Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Více práce, lepší soustředěnost, lepší výsledky: Vypněte zprávy


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 47
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Já bych to vyjádřil asi takto: seriózní novináři a morálně čistí politici společnosti prospívají, bulvární novináři a zkorumpovaní politici jí naopak škodí. Rozhodně bych ale všechny neházel do jednoho pytle (mimo jiné už jen proto, že se osobně znám s řadou dobrých novinářů a dobrých politiků) - obávám se, že kdo takhle paušalizuje, je obětí právě toho negativismu, proti němuž článek správně brojí ;)

PS: Jinak ta Thajka mi připomněla moji usměvavou filipínskou manželku :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,
už je to asi rok a půl co jsem odpojil televizi a mám ji položenou vypojenou na skříni... dříve byla televize součástí mého života, zapínal jsem ji po příchodu ze školy a vypínal na sleeptime. U televize jsem poslouchal hudbu, učil se, spal, jedl.... :-D no prostě hrůza, ale už se na televizi nedívám, jen někdy třeba v obyváku se občerstvím u nějakého dokumentu na čt1 nebo čt2 když tam zrovna běží.... Jsem student střední školy a taky jsem si všiml, že se mi nejlíp učí ráno hned, když vstanu se dokážu naučit třeba za 15 minut to co jindy za 40 minut, mám čistou hlavu... Zprávy sice skoro každý den sleduju na seznamu na novinkách, ale většinou se u toho pousměju než abych nadával, řeší tam většinou zbytečnosti..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Když jsem našel v tradingu sám sebe, tak shodou okolností jsem přesně v té době přestal sledovat zprávy a celkově se dívat na televizi. Získal jsem tím obrovský myšlenkový benefit a když vidím ostatní jak se dívají na zprávy, tak se jenom pousměju. Sledování televize povzbuzuje akorát lenost a nechuť něco vytvářet (něco jiného je podívat se na pečlivě vybraný kvalitní film, nebo seriál, jako třeba v poslední době Hra o trůny).

Kdybych to měl převést na trading, tak nějak takhle: 90% lidí sleduje zprávy a zbytečnosti v televizi a svůj život si nechávají ovlivňovat, aniž si to uvědomují...10% lidí si žije život podle svého, nemrhá čas nad zbytečnostmi a užívají si život věcmi, co za něco stojí.

A teď si běžte zapnout televizi :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nejlepsi clanek na financniku, ever :)

Ja sam uz nejen ze nekoukam na zpravy, ale uz ani nemam zapojenou televizi, vice nez 12 let, nechapu ze v dnesni dobe porad jeste nekdo zapina televizi hned po prichodu domu. Ja pouzivam TV jen k pripojeni na notebook kdyz si stahnu nejaky film. Kdyz jsem obcas u rodicu a pochopitelne tam denne bezi vecerni zpravy, nemuzu to vystat ani z vedlejsi mistnosti, jak jen zaslechnu ty zvasty tak radsi beru nohy na ramena a utikam ven :-)
Zpravy obcas ctu na serioznim webu - dle vlastniho vyberu, abych byl v obraze, jelikoz ziju vice nez 10 let mimo CR. Rozhodne ale nectu nic o politice, ktera je jako z jine planety a nema nic spolecneho s kazdodennim zivotem nas, smrtelniku.
Jinak na ty Thajky pozor, ten usmev je kolikrat falesny, a nevydrzi do nekonecna. Moje manzelka je z Thajska takze o tom vim vice nez bych sam chtel ;-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Článek trefně vystihuje o čem většina zpravodajství v principu jsou. Ze všech událostí, vypíchnout ty negativní a informovat o nich veřejnost, ale stále nerozumím tomu k čemu jsou tato sdělení, pro veřejnost užitečná. Snad
pro některé tipy lidí, kteří se vědomě rozčilovat a vztekat chtějí je tato pravidelná dávka emocí jako droga.

S celým článkem naprosto souhlasím.
Určitý tip zpravodajství (TV nova apod.), zcela ignoruji již několik let.


Link to comment
Sdílet pomocí služby

Souhlasim a vidim to i sam na sobe jak clovek zacne premyslet dlouhodobe jinak nez kdyz by kazdy den sledoval ceskou TV. Me to prijde jako rozsevani negativismu mezi obyvatelstvem a nasledne vyvolani pasivity z duvodu toho ze "je to vse na nic a my s tim nic neudelame, tak na vsechno kaslem". Bohuzel takhle nase media nastavuji lidi, je to o sledovanosti a hledani senzaci a skandalu. Lidi chtej emoce, pak jsou jiz na tom zavisli, a reklamni prumysl jen tise vydelava, protoze sledovanost je. K clanku bych dodal to ze kdyz uz sleduje nekdo svetove deni, je velmi zajimavy prihlednout k alternativnim mediim, treba stanice Russia Today nabizi vskutku pohled z druhe strany na soucasne udalosti, pro ty z vas kdo hovori anglicky doporucuju porovnat s tim co prezentuji nase media, ci treba CNN, BBC a jine oficialni, budete velmi prekvapeni. TV a nase media uz nesleduji pres 8 let.

Co se tyce samotneho tradingu tak media to je jen rozptylovani, kdyz clovek ten cas co sleduje ten sum radsi investuje do sebe, treba backtestovanim, investuje tim do osobniho rozvoje, zatimco sledovani TV pusobi naopak degenerativne. Skvely clanek.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Na televizi nekoukám už roky a zprávy na internetu si vybírám. Potřebu diskutovat ve fórech skoro nemám (tohle je můj druhý příspěvek za letošní rok, z toho tady první). Všiml jsem si ale, jak jsem snadno, skoro bezmyšlenkovitě otevíral portál s agregátorem zpráv, kdykoliv jsem byl u počítače a trochu mě nebavilo, co jsem zrovna dělal. Poslední dobou se víc soustředím na práci a důležité věci a je to znát, což mě dál motivuje a celkově jsem spokojenější. Zprávy čtu stále, jen se jimi nenechávám rozptylovat a tak mi to vyhovuje. Dřív bylo těžké informace sehnat, dneska spíš umět si je vybrat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nikdy bych to nedokázal formulovat lépe.

Já jsem si svou teorii o negativním vlivu zpráv ještě rozšířil - tak jako se chce většina lidí nechat rozčilovat zprávami, chce se většina nechat dostávat do depresivních nálad hudbou. Přijdu někam do kanceláře - každou půlhodinu zprávy, potom spustí "Ty kdo máš tráááápeníííí" následované uplakaným "I want you I need you I looooooove yoooou" - říkám lidem: "Tohle posloucháte celý den? Vždyť vám z toho musí hrabat!" A oni že ne, oni říkají, že potřebují vědět, co se děje a mít puštěnou nějakou muziku. Ale když se s nimi potom bavím, zjišťuji, že jsou nasáklí naštvanou a plačtivou náladou z rádia tak, že jsou zcela paralyzovaní ve svém jednání.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Shodou okolností jsem četl recenzi na knihu přesně k tomuto tématu www.finmag.cz/cs/finmag/knizni-recenze/medialni-dieta-ja-vim/ . No a autor recenze pak téma rozvine ještě dál: "Mnoho Čechů si doteď neuvědomilo, že by zprávy měly být čímsi, co pokládá základ praktické činnosti. Spíš je vnímají jako námět k pivním litaniím. I v mém relativně vzdělaném okolí tak většina lidí vyhledává spíš zkazky o vykutálených Řecích šidících sociální systém než méně emočně nabité, zato naléhavější informace o tom, že jim starosta jejich vlastní městské části nechá vykácet park nebo nakoupí počítače za takové ceny, že by se styděli i falešní slepci ze Zakynthosu."

Borisu

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Trefny clanek. Myslel jsem si ze Tomas nesleduje zpravy jiz nekolik let, protoze je porad tak pozitivni. :-) Nesleduji zpravy a nemam televizi asi dva roky. (Mam TV bez anteny a je jenom na sledovani DVD) Vyjimkou jsou jednou - dvakrat tydne nejake seriozni online ekonomicke reporty - FED, ECB. Zpravy sleduji jenom kdyz cestuji mimo Evropu, jestli tam neni nejaka valka, nebo jestli se nezmenila vizova politika pro nas, jinak vubec. (Ta vizova politika je na strankach ambasady takze ani to nejsou 100% zpravy). A jinak je pravda ze moc dulezite zpravy mi rekne nekdo z rodiny nebo pratele. Vcera jsem ani nepotreboval zpravy na to aby jsem vedel ze jsme tady v Italii meli zemetreseni. Ve 4 rano me to vzbudilo!!! Preji hezky den Vsem. Happy Trading! :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přidávám praktickou zkušenost o které píše Tomáš.
Osobně zprávy nesleduji již několik let a velmi výrazný kladný dopad jsem si znovu uvědomil až po přečtení článku. Prostě tyto pozitivní dopady už vnímám jako samozřejmost a nedovedu si již představit, že bych si zaneřádil svou hlavu těmito nesmysly.

Nesleduji také české seriály a ani filmy z posledních let, protože v nich častokrát hrají hlavní roli slaboši, opilci a nebo zoufalci. Stačí mi, když občas zahlédnu upoutávku na nějaký český seriál ve kterém vidím utrápené obličeje a hádky. Ať chceme nebo nechceme, tak nás toto výrazným způsobem ovlivní. O tom, jaký vliv to má na člověka, který se těmito věcmi krmí každý den po mnoho let je devastující.

Dříve jsem si myslel, že s "normálnimi" lidmi si nebudu schopen o ničem povídat, protože hlavními tématy byla politika, počasí a vesměs negativní zážitky. Postupem času se ale ukázalo, že s lidmi se dá mluvit i o pozitivnějších tématech a dokonce se mi stalo, že některé známé to na chvíli přesměrovalo.

Dan

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...