Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Připojení internetu


Everest

Doporučené příspěvky

Ahoj všichni.
Začínám pomalu s komoditami a tak se teprve učím. V současné době řeším připojení na net a nevím jak se rozhodnout. Bydlím v Bně na podnájmu a bohužel nemám na pokoji telefon. Zvažoval jsem možnost napojit se přes Eurotel Internet Pro - rychlost průměrná 244 - 280 kb/s. Je to dostatečné, či se raději domluvit s domácí a zavést pevnou linku na ADSL s vyšší rychlostí?
Díky za pomoc.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 126
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Everest,
dulezite je take ping...nevim jak je na tom mobilni operator, ale spise se bojim toho ze spatne {doba odezvy}...jinak protoze jsi ve stadii uceni, tak o intraday nemuze byt ani rec. {nebo ano?}... Jinak se priklanim pokud neni jina moznost na ADSL.
Ja mam kabel {TV/net} a jsem spokojen.
glader

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Preji dobry den,
protoze obchoduji "v realu" a prestoze obchoduji pouze s akciemi, muzu doporucit zajisteni pripojeni 2 nezavislymi kanaly ...
Zpocatku jsem mel doma jen WiFi a ackoliv vypadek nastaval vzdy tak 2x mesicne na par hodin, vzdy to bylo v okamziku, ktery jsem nejmene potreboval.
Cena pripojeni ADSL (cca 400) a Eurotel (cca 700) za pripadne "nervy" pro usetrenych par stokorun urcite nestoji.

Ja mam doma WiFi + ADSL.

S pozdravem kbtm

Link to comment
Sdílet pomocí služby

CDMA funguje bez problémů i pro ID obchodování. Ping je důležitý pro telefonování, ale u obchodování nerozeznáte ADSL a CDMA (delší odezva). Při hovoru je to znát, ale při obchodování, kdy stejně čekáte až se spárují příkazy třeba 1 sekundu, tak to opravdu nemusíte řešit. To je zanedbatelný. Používal jsem to dříve a pohoda. Teď mám ADSL a konkrétně v obchodování to není prakticky žádný rozdíl. Záloha je samozřejmě potřeba zvážit. Já mám pouze notebook připraven k připojení na dial-up, když vypadne velký počítač a ADSL.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den Evereste,
Ja mam CDMA od jeho spusteni a po prvotnim nadseni z pomerne solidni rychlosti (cca 2x vice nez bylo u CDMA napsano v papirech) mi rychle zamrzal usmev, dnes uz na nem dojizdim a pred live tradovanim pujdu urcite do neceho jineho.. CDMA je hlavne mobilni pripojeni, zalezi tedy na intenzite signalu, ja jsem v oblasti kde jsem tehdy nemel moc na vyber a tak jsem po nem rad sahl, protoze z predrazeneho ISDN mi uz sedively vlasy. Mam dokonce dokoupenou smerovou antenu, ale posledni tydny to je na hranici pouzitelnosti. 4dny to nejelo vubec, neslo se ani pripojit. Odezvy jsou hruzostrasne, napriklad pri procitani zdejiho fora si udelam tri kavy nez prectu 3nove posty :). Evereste pokud budete o CDMA uvazovat, velmi doporucuji vyuzit testovaciho obdobi, donest si domu celou sestavu (jiz s novym modemem AnyData a ne poruchovym a prehrivajicim se GTRAN modemem) a najit pomoci ruznych programu misto s nejvetsim signalem. Pokud bude intenzita nad 50% melo by to byt pouzitelne. Mi bohuzel signal v prubehu roku slabl a slabl a dnes se dostal az na 13% i se smerovou antenou.. V dobe kdy Eurotel experimentoval s verzemi FUP se mi obcas odmitaly pripojit ruzne demoplatformy a FTPka. Takze doporucuji dukladne vyzkouset v testovacim obdobi a pokud budete mit dostatecne dobry prijem signalu melo by to k zivotu stacit.. ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

k cdma dodam jen to ze kdyz se nachazite blizko vysilace, tak je bez problemu (zkusenost po prestehovani). Nicmene doporucuji jak jiz PitBoss napsal vyuzit testovaci obdobi. Urcite chtej modem AnyData je stabilnejsi a je to s nim i rychlejsi. A pokud pouzijes externi napajeni a externi antenu zase se to krapek zrychly.

Mira

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

glader:

nějakou dobu používám Wi-Fi, ale nějak nejsem spokojen.(Občasné výpadky). Mám nyní možnost se připojit přes kabelovou TV, zvažuji rychlost připojení a volbu mezi zaručeným připojením, či agregací.

Nějak mě trochu tyhle věci unikají. Proto jestli mě můžete poradit co je pro obchodování v tomto případě vhodné.

Díky s pozdravem Jiris

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jiris>

Pokud mate moznost jit na kabel - jdete na kabel. Ja jsem na kabelu - 1Mbt a jsem naprosto spokojen. Pokud jsou problemy s vypatky tak jen naprosto ojedinele a spolecnost je rychle vyresi.

Wifi chci resit JEN jako ALTERNATIVNI pripojeni.

Jedine "problemy" s kabelem jsou ohledne dalsich poplatku za TV, proste jsou to "zlodeji". Kdyz chci mit net tak musim mit i programy. Je to silene.

A dalsi male minus je ohledne limitu prenosnych dat. Ale to je jen muj konkretni problem, pro obchodovani nema vliv...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jiris>

nevim kde "u vas" myslis, ale nabidka kabeloveho internetu je celorepubliko stejna :] Bacha na jejich "akcni" nabidky. Upises se na 2 roky na net za 300 ale pak te strhnou z kuze. Jen mluvim z vlastni zkusenosti. Ja jsem to uhadal jen s nabidkou mini programu za cca 1000 kc/mes

Porad pro ne ale mluvi stabilita a rychlost. {abych je tak nehanel}

Good luck,
glader

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím, já mám v Brně net přes kabelovku (rychlost v současné době 1MB za 799,- // cena je pouze za připojení) a naštěstí mně nenutí k využívání dalších služerb, hlavně kabelové TV. Smlouvu mám na dobu neurčitou s 2měsíční výpovědní lhůtou.... Musím přiznat, že připojení není zrovna levný, ale na kvalitu si nemůžu stěžovat.... Vlasťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...

Ahoj všetci!
Dnes som dostal ponuku od T-Mobile /po starom Eurotel/ na internetové pripojenie pod obchodným názvom:
RÝCHLY INTERNET píšu o vysokorýchlostnom dátovom prenose cez Flash-OFDM nieže netuším o čo vlastne ide, ale neviem ani ako sa to správne vyslovuje. Čo je však dôležité, je to že ide o jediné možné internetové pripojenie v mieste môjho bydliska.
Preto sa chcem informovať, či máte niekto s niečim podobným skúsenosti - je to údajne svetová novinka využívajúca starej siete NMT na Slovensku.
Ponúkajú tri varianty:
1, rýchlosť 512/128 kbit/s a volných 2 GB dát
2, rýchlosť 1024/256 kbit/s a volných 10GB dát
3, rýchlosť 2048/512 a volných 20GB dát
Samozrejme rozdiel je aj v cene služby.
Ponevač hlavná brzda k môjmu reálnemu obchodovaniu je v tom, že nemám internet pýtam sa:
bude mi na intradenné obchodovanie stačiť jedna z vyššie uvedených služieb a ktorá?

Vďaka za odpovede Štefan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Štefane, tyto služby bohužel nejsou příliš vhodné pro intradenní obchodování - alespoň jeli to něco podobné jako Eurotel CDMA v ČR. Internet chodí, ale pakety se přenáší poměrně dost pomalu, což je u intradenního obchodování problém. Je to spíš na takové záložní připojení.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...