Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Traderův lifestyle 2: nikdy až na doraz


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 57
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Možná některým začínajícím traderům pomůže, když si představí trading jako život na divokém západě v době zlaté horečky. Tvrdý a dobrodružný život, kde měl člověk jen tu svobodu, nezávislost, obklopenou spoustou nebezpečí a nejistotou. Stačila malá chyba, například jen prochladnout nebo se nešikovně škrábnout a bylo po vás. Někdy si tu realitu tradingu často neuvědujeme, když pracujeme z tepla domova přes počítač. A plánujeme nereálné výdělky. Přitom stačí stát nohama pevně na zemi a používat selský rozum. A zase jsme u té psychologie, která neustále prorůstá celým naším životem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Milujem Tomášove psychologicky ladené články o živote/tradingu.

Počas svojho života som zistil, že rozmýšľam iným spôsobom ako väčšina, a zakaždým keď si na nejakú tému života prečítam článok od úspešného človeka (tj v podstate všetky Tomášove články), zistiac že tieto veci vnímam v podstate identicky, je to pre mna povznášajúci pocit.

Finančné rezervy sú po dostavení sa úspechu základ, dokonca Steenbarger v jednej zo svojich kníh spomína, že jedným z problémov úspešných traderov je život na doraz, luxusné autá, dovolenky, a zrazu sa zmení celkový dlhodobý sentiment trhu, ich systém prestane fungovať, nemajú peniaze a v dlhoch sa vracajú do "normálnych" zamestnaní.

Nie je ťažké pochopiť, ako sa môže niekto zarábajúci milióny ocitnúť v dlhoch, akokoľvek paradoxne to znie. Pracujme preto ROZUMNE na finančných rezervách, ako o tom hovorí článok.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Franz123
:) Ja take, hlavne u toho clanku :)
Tomas vam spocital, ze je treba pocitat zivotni naklady a k tomu je dobre pridat neco navic kdyby to nahodou pristi mesic neslo. No pokud vam tim otevrel oci tak gratuluji.

A ty Franzi kolik uz jsi na burze vydelal, ze ti ten clanek pripada tak uzasny? Myslim ze ti spise autori pripadaji uzasni. :) A muzou psat o cemkoli, neni tak?

Tomas N. Prosim neber ze se chci navazet do tebe, tvuj clanek je napsan pekne a jiste mnoha lidem pomuze. Ja jen reaguji podle toho jak to vidim a mne clanek nedal nic noveho nez uz jsem vedel a delam.

A pokud nekoho bavi 10% dlouhodobe uspesnych traderu tak cekam na seriozni cislo. Ja zatim neznam zadneho dlouhodobe vydelavajiciho tradera, ktery je alespon nezavisly na jinych zdrojich, natoz aby byl jak se rika "za vodou". :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomasi (nebo Financnik.cz), zajimalo by me, zda vy by jste se odstehovali do Spanelska s 80ti tisici korunami a spolehali jen na to co vydelate s tradingem?
Mam mnohem vetsi rezervu a nemohu takhle riskovat.
Napiste take co delat kdyz se jeden mesic podari vydelat a potom dva uz ne a neni ani na najem ani na trading.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

O finančním plánování by se mělo učit na základní škole, nebo ještě lépe v mateřské školce. Osobně toto téma považuji za jedno z nejdůležitějších pro život. O takových věcech by se mělo učit na místo nesmyslů, které jsou ve školách často prezentovány. A to hovořím z pohledu VŠ.
Další důvod proč se člověk nemůže divit, že úspěšných (a nejenom traderů) je z dlouhodobého hlediska méně než 20%.

Dan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Velmy pekne napísaný článok ktorý podla môjho názoru vnesie viac svetla do toho ako je možne že človek ktorý tradingom zarába zrazu skončí na nule. Pre veľa ľudí je to asi nepochopiteľné ale tu je to čierne na bielom naviac v naozaj zrozumiteľnom vykreslení. Mne osobne dáva OS už v backteste len 700 usd mesačne je to síce NQ ale aj tak je to asi málo preto som sa zamyslel nad tým či to je dostačujúce alebo nie. V hlave sa mi otvorila nová dilema ale neviem ako sa s ňou popasovať..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Naprosto souhlasim !! Mel jsem moznost poznak kolik lidi je orpavdu finance "negramotnych" a o vytvareni rezerv nemaji ani potuchy. Na druhou stranu..znam rodiny, kde oba rodice donesou domu 8.000 cisteho a maji 2 deti. S timhle se daji vytvaret rezervy ?? Ano..tak 200,- mesicne...
Ani se nedivim, ze Tomas tento clanek napsal. Opravdu spousta lidi jde do vseho pohlave, vidi zisky a snazsi zivot a neuvazujou o nicem kolem...ani o rezervach ani o risku a ani o tom, ze to taky nemusi vyjit a muzou krachnout...

Podle me hrazne moc zalezi, jaka je vychozi situace kazdeho tradera. Pokud mam zamestnani ,manzelku a deti, tak bych se do tradingu poustel opatrne, pokud bude "vse fungovat", mam dobry zpusob privydelku a casem se to muze zlepsovat a treba se jendou podari mit trading jako jediny zdroj prijmu.
Pokud budu mit na uctu uz 10M na zacatku, mam asi jinou vychozi situaci a budu uvazovat jinak...
Clanke mi prijde zajimavy a pro spoustu lidi uzitecny.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

> ice809

Myslim, ze ten kurz cteni by Ti prospel. Tomas tam nic o stehovani do Spanelska s rezervou 80 tisic korun nepsal...

A jeste k tomu:
[ital]Napiste take co delat kdyz se jeden mesic podari vydelat a potom dva uz ne a neni ani na najem ani na trading.[/ital]

Pokud Te jeden ztratovy mesic deli od situace, kdy nemas na najem ani na trading, tak se do toho ani nepoustej. Jak tomu zabranit? Vytvor si rezervu, o tom ten clanek je...

Kdyz jsem ten clanek dneska rano cetl, tak jsem taky premyslel, jestli jsou tohle vubec veci, ktere je potreba pripominat. O chvilku pozdeji jsem si ale na jednom nejmenovanem zpravodajskem serveru precetl o tom, jak je nas ministr financi sokovan financni negramotnosti Ceske verejnosti: [ital]Jenom šestina lidí přitom ví a dokáže správně vysvětlit, co tento pojem (RPSN) znamená.[/ital] To me pouze utvrdilo v tom, ze takove clanky treba jsou.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...