Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: 12 věcí, kterým stále v tradingu nerozumím (2/3)


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 90
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Rád bych přidal pár komentářů k některým bodům:

K bodu 6)
Mám kamaráda, který obchoduje české a americké akcie, nemyslí si sice, že je chytřejší než ostatní, ale slova jako backtest, papertrading jsou pro něj věci, o kterých četl v těch nudných knížkách o tradingu, ale v životě je nikdy nepoužil. Obchoduje akcie stylem nakup a drž a to již po dobu asi 4 let. Mírně vydělává, ale jsou to v průměru spíše stokorunové položky za měsíc.

K bodu 7)
Bavil jsem se s výše zmiňovaným kamarádem o shortování a protože nakupuje jen akcie a to již zmíněným stylem nakup a drž, tak je pro něj shortování absurdní představa. Ví že, to jde, ale podle některých zaručených rad, je shortování nejkratší cesta do pekla (podobný nesmysl jsem několikrát četl o opcích, přitom si autor neuvědomuje, že někdo přece vydělávat na tom musí).

K bodu 8)
Chápu, že s 500 dolary se nedá dělat byznys, ale chtěl bych se zeptat, proč se člověk nic nenaučí tím, že bude obchodovat mikroloty? Přeci i tím, že neustále kouká do grafů, tak se také učí nové věci. Sice nedělá backtesty, nezažije žádné stresy, ale i tak, něčemu se určitě přiučí.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

katzz Napsal:
-------------------------------------------------------
> K bodu 8)
> Chápu, že s 500 dolary se nedá dělat byznys, ale
> chtěl bych se zeptat, proč se člověk nic nenaučí
> tím, že bude obchodovat mikroloty? Přeci i tím, že
> neustále kouká do grafů, tak se také učí nové
> věci. Sice nedělá backtesty, nezažije žádné
> stresy, ale i tak, něčemu se určitě přiučí.

Osobne si tiež myslím, že ak trader nedokáže udržať budget s 500 dolármi niekoľko mesiacov aspoň na nule, resp. na malej strate, je zbytočné, aby otváral väčší účet. Proste na trading nie je dostatočne pripravený, alebo nemá na to talent.


Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dik za pekny clanok. Cakal som, ze pride k tym "hodnotam". :) Vychova, tvrda praca oboch rodicov, to tak nejak naprogramovala do mna, ale musim povedat, ze je to fakt hlupost. A tiez mi z toho pomaha prirovnanie reklamnych agentur (6 rokov kvoli reklamam nemam telku)

katzz
k bodu 8) PSYCHE :)
Tiez som to skusal s mikro lotmi na deme s tym, ze sa pripravim na prechod na zive tradovanie a potom zafinancujem ucet. Sice som mal zbacktestovany system, ale nie prilis poctivo. Pol roka som ho obchodoval s centami viac menej ok. Potom sa mi omylom stalo, ze som vstupil s lotom a zrazu mi tam zacali skakat 10-ky dolarov pri kazdom ticku a normalne mi vyskocil adrenalin. Okamzite mi bolo jasne , ze si mikrolotmi sliapem cestu k poridnym problemom do buducna.
Prestal som a poctivo backtestujem trendove paterny FinWin na YM a zvykam mozog na SL 50-75$. Tolko moj nazor...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ohladom hodnot som tu uz pisal viackrat, to ze nevidime ziadny priamy hmatatelny vysledok neznamena ze nevytvarame hodnoty. Staci sa pozriet po svete - kazda direktivna ekonomika bez burzy sa potaca v problemoch, vedla ktorych je nasa kriza iba detska nadcha (vid Bielorusko, KLDR, Kuba atd.) Kazda ekonomika, ktora sa snazi zreformovat, ako jedno z prvych opatreni zavadza burzu a kapitalovy trh (vratane komunistickej ciny, mam dojem ze touto cestou ide uz aj vietnam). Preco to asi sudruhovia robia?
Kapitalovy trh bez traderov je ako sprinter s astmou - nikdy poriadne nepobezi. Ulohou trhu je ukazovat cenu aktiv, a tym pomahat efektivnej alokacii kapitalu. A cenou hybu traderi. To suvisi aj s tym shortovanim - padanie akcii ma rovnaky vyznam ako ich rast. Ak je nejaky podnik junk, jeho akcie padnu a kapital sa presunie do efektivnejsich oblasti.
Teda taka je povodna myslienka trhu. V dnesnej dobe bailoutov a stimulov je to uz trochu out, zazivame vlastne nieco ako riadeny kapitalizmus. Dejiny ukazali ze riadit ekonomiku sa proste neda, a tie sucasne pokusy dopadaju presne v zmysle tejto skusenosti. To uz ale nema s kapitalizmom a burzou nic spolocne.

P.S.: Politici a media mi dennodenne vysvetluju ze za krizu mozu banky, ktore chamtivo hazardovali na burze. Ale dnes v tomto clanku som zistil ako to je. Moze za to Tomas :D

Link to comment
Sdílet pomocí služby

K bodu 8, myslím si, že není vše jen černo bílé a že není jen jedna cesta správná . Každý člověk může určité nástroje používat různým způsobem a né si jen myslet " že s 300 dolary se stane hned milionářem". Může si otevřít účet i za 10000 a začít s co nejmenšími jednotkami a né si hned naložit něco co neunese, jen proto, že by to nebyl "pořádný busines."

Link to comment
Sdílet pomocí služby

michal100: Mylím, že Tomášovi nešlo o shození FX trhu jako takového ani o jeho napadnutí.
Tím "malý" FX prostě myslel obchodování mikrolotů versus "velký" jako obchodování plných lotů poměrně drahého trhu S&P 500 (Kde se ani jiné než plné obchodovat nedají). Takže myslím, že není třeba bránit FX co do např. likvidity a podobně.

yamato: Thumbs up! - Tak už to víme!! Teď ještě dostat z Tomáše proč chce ovládnout světovou ekonomiku:))))

pacifique: V procentech jak nastiňuješ jistě ne. Hodně lidí to ale nevydrží a představují si jiné čísla a pak mají nereálná očekávání a svůj mikroúčet rozfofrují a pak jdou a vykládají, že to nejde:) To si myslím, že je největší nebezpečí
mikro účtů. Jen si v excelu lidi spočítejte jaké zhodnocení při tak malém účtu vám bude vydělávat a za jak dlouho.
Velikost účtu značně ovlivňuje jak nabušený systém musíte mít. I já jsem kdysi plánoval startovní účet se 20.000Kč :D No...už mě to přešlo. Ještě, že tak.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

skvely clanok ... tradujem sice live iba dva mesiace na ym s desiatkami maximalne sto dollarmi ... som stale na nule dokopy som nic ani nezarobil .. ale nemozem o tom v okoli povedat ani slovo .. lebo hned som najvacsim sviniarom ktory nici nasu ekonomiku ... chamtivcom a zlodejom ktory nezije poriadny zivot ale vsade hlada skratky .... ale zjavne to ze som posledny rok a pol popri skole a robote sedel este dve hodiny za grafmi kazdy den a backtestoval a backtestoval a potil pri tom krv .. to uz nikto nevidi ... vsetci hladaju len nieco na com by mohli druheho skritizovat .. aby si ospravedlnili vlastnu lenivost

Link to comment
Sdílet pomocí služby

"Opět podotýkám, není v žádném případě mým cílem se v tomto mini-seriálu do někoho navážet! Pouze s trochou nadhledu nastavit zrcadlo............"
Tome ten nadhled mi tam trochu chybí, i když se mě to v žádném bodu netýká(zatím) tak si myslím , že je to dost hustý...........Nevim kolik chodí silných negací a možná i vulgarit, protože to cenzurujete, ale styl článku k tomu silně provokuje. Jinak obsah a myšlenky O.K.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

K tomu vytváření hodnot.Slyšel jsem těhe řečí od známých a kolegů v práci dost.Kolik z těch vytvořených hodnot sežere a potom prodrbe jenom stát,který všechny jenom okrade pomocí inflace a spoustu různých nepřehledných daní?Seru na vytváření hodnot.Kolik bohatých lidí dělá daleko prospěšnější věci pro veřejnost,než stát,i když někdy jako vedlejší produkt.např.stavba nějakého sportoviště ,charita atd...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

dačo k bodu 8.

Pohľad z jednej strany mince. Nikde nieje napísané že človek ktorý začne s miikrolotmy to robí preto aby:
1) sa stal milionárom z 300 eur
2) mal pocit toho že je ako velký hráč ktorý ide 10tky kontraktov

Skorej nerozumiem opačnému pohľadu prečo ísť rovno s kontraktom kde je SL 40-50 usd? Píšete že radšej chodiť na brigády a zarobiť dosť penazí na "poriadny účet" nič proti tomu ale ak ten človek chytí zo začiatku DD tak čo potom daľšia brigáda? Prečo nezačať s dajme tomu pár k a s pohodlím pridávať a hlavne robiť poriadny MM od začiatku lebo po pravde s 3000 účtom je ten MM ako v diskonte v obecnom dome...

Koniec koncom nech každý robí čo uzná za vhodné, ja asi niesom dosť bohatý nato aby som fundoval 4000-5000 ak sa to nepodarí.... Nakoniec ma napadá len prirovnanie k dávnejšiemu článku. Skúste ísť do posilnovne a ísť BP rovno s 80-100 kg predsa s 40-50 budú prírastky MIKRO. (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...