Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

díky mikky182 , při obchodování DIV (histogram MACD 12/26/9) jsem se začal v druhé polovině ledna ztrácet v trhu, přepracoval jsem a zjednodušil vstupní pravidla. Určení trendu na TF 5 minut podle swingů HL-HL long, LH-LH short. Vstup na TF1, po vykresleni div do trendu čekám na potvrzení (překřížení nulové linky), zadám stop max. 2,5 bodu, profit 5 bodů, RR 1:2 a do směru obchodu nesmí být žádná SR úroveň. Pracuji na backtestu 2011 a následném upravení ST,PT. Při čekání na překřížení 0 linky, asi ztrácím výhodu být v obchodě co nejdříve, ale není to taková divočina a mám hlavně čas se pořádně na vstup připravit. Přikládám na dnešní seanci. Petr

18619

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Petr Ak sa tu nepaci 0 linka na MACD tak mozno tieto 2 sposoby vztupu do trhu ti pridu lepsie: 1 - prielom trendovej linky na cene 2 - prielom trendovej (neviem ci je toto najlepsi vyraz..horizontalnej linky?) linky na MACD Niesom fanda liniek v indicatore a radsej pouzivam cenu ale vyber je na tebe uz mas 3 moznosti vztupu do trhu, urci jeden co sa ti najviac pozdava a pozeraj sa po vystupoch s tymi je vacsia sranda :)

18625

Odesláno

Obchodujete niekto tento trh NQ aj v nasich dopoludnajsich hodinach? napriklald o takom case ako teraz?
VOLUME ukazuje velmi mizerne hodnoty, ale ako dlhu dobu sledujem system mi funguje aj tam. Zaujima ma ako je to s plnenim market prikazu, kedze vacsinou vstupujem na close sviecky prikazom market.
Mate s tym niekto skusenosti?
Dik

Odesláno

Moje dnešní obchodování: 1. Po otevření trhů se ES, TF a YM se rozjeli dolů a to o dost výrazněji než NQ. Proto jsem NQ sledoval a vyhledával vstup long. Několikrát jsem chtěl vstoupit, ale furt mi tam neseděly S/R úrovně. Čekal jsem, že by se YM, TF nebo ES mohli dostat až k low otestovat ho a v tom případě bych vstupoval long na NQ. Nestalo se tak, a trh se rozjel up dříve. Škoda, podle toho jak už jsem chtěl několikrát vstoupit by obchod končil na PT. 2. Po rozjezdu up, nebyl YM tak silný. Zatímco ostatní trhy si to mířily up YM nedošel ani k high seance, tudíž jsem začal vyhledávat short na YM. Po odrazu NQ od high dne jsem vstoupil. Bohužel jsem byl vyhozen SL. Skap: Jak ty to vedeš tenhle týden? Já pouze tento ztrátový obchod. Nějak nemůžu tento týden najít vhodné vstupy do obchodu. Kdybys dal nějaký screen pro inspiraci a poučení bylo by to good ;). Jinak samozřejmě, jak jsem měl "pauzu" a jel na SIMu, tak během 14 dní 7 obchodů z toho 5 ziskových, tak teď co jsem zpět na live, tak za 14 dní 2 obchody a 2 ztrátové :(.

18631

Odesláno

echeck: Včerejšek jsem viděl úplně stejně. Čekal jsem na long na NQ, jediný rozumný vstup mi přišel v 15:57, ale zbývaly 3 minuty do Bernankeho a to se raději držím stranou. Slabost na YM jsem registroval, ale TF se hodně tlačil nahoru a i z vyšších tf bylo patrné, že hlavní síla je stále do long. Ve středu jsem shortoval NQ při velmi podobném nastavení trhů a měl jsem to za plný SL. Dokud trhy nezačnou výrazněji korigovat, tak beru pouze trendové vstupy long a divergence long po nějakém krátkém poklesu. Sice nevím, jestli na screenu bude něco k inspiraci, ale přikládám středeční SL na NQ. Obchodoval jsem slabost NQ do short. Úsečku v 16:09 jsem vyhodnotil jako silné vyskalpování a odmítnutí ceny do long a zadal limit pokyn na 2477,25 kvůli snížení risku. Na ostatních indexech svíčky zavíraly long, ale vstupní situace na NQ mi pořád přišla zajímavá. Na následující úsečce jsem byl vyplněn, do short se sice bojovalo na několika dalších úsečkách, ale ostatní indexy prorazily silně vzhůru a nakonec byl zasažen i můj SL se ztrátou 54USD na kontrakt. Měl jsem sice nutkání obchod ukončit dřív, ale porušil bych tím svoje pravidla neupravovat příkazy v DOMu po nastavení základního SL a PT - dlouhodobě se mi neosvědčuje jakkoliv se v DOMu hrabat. Nejslabší článek mého obchodování je ten mezi židlí a myší, tak se ho vytrvale snažím co nejvíc eliminovat :-) Dnešní premarket opět vypadá long, shortovat s největší pravděpodobností nebudu a budu čekat na trendové signály a případné long divergence. Skap "Nezdoláváme trhy, ale sami sebe"

18642

Odesláno

Ja som vcera poctivo sledoval NQ az do konca senace ale neobchodoval som, pretoze podla planu tam nebolo vykreslene nic.

Dlhodobejsie bol trh v chope a potom mierne isiel opat na sever ale opat sa dostal do chopu. Jediny nastup co som tam videl bol do trendu,. (ak to tak mozeme nazvat, lebo jeho rozsah alebo pohyby boli dost velke na zaciatok) a to okolo 18:15 na pinbare (3 min TF) ale podla mojho OP sa nejednalo o kvalitny setup PinBaru tak som to nebral. Inak vsetky ukazovatele OP potvrdzovali tento vstup, no len ten tvar PinBaru bol v rozpore.

Odesláno

Ikdyž jsem si říkal, že v momentální situaci budu vyhledávat vstupy long, tak mě dneska praštila do očí jedna situace, která si vyžadovala short vstup. Začalo se to vyvíjet dobře, ale nakonec se to otočilo a trefilo můj SL na 20 dolarech. Long se to rozjelo dnes hezky, ale trh a systém mi nedal možnost vstoupit kolem 16:09, bohužel.

18694

Odesláno

dnešní večer bez obchodu, od 20:00 na TF5 podle swingů downtrend, protože regulerních a trendových divergencí se vyskytuje poměrně málo, přidal jsem si do OP ještě double bottom a double top divergence. Lze považovat zakreslenou divergenci za double bottom když cena vytváří HL a histogram DB ? díky Petr

18702

Odesláno

Skap:

tak co chlape, jak to válčíš tento týden. Já nic moc. Málo příležitostí k obchodu. Poslední týdny mi přijde, že jen koukám na grafy a neobchoduju. Snad se to zlepší. Trošku by mi seděla jiná charakteristika trhu, tak snad se to brzy změní. Musím to teď vydržet a být trpělivý ;).

Odesláno

Zdravim,
co rikate cene (nebo nominalni hodnote) NQ, me osobne uz prijde az absurdne drahy:)

Nejsem na to nejaky odbornik, ale kdyz porovnam treba rok 2007, ktery mi prisel celkove i pro tech akcie jako docela dobry, tak v soucasnosti jsme nad high z 2007 a nejak nechapu.. kdo to jeste muze kupovat.. a kdo to jeste muze prodavat, holt trh je trh:) Objemy taky nejsou prilis velke, s napetim sleduju co bude dal:)

At se dari!
P.

Odesláno

@paulus
tiez sa cudujem kam to ten nasdaq smeruje. posledne dni mam velky problem s urcovanim kam cena dojde, kedze ziadne SR urovne ani fibonaci sa neda pouzit. Rad pouzivam protitrendovu strategiu na odraze od SR ale teraz nic take tam neje. :D smeruje to vlastne do vzduchoprazdna
Inak ked mrknes na 25 rocnu historiu Nasdaqu tak zistis ze cena bola uz aj na 4 000. cize mozno tam smeruje, kto vie.

V podstate nezalezi na tom kam smeruje cena, ale na tom aby sme dokazali z trhu nieco vytazit a zobchodovat ho.

Odesláno

Stranger neber to ako flame, urcite nechcem aby to vyznelo ako utok z tvojho prispevku osobne vidim ze nevies co mas vlastne robit, mozem sa mylit ale tak to vidim. zamysli sa nad tym co pises 1 rad pouzivas S/R teraz to tam nieje ide to do vzduchoprazdna nemozem pouzit fibs? 2 vlastne to nieje vzduchoprazdno takze tam musia byt S/R levely ako pises cena bola na 4000 3 vlastne na tomto vsetkom nezalezi ide o to ako to zobchodovat ale ako? Najprv vravis ze to nemozes zobchodovat, potom si protirecis ze sa to da zobchodovat lebo cena nieje v vzduchoprazdne a potom vlastne cely tvoj koment negujes tym ze je to vlastne jedno ze to musis vediet zobchodovat? Ze nemozes pouzit Fibonnacci? Preco? Ak urcujes retracementy pouzivas 38,61,76 ak chces vediet kam cena asi pojde pouzivas extension 127,161 200 a uz sa daju Fibs pouzivat (celkom dobra pasaz je v knihe high probabilty trading strategies http://www.amazon.com/High-Probability-Trading-Strategies-Tactics/dp/0470181664) Ak nemas data ked cena bola na 4000 aby si urcil S/R tak potom: - kup si ich - najdi zdroje kde su tieto data zadarmo - pouzi napriklad pivoty, tyzdenne ci mesacne pivoty - neobchoduj proti trendu typ: sprav si statistiku ako je priemerna denna range za X dni (osobne pouzivam 5 spodna hranica 15 horna hranica a spravi ti to taku zonu) a tu potom pridaj k open mas S/R zonu ktory potom uz len dotahujes podla toho ako ide cena teda od high/low dna.. Logika je ze intraday obchodnici dotlacia cenu len do urcitej dialky a pokial sa nepridaju velky hraci tak cena tam bud zostane alebo pojde naspat. Na obrazku su fibs aj s extensions prechadzajuceho dna teda HI/LO, ako vidis najprv retracement 38% a potom hore cez high takze target 1 127% a potom 161%.. a potom sa trh zabrzdil na weekly R1 co bol tiez denny range. mozno ta to postrci a najdes svoje S/R zony a zistis ze vlastne ta cena nejde do vzducho prazdna (tu)

18749

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...