Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Stranger,
zkoumal jsem bezpočet věcí, přečetl tu spousty článků včetně retracement úrovně, ale plně jsem to nepochopil. Resp. to, podle čeho, nebo jak se nastavuje ta úroveň.
Nastavuje se retracement na dno a vrchol mezi např. DB a 50% retra je tedy cca půlka vrcholu a dna, nebo se tato půlka bere nad touto formací, případně se retra bere v závislosti na větší vzdál. grafu, než-li pouze na této drobné DB / DT formaci ?

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

spec799 v sr urovni hej :) ale to je len moje ponimanie veci. v DT DB by som tak velky rozptyl nebral v uvahu, aj ked da sa aj to, nehovorim ze nie. Mimochodom ja beriem v uvahu len SR urovne vykreslenen a 60 minutovom grafe, cize ked potom si prepnes na 3 minutovy tak je tam rozptyl skutocne par bodov pri niektorych swingoch :)

Tie retracement je to opat vec ktoru kazdy oznacuje inak, niekto pouzije vzdialenejsie swing niekto ten maly blizko. niektore bere v uvahu hladinu 50 niekto inu. To nesu veci ktore sa daju nejako vedecky vysvetlit, tak isto ako SR urovne.

TO mas jak s indikatorom. Matematicky je urobeny na vlas presne, ale jeho vyuzitie aplikuje kazdy po svojom.
o retracement je plno clankov aj tu na financnikovy, pripadne skus aj stranku fxstreet tam tiez najdes kvalitne clanky.

Odesláno

Nejde mi o dogma na téma retracementů, vážně jsem za tu chvíli přečetl spoustu věci a už dávno pochopil, že na vytvořené strategii a indik. se nedá vydělávat bez úpravy sobě samému, jen mi jde o to jak se vlastně bere ta úroveň. Jak jsem se ptal jednou, jestli 50% se bere tak či onak...viz. vysvětlující obrázek. Nebo je snad i toto čistě na komkoliv ? 1) "zelená" retracement úroveň je vlastně půlka mezi vrcholem a spodkem 2) "červená" retracement úroveň je stejná vzdálenost mezi vrcholem a spodkem, akorát, že pod touto formací (v případě DB nad formací) snad rozumíte co mám na mysli...

18925

Odesláno

kedy sa konkretne u NQ chodi na obed v USA? predpokladam ze obchodnici na burze maju aj obednajsiu prestavku alebo sa mylim? V aky cas to najcastejsie evidujete ? ja viem ze pokles volume atd, ale ja sa pytam na vas nazor.

Odesláno

stranger

Pokial ja viem, tak najslabsie to zvycajne byva od 18:00 h do cca 19:30 h, ale neriadim sa tym dogmaticky, ked je trh od zaciatku v chope a je predpoklad vyskoku a nsledneho trendu, tak pri tom cakam aj do zaverecnej, ale je to zvycajne pekne vidiet, kedy odidu na obed, trh "zastane" :)

Odesláno

Este jedna vec ma napadla stranger.. vravis, ze mas system ktory dava 400 percent mesacne.. kolko riskujes na 1 obchod? ak 2 percenta uctu tak to si celkom neviem predstavit nejaky system ktory dava stabilne 400 percent..

Nemozes nacrtnut zhruba aspon co vyuzivas? nemusi to byt presny OS,chapem ze je to Tvoje know-how ale aspon nieco mozes priblizit :S

Odesláno

snuff v bacteste a papery daval cca 400 percent. zatial take zhodnotenie nedosahujem v live ani zdaleka
Ci je to stabilne, tazko povedat, to mozem povedat ked budem obchodovat cely rok. Moj risk vychadza 80 USD na jeden kontrakt, je to fixny risk teda 4 plne body, vacsinou pocas obchodovania znizim riziko tym ze to presuniem nad swing vstupnej sviecky. len malo kedy je zasiahnuty plny SL. Zacinal som so sumou 2700 USD, takze 80 USD bolo viac ako 2 %, konkretne to bolo cca 3 % risk. Ale ako hovorim realne plny SL je zasiahnuty malokedy, ked je zasiahnuty SL tak vacsinou je to zo znizenym rizkom cize polovicka alebo stvrtina.
Napisal som na com je zalozeny moj system. aj som vysvetlil ako pracujem snim na jednom konkretnom obchode. najdi si to v predchadzajucich prispevkoch. (mimochodom vcera sa konala takmer rovnaka situacia ako v tom analyzovanom dni 26.01) zobchodovali ste to niekto? Trh ponukal nadherne prilezitosti podla mojho OP v hodnote 108 tickov, teda (27 bodov). dal sa obchodovat aj lepsie ale OP mi to neumoznil, lebo ten vystup z toho prveho krasneho long pohybu bol neskor, nie na high. ale potom tam boli este 2 pohyby do konca seance ktore sa dali zobchodovat. jeden za 5 bodov a druhy za skoro 10

Uvidime co priniesie dnesok.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...