Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dneska jeden SL a jeden PT Prvy vstup v 15:50 do short Druhy vstup v 16:02 do short Prvy vstup bol trocha unahleny, vstupoval som hned ako bola Ema 100 nad cenou. To bol vstup do prazdna. Druhy vstup bol na 100% podla O.P. s tym ze som vstupoval do pozicie na prielom Low predchadzajucej korekcie. Dneska OC vysla na 100% Vcera ked som si prechadzal stare obchody tak som si vsimol ze vstupy na prielom po vstupnom signale maju velmi dobru uspesnost. Takze lepsie casovanie vstupov bude asi pre mna dalsie ucivo . Obchoduje niekto NQ na EMAcka ? (tu) (tu) (tu) (tu) (tu)

17533

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

tomm,

zahrnuje tvoj plan aj sledovanie vyhlasovania sprav ktore casto hybu s trhom dost nepredvidatelne? Dnes ti to vyslo, vztupil si hned to vyhlaseni home sales ktore ironicky boli pozitivne (ale pravdepodobne kazdy sleduje EU summit kde sa suska ze sa banky nedohodli s politikmi). Pohyby po spravach su castop prudke a aj ked mozes odhadnut smer nemusi ti stacit SL na taku volalitu. Inak velmi pekny obchod ;)

Osobne EMA nepouzivam, ale zda sa mi ze Dilinger v inom vlakne aktualne o trhu ci ako sa to vola ma nejaky system s EMA.
Ak pouzivas len EMA tak na co ti je CCI a dnes si pridal Volume? Zameraj sa na jednu vec a nepridavaj a neodoberaj len tak, nech sa nestratis v hladani niecoho co nieje..
Tvoje trendove linky su dost daleko od ceny, viem ze to je individualne ale takto som to este nevidel zakreslovat, mas na to nejake pravidla ci je to len tak od ruky?

Neber to ako kritiku, prave pri hladani odpovedi prides na najviac veci, ak uz tie odpovede mas aspon ta to donuti pozriet sa na to z ineho pohladu (tu)

Odesláno

Zdravim,
u mne dnes slo spise o sledovani trhu, jelikoz jsem ocekaval mozne komplikace prave diky summitu. Sam v dobe dulezitych pravidelnych fundamentu neobchoduji a do pozice jdu nejdrive 5 minut po ohlaseni fundamentu. Dnes by tato situace nastala v 16.05 short kde byl na 1tf mini Rh. Osobne jsem to ale nezobchodoval. Podporou pro short bylo 123 5tf, proti byla silna s/r premarketu. Mel jsem vstup v 16.32 po prurazu cg, ale ten skoncil na posunutem SL slo nejprve o falesny breakout. Spekuloval jsem na pohyb k urovni 2310 - nevyslo.

Preji mnoho uspechu!
romanrak

Odesláno

mikky:

Spravy nesledujem vobec iba na barchart situaciu na trhu a to ako ide Ropa , Euro a Dollar aby som bol trocha v obraze.

Ja som si preinstaloval Win a v NT nemam teraz svoje nastavenie . V grafe okrem EMA musim mat WCCI aj Volume . Vcera som na to celkom zabudol.

TL si kresim od ruky a tie sluzia len ako indikatory zmeny trendu a to aj v CCI

Z obrazka je vidiet ze v 15:37 doslo k prielomu TL na grafe aj na CCI - Pre mna to znamena ze sa nieco deje a ja uz planujem kde by som mohol vstupit a kde vystupovat. Takze to pouzivam. Moze to vyzerat zlozito ale mne to pomaha v tom aby som si spravil lepsi obraz o trhu. (tu) (tu) (tu) (tu) (tu)

Tento tyzden sa pekne rozbehol. Teraz len cakat kam si to Euro nasmeruje. :) :) :) :) :) :)
Odesláno

Romanrak :

Ten vstup co si mal v 16:32 , pri OC je to dost rizikove s tym ze sa tam cena vrati aj po prielome ked sa zda ze to uz ide tak da este jeden dotik a potom sa rozbehne. Pri OC by to chcelo opatrnost s posuvanim SL .

:) :) :) :) :) :) :)

Odesláno

tomm 02

ten short v 16.32 byl riskantni, ale trend byl rozjety, celkem jasna cg a tak jsem sel na pruraz. Obchod nevysel. Vim, ze po cg se stava navrat zpet, spolehal jsem na vyssi momentum. Proto jsem po selhani posunul SL a vysel s drobnou ztratou. Congestion se jiz vetsinou vyvaruji, zde se mi libilo predchozi momentum. Nevyslo.

romanrak

• 1 month later...
Odesláno

Zdravím, trochu to tu skomírá, tak jsem se rozhodl uploadovat sem moje screeny obchodů. Obchoduji Live od června 2011 na trhu NQ 3min. Obchoduji zatím jen trendově na základě finwin pomocí CCI, samozřejmě svým způsobem. Tak nějak mi přijde, že teď stojím na místě a dávat sem screeny by mě mohlo zase posunout dál. Takže určitě vaše připomínky, rady, dotazy apod. budu s radostí očekávat. Snad i moje screeny a pohled na trhy někomu alespoň v něčem pomůže. Dnešní obchody: 1. obchod vstup na signál 0v s pěknou svíčkou. Mohl jsem cílovat PT na dosavadní low, ale to bylo příliš malá RRR, tak jsem nastavil PT na mojí klasickou hodnotu (dlouhodobě otestovanou). Bohužel trh, ztratil sílu a já vystoupil na BE+1. 2 obchod chtěl jsem vstoupit už ve 18:27, ale tak nějak mi to nehrálo, tak jsem si počkal jestli přijde korekce a další šance na vstup. Vstoupil jsem na signál 2v se svíčkou, která vytvořila větší High než jaké bylo před korekcí. Bohužel se to ihned rozjelo dolu a trefilo na tick můj SL.

17962

Odesláno

echeck:

Zdravím tě, obchoduji také NQ na 3 min tf, takže se na trh díváme ze stejné perspektivy, ale obchodujeme opačně.

K tvým obchodům: přijde mi trochu škoda obchodovat jen trendové patterny. Vidíš sám, že jakmile trh netrenduje celý den, tak se do obchodů dostáváš dost pozdě. Vezmi si, že jsi do prvního obchodu vstoupil po velmi silném poklesu. 20 bodů na NQ rozhodně není málo a spekulovat na další pokles mi nepřijde rozumné. Druhý obchod to samé, ve chvíli, kdy trh udělal těch 20 bodů zpátky, tak znovu vstupuješ a kupuješ od těch, co nastupovali pod tebou a teď se ziskem prodávají a trh se pomalu vyčerpává. Další věc, všimni si toho gapu.

Zkus se víc zaměřit na širší perspektivu toho, co trh zrovna dělá. Finwin je fajn pro začátek, také jsem tak začínal, ale nemyslím si, že zobchodování každého 0/v 2v patternu, který se naskytne, je profitabilní cesta. Zároveň bych se nebál protitrendového obchodování. Ono se sice nováčkům nedoporučuje začínat s protitrendy, ale pro mě je to dnes převážná většina obchodů a nepřijde mi to více rizikové než obchody do trendu. Naopak mnohokrát vstupuji s mnohem menším SL, než jaký bych potřeboval u trendových obchodů.

Ať se ti daří

Skap

"Nezdoláváme trhy, ale sami sebe"

Odesláno

Skap:

Ahoj, děkuju za supr odpověď, tohle přesně potřebuju!

Ten můj první obchod, je pravda, že to bylo dost pozdě. Spekuloval jsem k low dne (PM), kde ten prostor byl. Jak řikáš, když obchoduji trendové patterny, tak v tomhle případě ta spekulace nebyla zase tak špatná. Druhý obchod zpětně vyhodnocuji jako opravdu špatný. Už hodně ujetý trend, vyplněný gap, divergence na CCI, to pro mě měli být dostatečné filtry proč ten obchod nevzít.

Jinak já neobchoduji každý 0v a 2v pattern. Vstupuji po korekci, jen když svíčka, která vytváří pattern na CCI, je dostatečně silná (nejlépe delší než předchozí svíčky, které vytváří korekci) nebo svíčku, která proráží určitou S/R úroveň. V podstatě já spíše sleduji graf a jeho perspektivu, trend a vůbec jeho charakter a poté když se vytvoří korekce a vytváří se svíčka dále do trendu, poté teprv zkontroluji CCI a pokud mi signál sedí a přijde smysluplný vstupuji. Není to tak, že bych sledoval pouze CCI a tupě následoval véčka a 0véčka.

Já teď obchoduji pouze trendové, pač jsem je chtěl vymakat a být v nich konzistentně ziskový a poté připojit protitrendové patterny, ve kterých jsem se ze začátku docela ztrácel.

Už delší dobu sháním někoho, s kým bych mohl tímto způsobem rozebírat přesně trh NQ 3 min. Ještě jednou fakt díky za supr odpověď. Rád bych to takhle stebou diskutoval častěji a rád bych se taky od tebe přiučil něco o protitrendových patternech. Co ty na to?

Jinak dnes bez obchodu.

Zatím ;)

Odesláno

Ještě se vrátím k tvým obchodům z hlediska výstupů. O prvním obchodu píšeš, že jsi PT nastavil na "klasickou hodnotu" (dlouhodobě testovanou). Myslím, že je ok mít něco natestováno pro získání základní představy, ale celá tahle statistika vychází z minulosti a ta je trhu podle mého názoru v okamžik obchodu ukradená.

Osobně jsem se tohle nastavování PT podle nějakých mých měřítek a představ o velikosti zisku dlouho odnaučoval. Sice mívám občas výpadky a bojuji s chamtivostí, ale ve většině případů už nastavuji PT podle trhu a jeho možného potenciálu a ne podle sebe. Tohle považuji za docela důležitou věc a doporučuji se tím více zabývat. Moje aktuální targety na NQ jsou 110 - 200 USD. A výši targetu nezohledňuji ani ve vztahu k SL, ale opět ve vztahu k trhu. RRR mi tak kolísá mezi 2 - 4.

Tím bych se vrátil k tvému RRR. Píšeš, že RRR pro tento obchod bylo příliš nízké. To rozhodně bylo, ve chvíli, kdy jsi vstupoval až na close a už z třech předchozích úseček to vypadalo, že se trh může rozjet dolů. Čekání na close 3 min úsečky se nemusí vždy vyplatit. Alespoň mě se to tak často vstávalo, prostě jsem vstupoval pozdě a pak lítal ven na stoplossech, takže jsem se potřeboval naučit způsob, jak se do trhu dostávat o něco dříve.

Chtěl jsem ještě zmínit psychiku, ale to už bych do toho zase motal moc informací. Už takhle skáču od jednoho k druhému a nevím, jestli to píšu srozumitelně. Jinak samozřejmě můžeme obchody diskutovat, pokud tě to trochu posune dál, tak jedině dobře.

Skap

Odesláno

Co se týká moneymanagmentu, tak to mám takhle.
SL mám 60 dolarů, když je větší volatilita, tak jdu max na 70 dolarů, víc neriskuju.
PT mám zbacktestovaný na 120 dolarů. Samozřejmě, když je velká volatilita a vidím sílu trhu, tak nastavuji PT na větší hodnoty, tuším, že zrovna minulý týden jsem měl 195ti dolarový obchod. Pokud je volatilita nízká a nebo má trh charakteristiku jako tenhle týden, tak se snažím držet alespoň svého zbacktestovaného PT a to je těch 120 dolarů, abych dodržel dostatečné RRR.

Bohužel realita bývá často jiná. Vím, že v nastavování PT mám ještě velkou rezervu, pač málo kdy dokážu vydržet k většímu nastavenému PT než těch 120 dolarů. Je to otázka psychiky, další práce a zkušeností. Btw. těch 195 dolarů z minulého týdne byla tak trochu výjimka potvrzující pravidlo.

Jak ty tedy vstupuješ do trhu? Seš více agresivní a nečekáš na dokončení nebo potvrzení patternu? Nebo nečekáš na close svíčky? Jaký máš win%?

Díky!!

Odesláno

Myslím, že parametry SL a PT máš ok. Mám to úplně stejně a funguje to. Teď ještě ladit vstupy a psychiku, abys šel do trhu tehdy, když tam ten potenciál 120 - 200 opravdu je a ne příliš pozdě a nezmatkoval jsi během obchodu.

Moje vstupy jsou poměrně jednoduché, do trendu vstupuji pouze na 1. korekci a do protitrendu na základě divergencí mezi indexy podle IM analýzy. Na žádné potvrzení ani close úsečky nečekám, vstupuji, jakmile zaznamenám příležitost a to buď limitem na konkrétní ceně, nebo marketem, pokud je cena zrovna v oblasti, na které může dojít k prudkému obratu nebo nárůstu momenta. Ale hlavně neobchoduji to, co všichni vidí!! Tzn. vstupuji v oblastech, kde je to na hraně - buď bude pokračovat původní pohyb nebo dojde k obratu. Neobchoduji, když už všichni obchodníci na všech timeframech vidí, že se rozjel uptrend, v tu dobu už chci být blízko svého PT. Úspěšnost mám 44% a teď jí zkouším ještě trochu vylepšit, chtěl bych se dostat stabilně nad 50%, ale hlavně makám na psychice - strach je pořád ještě můj velký nepřítel :-).

Skap

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...