Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Skap:

díky, hodně mi teď pomohla knížka o price action. Dokážu teď lépe na základě svíček analyzovat trh. Ještě jsem jí úplně nedočetl, ale včerejší vstup je první známka toho, co jsem se v ní zatím naučil.

To s tím replayem je dobrý nápad a určitě to zkusím. Díky za radu a přeji úspěšné obchodování.

echeck

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

stranger:

čti pozorně co píšu. Já neobchoduji svíčkové patterny! Psal jsem, že mi to pomohlo lépe analyzovat trh a to i pomocí svíček, ne svíčkových patternů a formací!! Pro mě jsem vstoupil na základě mého systému dobře. Vyhledával bych vstup short na tomto místě ať už bych tu knížku četl nebo ne. Ona mi pomohla lépe to načasovat, s čímž jsem měl problémy a stále se v tom hledal. Nevím co je harami a ani mě to nezajímá ;)

M_A_R_A:

je to YourTradingCoach: YTC Price action trader. Je v angličtině, tak jestli umíš aspon trochu anglicky, tak určitě doporučuji.

Odesláno

To echeck : dík, no já vím, že týden nic není, ale přesto si nedokážu představit sám sebe, že dokážu z 12,5 h týdně zobchodovat 3 obchody. Vzhledem k časům obchodů se snažím do budoucna přemýšlet, tak, že pracuji nejčastěji cca do těch 3. hodin a spát chodim nejpozději ve 22:00. Co by si mi teda doporučoval jako nejefektivnější čas ? Pokud bych to bral dle volatility tak zpravidla dost se obchoduje 15:33 - 18:30 a pak jakžtakž 20:06 - 22:00 (tu).

Jo ta trpělivost je vcelku mrška :-)

Odesláno

stranger:

to nieje harami, aspon nie na tom co vsupoval kedze harami potrebujem mat medzi close lavej sviecky a open pravej sviecky gap, tato to nema takze to nieje harami..

nemyl si pojmy candle stick patterns je nieco ine ako price action... ;)

Odesláno

mikky182 je to harami ja tuto cs formaciu s radostou vyuzivam a priniesla mi so spojenim mojho op uz stovky tickov do zisku a este ani jednu stratu s touto formaciou.
Samozrejme idealnejsie harami je s gapom ale to na intradennom obchodovani asi tazko je najditelne.
Samozrejme viem co je price action sam ju vyuzivam . Autor prispevku "Psal jsem, že mi to pomohlo lépe analyzovat trh a to i pomocí svíček" cize len k tomu som reagoval podla toho co som si myslel.

Odesláno

Super zasa to tu obsadil ved viete kto niet co dodat :S :S :S :S :S Vyslevene v tomto case mojmu OP trh nepraje , lebo vyuzivam SL alebo PT a 10b ziskat teraz je trapenie. Tak zacinam testovat strategiu s RRR 1:3, dlhsiu dobu sa venujem prielomom slabsich (dennich) S/R alebo roznich urovny spolu s CCI Dam dnesni SIM obchod (viem ze tu skoro vsetci idete PA - tak nejaky nazor k tomuto vstupu ???? ) (tu) (tu) (tu) (tu) (tu) (tu)

18811

Odesláno

Stranger Som rad ze ti to prinasa ticky na brokersky ucet a toto ber ako moju potrebu vysvetlit sebe a aj tebe aj ostatnim ze to harami nieje (teda ak vlastne rozpravame tej istej veci kedze si si nedal namahu ukazat ze kde je ta Harami..musis vziat do uvahy ze nie kazdy sa zaobera candlestick a nazorna ukazka je hodna 100 slov sak to poznas) Harami v predklade = tehotna teda lava sviecka = matka a prava = plod (dieta) teda prava sviecka je v tele matky. Idealne ako vravis gap open a telo ma byt schovane v tele matky, tvoja "harami" nema ani jedno. Ak sa pozries na YM tak tam mas Harami. Znova opakujem ak ti prinasa ticky je to super ale nieje to harami, je to ina formacia.. (tu)

18812

18813

Odesláno

mikky182 asi ponimame inak harami. viem ze existuju tieto harami denne, ale na intradennom sa ich nedockas...
Ponimam harami ako jeden autor jedneho dokumentu, (nemozem uviest stranku lebo by mi to admin blokol)
takze dam sem len text. takze v konecnom dosledku je pre mna harami to co je na echeckovom grafe ako som pisal vyssie a aj na YM

Harami (býčí)

Formace Harami v její býčí variantě se skládá z velkého těla červené svíce následovaného malou
svící se zeleným tělem, která se celá nachází v rozmezí těla (nebo stínů) červené svíce. Zelená
svíce musí uzavřít maximálně do poloviny červené svíce nebo níže. V západní verzi technické
analýzy se obdobná formace nazývá „inside day“ a její logika je podobná.

Logika býčího Harami je následující: dlouhá červená svíce reprezentuje silný pohyb ve směru trendu
způsobený prodeji obchodníků, kteří identifikovali klesající trend příliš pozdě. Mnohdy je velký
výprodej způsoben zasažením řady stop loss pokynů, které zasáhnou další vlnu objednávek a cena
proto klesá pouze technicky. Často se tak jedná o „poslední výkřik“, který je rychle zastaven. Zelená
svíce znázorňuje tento stop stav dalším prodejům.

Formace ukončuje klesající pohyb ceny, hledáme ji tedy při poklesu ceny jako moment otáčející
trend

Odesláno

stranger

Aha uz som prisiel na to preco ty povazujes za Harami aj tu formaciu na NQ a ja nie.

Autor dokumentu..ehm prekladu knihy od nisona asi pouzil zly slovnik ;)

---Formace Harami v její býčí variantě se skládá z velkého těla červené svíce následovaného malou
svící se zeleným tělem, která se celá nachází v rozmezí těla (nebo stínů) červené svíce.

Tie dve slova v zatvorke (nebo stinu) maju nesmiernu vahu kedze podla tohto NQ mal harami...

Toto sa ale v anglickom originaly nenachadza praveze v zatvorke je jasne napisane (a tall real body) teda telo bez wick/tail.. skusil som prejst este niekolko dalsich linkov co som mal ulozenych a google ale vsade to iste, prava sviecka co najmansie telo a v tele predchadzajucej sviecky.. harami = tehotna = v tele
To na NQ jasne zacina nad telom sviecky cize preto som ja povazoval tuto formaciu za neplatnu...

Zahada vyriesena (tu)

na zaver trochu offtopic:

Redaktor New York Times se zeptal indiánskeho náčelníka Dva tesáky:

- Je Vám přes 90 let, celou tu dobu pozorujete bělochy - jakých úspěchů dosáhli a jaké škody napáchali? Když to vše zvážíte, kde podle vás běloši udělali chybu?

- Když bílí muži přijít, Indiáni být vládci země. Žádná daně, žádná dluhy. Bizonů hodně, bobrů hodně, voda čistá... Ženy udělat všechna práce. Šaman léčit zadarmo. Indiáni muži celý den lovit a ryby chytat. Večer zazpívat, zatančit, zakouřit si, pak celou noc šu**t.

Potom se náčelník trpce pousmál.
- Bílý muž dost kr**n, když myslet, že taková systém se dát vylepšit...

• 2 týdny později...
Odesláno

Tak ja som zvedavy kam to dnes dojde, uz uz som mal chyteny smer trhu pravdepodobny a fundament to zvratil :)
dneska sice neobchodujem live, lebo testujem jedno mini vylepsenie ktore som backtestoval. ale beriem to ako keby som live isiel, cize som zvedavy ci dnes sa ten trh dostane z toho chopu, ale zda sa zeby sa mohol pobrat long. uvidime.

Odesláno

Dobré poledne,
možná trochu off, ale zrovna jsem zjistil dle deníku, že na 3-min grafu formace DB / DT na 100 obchodech u mě má cca 70% úspěšnost, 2:1 RRR což není nic extra zajimávého, ale hlavně jsem zjistil to, že kdybych z obchodů smazal obchody kde mam SL 20 a míň tak "zmizí" 10 obchodů z toho pouze jeden ziskový.
Každopádně to otestuju na více obchodech to jsem se tu jen zastavil na kus řeči (tu)

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...