hodne zdaru,
martin
:)

Odesláno

hi,
zacal som si to teda trocha skusat na replay ze co mi bude vyhovovat, ked sa to zacalo hybat tak to uz vyzera torcha inaca ko na backteste.
mam otazku tie casove useky jednotlivych usecok, si nejako stopujete, zekedy sa vykresli dalsia usecka aby ste mohli vstupit, alebo je v ninjovy na to nejaky prikaz, ze vstupit do obchodu na close/open?
kym som na dalsiej sviece klikol prikaz, tak u to bolo paru tickou prec, je to bezne ci?
diki
R

Odesláno

Hi,

Tomu sa hovori slippage. Je to rozdiel ceny za ktoru chcete vztupit a ceny sa ktoru si bol vyplneny, ak sa ide prikazom market.

V nt sa da nastavit indicator `bar timer´ kde vidite odpocet casoveho useku ak pouzivas casove grafy. Teda ak je len par sekund do konca usecky je velka sanca ze aj prikazom market budes vyplneny na close. Niekedy ani toto nezaberie a vyplnenie je +- tick ci dva za normalnych okolnosti, treba s tym pocitat.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...