Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Akcie - jeden rok, jeden nápad, 70%

Doporučené příspěvky

Odesláno

tohle:

xzajic Napsal:
-------------------------------------------------------
> Jakmile zisk z celé strategie přesáhne určitou
> hodnotu (na obrázku jsou touto hodnotou 3%, ale
> můžete pochopitelně zaexperimentovat), je třeba
> pozici uzavřít, kapitál znovu rozdělit na poloviny
> a znovu vstoupit do pozice s takto rozdělenými
> polovinami.

Odesláno

Já to backtestoval. Je lepší počkat na obrat, viz od začátku roku. FAS jde nahoru, tzn. pozice "kulhá na jednu nohu". A teď si do ní narýsujte třídenní pokles a jste v zisku ;-)

>Testoval někdo zda je lepší, když jde obchod do ztráty, rebalancovat nebo čekat na obrat? Já bohužel takové auto >backtesty neumím dělat.

Odesláno

zdravim
vidim ze sa prejavuju problemy so zapozicanim akcii,rad by som trochu papertrr
edoval tuto strategiu ale nechce sa mi nafundovat ucet 10000usd u Interactive a potom celit problemom
so zapozickou ETF pripadne roznymi nepredvidanymi poplatkami.
Isiel prosim vas niekto touto cestou ?? otvaral , fundoval a papertredoval cez
IB ?? dik

Odesláno

kuky969:
V papertredu se ti problém s nedostatkem akcií ke shortu neprojeví a nepředvídatelné poplatky myslím také ne.
V papertredu jde všecho jako po másle, rozdíl je až v realitě :-)

Reálně jsem to obchodoval 2x, poprvé zisk,
podruhé jsem uzavřel na 0, kdybych to nezavřel, čekal bych do teď.
Možná je potřeba pozici rozdělit na FAS, FAZ+VXX v určitých poměrech a dosáhl bych lepších výsledků, třeba se k tomu časem ještě vrátím, ale teď by mi to blokovalo margin.

Možná bych mohl jít LONG FAS, FAZ a ty akcie vám na short za poplatek půjčovat, co vy na to chlapi :-)))

Odesláno

to radim2: Z této strategie je vždy zisk. Musíš být trpělivý. Já taky čekám od ledna na převrácení pozice. Samozřejmě toto není pro lidi s 5000 USD na účtě, chce to portfolio margin.

Odesláno

xzajic:
Portfolio margin by tomu asi podstatně pomohl, na ten se dostanu až v polovině roku. Momentálně jsem ale naložený v jiných obchodech takže se k tomu vrátím později, každopádně ta strategie stojí za backtestování, o tom nepochybuji.

Odesláno

Tak o tom papertradu to spíše bude v závislosti na platformě (brokerovi). Třeba u TOS se ten problem se zapujčením projeví. Další risk jsou dividendy,ale ty by měly být dané (oznámeny) dopředu, splity, a spin-offy Dále jsou tam blokovány ještě nějaké další peníze jako depozit. Ale tu zkušenost nemám, tuto strategii neobchoduji.

Podle mého backtestu v době, kdy trhy šly proti tak drawdown pozice respektive otevřená ztráta byla až ve výši 110% investované částky, což mě vedlo k tomu, že je tato pozice poměrně dost náročná na balance na účtu. Závěr z mého backtestu byl, že by bylo potřeba minimálně mít stejné množství peněz na účtu jako rezervu pro obchodování tohoto systému.

Ještě jsem se dozvěděl z informací od brokera TOS, že také můžu být kdykoliv požádán o navrácení akcii, které mi byly zapůjčeny.

xzajic, mohu se zeptat jaké marginy jsou blokovány v případě tvého obchodování této strategie ? a jaké další blokace se s touto strategii pojí ?

Děkuji za odpověď,
Eddie

Odesláno

3ddi3 Napsal:
-------------------------------------------------------
> Ještě jsem se dozvěděl z informací od brokera TOS,
> že také můžu být kdykoliv požádán o navrácení
> akcii, které mi byly zapůjčeny.
>

Tohle vidim jako hlavni uskali teto strategie (melo by to plati pro jakehokoliv brokera registrovaneho pod SEC, nejen tedy pro TOS), protoze clovek je v shortu porad, takze pravdepodobnost ze tohle cloveka potka neni zanedbatelna. Co se v takovem pripade stane, lze s tim neco delat?

• 3 týdny později...
Odesláno

Ja obchoduju live take, vyhradil jsem pro to 20% uctu. K marginum nejsem schopny se vyjadrit, mam na uctu otevrenou hromadu jinejch pozic. Predpokladam, ze margin je 90% pozice aspon dle info na IB strankach pro 3xETF instrumenty.
Do strategie jsem nastoupil 31.1. a zatim zadne uzavrene obchody, na FAS je docela rally aktualne...

Odesláno

FAS jede, ale on se vrátí zase do klidu. Momentálně jsem v této strategii v otevřené ztrátě více než 10% a nechává mě to úplně klidným. Ony to banky zase pokazí ;-)))

• Vytvořit...