Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Míří vaše mysl tradera přiměřeně vysoko?


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 57
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Je v poriadku, ak si začínajúci trader dá za cieľ profitabilný mesiac a zatiaľ nepremýšľa o miliónoch? Pevne verím, že áno.. podľa mňa ladenie obchodovovania na vyššie zisky (rôzne zlepšovanie, pomalé pridávanie kontraktov atď.), čo je nikdy nekončiaci proces, prichádza do života tradera až keď je schopný konzistencie - a sám vidí, že je toho schopný v live.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Petře teď mě jenom tak napadlo, že to, že velká část respondentů napsala, že by jim stačilo 1000 až 1500 USD jestli to nebylo pochopené jako částka na 1 kontrakt, protože pochybuju, že by se někdo za měsíc spokojil s 28000 Kč při intradenním obchodování např. 5ti kontraktů.

Kuba

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja myslim ze lidi to pochopili tak ze si z uctu budou moci vytahnout cisteho 1000-1500$ jako vydelek. Jinak nechapu jak muze existovat nekdo kdo jede live a je zaseknuty na nejake castce! Ja myslel ze UPLNE kazdy ma hned v prvotni fazi tvorby sveho planu urceny MM tak jenom stoupa. Nebo se mylim (existuje opravdu nekdo si rekne az vydelam 10.000$ mesicne koncim s pridavanim kontraktu?)?!?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jsem první 3 měsíce live, každý měsíc končím pouze v "drobném zisku" , mou další metou je vydělávat tak, abych mohl měsíčně vybrat 1000-1500 dolarů, taková částka mě dostane z práce, dá výrazně více času na další studie a další zdokonalování mě samotného (na tom samozřejmě makám i při práci ).Je to jen "krátkodobý" cíl za vysněnou nejen finanční svobodou, kterou bez přidání kontraktů a celkově výrazně větším zhodnocování než je jen 1000-1500 $ nedokážete...někteří to mohli myslet i takto. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

M@rcucci:

zdravím,

Ano. Myslím si, že se trader zasekne na nějaké částce ne třeba na pořád, ale na nějakou dobu určitě, není to o tom, že by neměl účet na přidáváním kontraktu, ale prostě, že má aktualní psychiku na takovou částku. Nevidím problém vydělavat, například Vámi zmíněných 10,000$ třeba celý rok a potom se posunout na jinou částku a nebo, se spokojit i z takovými pěnězi na určité období, než se posune ve vývoji. Stejně tak si myslím, že nelze kontrakty přidávat do nekonečna, mysím si že se dostanu do fáze, kdy si řeknu: ,,toto mě naprosto stačí, pro kvalitní život:),,.

Ať se daří nejen v tradingu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Fú ha. 1200 odpovedí celkom slušní balík informácii na spracovanie. Už sa teším na ďalšie analýzy. Tieto informácie pokladám za dôležité lebo sa budem vedieť porovnať s ostatnými tradermi čo pokladám za dôležité. Stále neviem posúdiť ako som pokročil v obchodovaní po dvoch rokoch. Tieto analýzy by mi mohli pomôcť.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vidím to podobně jako M@rucci a spol. Osobně jsem otázku cílů resp. jaká částka měsíčně by vás uspokojila pojal tak, že pokud mě obchodování živí, tak je to částka kterou můžu vytáhnout z účtu pro pokrytí spotřeby, přepočtená na jeden měsíc. U peněz platí čím více, tím lépe - proto nemám stanovenu žádnou horní hranici. Nemám stanovenu ani žádnou „ideální“ částku, protože ta závisí na nákladnosti mého životního stylu. Jediné co můžu smysluplně stanovit jako „cíl“ je minimální částka – kolik musím z účtu vytáhnout, abych udržel nějaký „minimální“ životní standard a nemusel si hledat jiný dodatečný zdroj příjmů (platí pro tradery, kteří nemají jiný zdroj příjmů než trading), a aby mi díky vytahování peněz z obchodního účtu neubýval „obchodní kapitál“ tj. pokud bych vytáhl všechno, co za měsíc vydělám (s přihlédnutím k případné nerovnoměrnosti v distribuci měsíčních zisků atd).

To je myslím ta skupina zmiňovaná v článku:
- obchodníci obchodující živě
- obchodníci, které dokáže trading uživit (!)
- obchodníci, kteří konzistentně vydělávají
- intradenní obchodníci

Já se tedy z tohoto úhlu pohledu nepodivuji nad tím, že se dá žít za 2 tis. USD / měs. Záleží jak velkou rodinu živíte, jestli má rodina jiné příjmy, jaké máte rezervy pro případ nepohody, jestli jste ve fázi akumulování finančního majetku (prioritou je navyšování obchodního kapitálu) nebo už vám jde jen o pravidelné finanční toky (nemáte už potřebu dál navyšovat účet a zvyšovat počty kontraktů až na hranici únosnosti) atd. Skutečné měsíční zisky můžou být a bývají několikanásobně vyšší, ale částka která mě dokáže tradingem „uživit“ je opravdu relativně skromná.

Samozřejmě že otázku mohl každý pochopit jinak, ale asi nás je více z uvedené skupiny, kdo to pochopil takhle.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Gandalf33,
u začínajícího tradera je to určitě v pořádku. V článku jde o to, že tito lidé se označují za konzistentně profitabilní, které je schopný trading oživit. Opět nic, proti ničemu, toto je primármě každého věc. Bohužel ale znám podobných lidí několik osobně a myslím, že podobný "sebeklam" prostě člověkovi nepomáhá a jenom doporučuji trochou zdravé sebereflexe :)

Ad jestli byla otázka jednoznačná. Otázka zněla "Jaký měsíční příjem v USD z tradingu Vás uspokojí?", tj. myslím, že byla zcela jednoznačná určitě nešlo o dotaz směřující na jeden kontrakt (navíc ani ostatní otázky nebyly směřovány na jeden kontrakt)

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Limity a nejenom ty finanční máme v sobě. Finanční cíle (nebo-li to co si zasloužím) podle mého názoru vychází z hodnocení sebe sama. Znám lidi, kteří neustále říkají, že "tohle je pro mě drahé", "tohle si nemůžu dovolit", ..... A je to tak, sami se zařadili do této skupiny, která bude mít stejně (nebo méně) do té doby, než si uvědomí, že dostane vždy tolik, kolik si zaslouží.
Vše kolem nás se neustále rozvíjí a má to svůj důvod. Stejně tak bychom se měli rozvíjet i my ve finančních cílech krůček po krůčku.

Souhlasím s Heronem, že je zde potřeba rozdělit dvě věci:

1. částku, která měsíčně uspokojí můj životní styl
2. částku, která kumuluje kapitál, z kterého pak mohu postupně zvyšovat částku v bodu 1

Dan

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...