Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: The Biggest Loser (ten, co nejvíce ztratil) - trochu jinak


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 68
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

V Americe jsou podle mě lidé tlustí jenom proto, protože jenom hodně žerou, žerou hodně a hlavně nezdravě a velkých dávkách a téměř nosnstop.
Potom je podle mě celmi jednoduché zhubnout - stačí začít jíst normálně - 3x denně a normální běžné dávky.

Něco jiného je pokud má člověk vrozenou nějakou vadu, to je potom problém.
Ti lidé po přeměně jsou opravdu normální lidé, z tlustých prasat normální běžní (štíhlý) lidé.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomáši, díky za inspiraci. Když jsem četl článek, tak jsem si říkal, že mi je jak šitý na míru. Je skutečně důležité neposlouchat lidi, ikdyž třeba naše blízké, kteří "to s námi myslí dobře", ale druhým dechem nás zrazují od našeho cíle. Třeba já. Od základní školy po střední, v zaměstnáních atd., jsem z velmi často slýchával, že "nikdy nic nedotáhnu do konce, u ničeho nevydržím, nemám vůli, jsem líný, nikdy se mi nic nepovede, atd.". A hádejte na co jsem přišel. Na to, že nejsilnějším článkem mé práce na tradingu je vůle a vytrvalost. Je důležité se rozhodnout a jít, potřebné síly na překonávání překážek v sobě cestou pokaždé najdeme, budeme-li chtít.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Markan,

dobrá připomínka. Pozor na to, pokud vám někdo pořád říká "nic nedotáhneš do konce, nemáš vůli.., atd.". Pokud toto často posloucháme, sami začínáme podobnému obrazu o sobě samým věřit a formujeme tak svojí osobnost nežádoucím způsobem. V podstatě přejímáme role, které nám vytvořil někdo jiný.

Každý má v sobě sílu i vůli, je jen třeba nebát se odrazit ode dna a hledat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

krakra:
Ano, ustát tu bouři nevole, která se zdvihne všude kolem, když člověk začne dělat věci po svém, začne jinak myslet, zkrátka najednou nezapadá do stáda. Je zajímavé sledovat, co se všude najednou objeví radilů, "odborníků" na to či ono, dokonce "znalců" situace na burze a to na jakékoliv.:-) Vypozoroval jsem, že to je vlastně jenom strach lidí kolem z toho, že někdo dělá něco jinak a oni toho nejsou schopni, protože sami sebe zazdili slovy jako "nemožný, nedokážu, to nemůžu, nejde...".
Dívají se s despektem nebo pobavením, protože zatímco oni jsou z práce doma denně v 15:30, ze svýho stálýho příjmu sledují svojí novou TV(splátky), vystavují auto( leasing, jinak skoro nelze) a jezdí v zaměstnavatelem povolené dny k "móři", tak ty sedíš klidně i 10 hod. denně u počítače(mluvím za sebe) a peněz moc nemáš, zatímco oni večer tlachají v hospodě, tak ty zase sedíš u počítače. Když se po stovkách hodin práce začíná reálněji a reálněji rýsovat úspěch, tak už se neposmívají a netváří světoznale, ale nastoupí "spravedlivě rozhořčený výraz" a závist, protože jsi jeden z těch, "který měli kliku" a náhodou se jim podařilo nakrást peníze někde na burze. Vítejte v čechách.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


Naprosto ukázková situace. Pokud člověk slýchává tyto námitky měl by zůstat svůj. Můj názor na věc je spíše skrze vlastní úsudek. Jestli mne někdo posuzuje za neúspěšného v jisté oblasti, to je sekundární. Primární je fakt, jestli já osobně jsem v dané věci chtěl uspět, a také co je přesná definice mého úspěchu.

Pokud se pro něco rozhodnu pak je to moje subjektivní rozhodnutí a je na zvážení, jestli diskuse s mými přáteli, kteří nejsou ve věci absolutně znalí někam povede. Já osobně, jsem se rozhodl, že s nikým trading konzultovat nehodlám vyjma lidí, kteří mne v této věci mohou jakkoli obohatit. Je to sice obtížné nebavit se o věci pro kterou jste maximálně nadšený, a které věnujete všechen svůj volný čas, nicméně je to dvakrát plodnější než poslouchat názory tipu: "lepší fachčit 8h/den, stávkovat a platit si odbory, protože něco nám dát musej a ono to nějak dopadne..."

O problematice hubnutí se myslím zmiňuje i dr Elder ve svojí knize Trading For A Living v souvislosti se svojí známou, která již nějaký čas tvrdí, že drží přísnou dietu a ve společnosti nevloží do úst ani sousto, aby se záhy v soukromí přecpávala k prasknutí. Článek je v tomto směru naprosto trefný. Zde platí okázalé: Ti co chtěli, to opravdu dokázali.

Good luck to all who really WANTS TO... (tu)
Machi7

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý deň

Ja si myslím a to je môj názor, že človek dokáže naozaj všetko. Nemyslím teraz len veci ohľadom tradingu. Ale, že dokáže naozaj všetko a zaleží len na tom koľko času námahy a vytrvalosti tomu venuje ale myslím, že dokáže všetko. Naučiť sa jazyk ? na skúšku ? príjemne vystupovať ? žiť bez rodičov ako sirota ? všetko sa naozaj dá. Len ako som písal. Záleží len na tom koľko času tomu človek venuje ale dokázať dokáže určite všetko.

Ono všade sa skloňuje slovko prax rutina. Ale ono je to naozaj tak. Sami určite každý viete, že či už ste nastúpili do práce po škole tak to čo ste sa učili je vec jedna a potom zasa iná. Teda prikloniť sa teraz k tradingu. aždá jedna hodina backtestovania je k niečomu dobrá. Hoci možno pre niekoho nudná ale myslím si, že jak letec potrebuje mať nalietaných niekoľko hodín tak trader musí mať na backtestovano, napapertradované a aj tradingovano dosť aby bol dobrý.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


krakra:
Zjisti jsem, že většina lidí ani svůj vlastní názor nemá a nechává se ovlivňovat momentální situací - co momentálně vidí na Nově, nebo co si přečte v Blesku - protože nic jiného nečte. Tím je většina lidí snadno manipulovatelná k obrazu médií, nebo politiků. Důležité je vytvořit si svůj VLASTNÍ názor, který si dokážete vyargumentovat - stojí to trochu úsilí, ale co ne. Mohu Vám říct, že existuje nmoho vysokoškolsky "vzdělaných" lidí s vlastním nulovým názorem. TAK PROČ NA JEJICH NENÁZORY BRÁT OHLED.

P.J.








Link to comment
Sdílet pomocí služby

Perfektní článek,

jsem šťastný, že se lidé začínají učit myslet tím Správným Myšlením. Někdo se to naučí sám, někdo k tomu potřebuje
"facku" od života. Já byl ta druhá možnost, skrze nemoc. Dnes jsem ale vděčný za to, co mě to vše naučilo. Ačkoliv všichni říkali, že se to nedá vyléčit, že se s tím člověk musí naučit žít, ikdyž to říkal doktor, pro mnohé "autorita" nejvyššího řádu, i přes to je v člověku tolik síly aby dokázal "nemožné". Poznal jsem Meditaci a začal budovat novou mapu ve svém mozku a změnilo to nejen zdravotní stav ale celý můj život. Proto pamatujme na to že nejvyšší autoritou v životě jsme my sami. Naše přesvědčení a naše myšlení je to, co tvoří náš život.

pro inspiraci link .... co je vše člověk schopen dokázat.

www.thesecret.tv/stories/

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji za další zajímavý článek,

já osobně nesnáším ranní vstávání, nejradši bych chodil spát tak mezi 1 až 2 ráno a vstával kolem 10 ráno, jenže kvůli tomu, abych mohl dělat trading jsem musel změnit svoje zvyky, takže chodím spát kolem 10 hodiny večer a vstávám po 4 hodině ráno. Před rokem jsem si myslel, že není možné abych mi připadalo normální vstávat před 9 hodinou, nyní už to není vůbec žádný problém.
Tohle je jedna z malých ukázek co jde udělat, když člověk opravdu chce, a že něco nejde je jen výmluva.

Co se týče lidí, kteří mají problémy se štítnou žlázou (nebo podobné problémy) a proto jsou tlustý, tak ty to samozřejmě mají těžší, pokud chtějí zhubnout, ale pokud opravdu chtějí, tak to jde a vymlouvat se na vrozenou indispozici je jen snadný způsob, jak si obhájit to jak vypadají.

Když člověk chce, tak to jde, ale musí se opravdu chtít...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

"Burza není žádná magie. Burza je místo, kde máme všichni rovnocenné šance a všichni můžeme přinést na svět to nejlepší, co si myslíme, že v sobě máme. Myslím tím naší bojovnost, inteligenci, vytrvalost, nebo cílevědomost."

To autor článku snad nemyslel vážně, ne? :) Páni z Wallstreetu přeci řídí půlku finančního světa, ne-li celý, fráze, že jsme si všichni rovni působí opravdu směšně. Jestli se nás tím snažíte pouze zaujmout, tak u mě se vám to nepovedlo. (td)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Moc děkuji autorovi za článek.
Hubnutí jsem si sám také zvolil jako užitečný trénink vůle: přidá na sebeovládání, ubere na váze -:)
I když mi nejde o tolik jako lidem v ukázkách, i 10 kg chce sakra vůli. Nejdříve to moc nešlo. Pak jsem si udělal něco jako plán a deník a věci se hnuly.
Poučení pro mne: přistupuj k tradingu se stejnou vůlí jako k hubnutí a přistupuj k hubnutí se stejným důrazem jako k tradingu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Velké díky za skvělý motivační článek, je to krásné počtení při pondělku (tu)

Sama vím, jaké to je věřit v sebe, když lékaři lámou hůl.. všichni kolem po mé nehodě na mně koukali jak na blbce, když jsem jim řekla, že já jsem rozhodnuta se uzdravit.. a tak se i stalo, žádné balónky v tepne, žádné doživotní ochrnutí, žádná vada řeči.. ne páni doktoři, já chodím, vidím, směju se, já žiju :) A jsem nesmírně vďěčna, že jsem se nenechala pesimistickýma prognózama vystrašit a stáhnout dolů :)

A ješte něco, možná to někomu pomůže.. jednou jsem četla fajn vtipnou knížku, kde ženská razila teorii "Vaše myšlenky vysíláte do vesmíru a vesmír vám je plní.." (nene, to není o bohu)
Takže pokud vy sami budete přemýšlet stylem "Jsem břídíl, na to nemám", z vesmíru se vám vrátí "Ano, jsi břídil a já zařídím, abys to příště taky pohnojil".
Ale když myslýte stylem "No, tohle se mi nepovedlo, ale udělám vše proto, abych to napodruhé zmáknul", z vesmíru se vrátí "Ano, napodruhé to zmákneš, já ti s tím pomůžu"

Síla našich myšlenek a odhodlání je obrovská :)

PetraSR

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...