Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Vstupovat přímo na S/R úrovni nebo raději čekat na potvrzení?


Doporučené příspěvky

Zajimavá situace na rozbor, jsem zvedavý jestli mi k tomu něco Petr řekne. Osobně bych vstup 1 vynechal, z mého pohledu začínajícího obchodníka (obchodujícího na reálném účtu) a počkal buď na dotažení na předchozí swing a poté vstup na close úsečky s nižším high což se nestalo, trh neměl sílu dotáhnout se zpět na předchozí high. Pak se nabízí vstup na druhém mikroswingu na low doji(limitní příkaz) . Při tomto konzervativnějším vstupu, se může stát že trh udělá jen jeden mikroswing a pak hezky letí dolů, tak se jen díváte bez účasti(s tím je potřeba se také srovnat :-), ale zase na druhou stranu pokud nevstupuji agresivně, dělám méně chyb, agresivnější vstupy používám méně a musí tam být opravdu silná S/R bariéra na denní bázi. Jinak samozřejmě Petr má pravdu a při agresivnějším vstupu má lepší RRR.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Výborný článok. Vďaka, Peter. Akurát sa týmto zapodievam. Vďaka aj za webinár. Keďže sa cítim ešte neistý najmä pri vstupe, tak ako tento článok, posúva ma to v pohľade na trh ďalej. Okrem toho, že si môžem kedykoľvek znova pustiť hociktorú pasáž, v ktorej je to, čo potrebujem vypilovať, takéto Vaše články jaksi dopĺňajú základ zo seminára. (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Užitečný článek, sám obchoduji live velmi podobně. Zadávám LMT příkazy do předpokládaných S/R úrovní s tím rozdílem, že na místo několika minutových úseček používám renko bary, S/R a PA patterny jsou potom perfektně vidět,není třeba žádných indikátorů, u renko barů nejsou knoty, které já osobně považuji jen za další komplikaci. Díky za článek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

roman06:
A co je to to potvrdenie na ktore cakame. Potvrdi sa nam ze cena sa uz odrazila ale nepotvrdi ci v dalsej sekunde trh nezmeni smer. Vzdy si rad precitam veci od teba aj ked si z nich nic nezoberiem(pretoze to pouzivam).

Sam som mal problem s aukciou zarobit na malo volatilnych trhoch ked som cakal na potvrdenie. Teraz vstupim a pozeram co sa deje a na zaklade chovania trhu managujem obchod.

Ak sa pozrem na kopu obchodnych planov tak tem moj je velmi primitivny a dokonca ho ani nemam napisany na papiery:)
A tiez robim tie najstrasnejsie veci ako chytanie vrcholov a dna.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vstup 1 je použiteľný, vrátane SL1, ale problém je, že začiatočník nebude vedieť, kde má zadať ten prvý vstup do obchodu, ale sú metódy, ako si to určiť. Druhý vstup by som moc neodporúčal, lebo je opozdený, potvrdenie pre vstup sa dá získať na lepšiej cene, hlavne je nebezpečný SL2, pretože nie je možné dlhodobo rátať, že by takéto niečo mohlo byť ziskové je to najbližšia úroveň, kde sa chodí po SL. Aj v prípade druhého vstupu neostáva nič iné iba použiť SL1 ,čo, samozrejme, znižuje RRR a znevýhodňuje obchod...

roman06 :

Tak jednoznačne najlepší je obchod "lepšie ako z hodnoty", ktorému stačí pre prvý PT1 len vrchol H/L swingu daného TF a zbytok, teda break-out je prémia... :) Ale, keď trader obchoduje tak, že využíva štruktúru grafu na viacerých časových rámcoch a robí obchody s nižším TF do smeru vyšších TF a pohybov, či už korekcií alebo trendov, tak može využívať aj potvrdenie a bude v zisku, ale tento štýl sa moc nevyučuje...V prípade využitia len jedného časového rámca pre obchod však máš pravdu..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Osobně bych vstoupil na hypotetickém bodě 2, pár vteřin před close, SL bych nastavil 1556.00. Ono je to u S/R poměrně složité a bez cviku a hledění do grafu si člověk akorát vyláme zuby. Chce to trénovat a hledat ty S/R. Jak bylo psáno v článku, každému vyhovuje jiný přístup a hlavně ten, který funguje :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já kombinuji oba přístupy. Před seancí mám připravené scénáře jakým způsobem budu reagovat, pokud se trh dostane k určitému typu S/R. Rozděluji S/R na ty, které by mohly být proražené a na ty, od kterých by se trh mohl odrazit. Takový je plán a pokud se dynamika trhu výrazně nezmění vstupuji dle plánu.

1. typ vstupu aplikuji, pokud je trh v range a má nižší rozpětí, tj. není prostor pro vetší pohyb. Tam 2. typ vstupu nepoužívám z důvodu vyššího SL a z pravidla nižšího RRR.
Druhý typ je opravdu jen modelový příklad, sám používám jinou variantu. Close "potvrzující" úsečky pro mě není signálem pro "potvrzení" směru. Vstupuji v určitém pásmu za market s rezervou pro slipe.

Dan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

amoniak a roman06,

chtěl bych být otevřený a taky jsem otevřený všem možným přístupům, ale já si neumím představit dát prostě limit na nějakou S/R a čekat, jestli si pro něj trh přijde, a pokud ano- tak jestli se na tom místě i otočí v mém směru, nebo jestli projede danou S/R jako nůž máslem. Prostě si to neumím představit. V čem je vlastně vaše edge? V tom , že jednou za čas chytnete otočku? Nebo v tom, že již při malém pohybu posunete na be? Já osobně vždy musím vidět, že trh nějak reaguje a až potom zadám případný vstup. Neříkám, že ten Váš způsob nefunguje, jen si to neumím upřímě přesně představit i když bych chtěl.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to yord:
Nevstupujem na dopredu nastavenom limite.

U mna je to nasledovne. Pockam kym sa cena dostane na urcene miesto. Povedzme ze vrch balance a ja chcem ist short. Pockam si na vytvorenie HVB urovne na footprinte a vstupim pod touto urovnou. Samozrejme chcem vidiet trochu akcie zo strany sellers alebo moznych absorbovanych buyers. Toto sledujem v DOM e . A proste zadam vstup a sledujem ako to dalej pojde. Nechcem vidiet ze sa dari buyers na alebo nad urovnou HVB. Ak sa im dari tak vystupujem s malym SL 2-4tick momentalne na ES. Pokial v DOMe vidim ze ma cena problem zotrvat na vyssich cenach alebo problem prekonat urcitu cenu tak som v pohode.
Cele sa to odohrava v rozpeti max 4tick.

Moj edge je chytanie vrcholov a dna ci uz v balance alebo na pullbackoch. Dalej je moj edge v sledovani orderflow a vcasnom rozpoznani aktivity na trhu. Dalej je moj edge zmapovany trh z pohladu market aukcie cize jasne definovane targety. Stopky drzim male a profity velke. Moj system nepozna drawdown nad 3%.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to amoniak

děkuji za reakci, budu si tento přístup muset nějak osahat, (vyzkoušet) snažím se to pochopit, ale vyvstává mi spoustu otázek, na které tady asi není vlákno :-( jako, v jaké platformě si toto všechno nejlépe zobrazovat, jaké data, dále jsem četl, že je spoustu příkazů "invisible"- jak tedy v takovém prostředí hledat "pravdu". To že se někde vytvoří HVB, ještě neznamená předurčení dalšího směru, pouze to, že na dané ceně byl velký zájem atd atd. Nejlepší by bylo, kdyby nám tady nějaký Market Maker vysvětlil, jak se vytváří trh, tedy myslím principielně ( jak prostě trh funguje ) Člověk by pochopil ,jak funguje protistrana atd atd. No otázek je hodně, tak že jdu spát :-) Ještě jednou díky za reakci.
ps: ten drawdown 3% max je krásný, jste asi bohatý člověk. Gratuluji k úspěchu ! (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...