Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: NinjaTrader - podrobný tutoriál k instalaci a zprovoznění programu


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 279
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Zdravím všechny po dlouhé odmlce :),

jenom dodám, že jsem tento program zkoušel také ve free verzi, ale jde tam jenom nastavit timeframe grafy (minimálně 1 min grafy), volume a tick grafy jsou nejspíše jen v placené verzi. Nicméně plně souhlasím s autorem tohoto článku - jde o velmi dobrý software i v bezplatné verzi, obsahuje snad všechny možné indikátory a uživatelské prostředí je dosti snadné a intuitivní. Pro backtest časových grafů je ideální při investici v řádu 0 $ :) .

Jen se poptám případných uživatelů - nemohu najít (zapnout) tzv. odpočítadlo do vykreslení další svíce (úsečky), tedy pokud obchoduji 1 min graf, rád bych někde v grafu měl toto odpočítadlo (u Medved Trackeru to bylo a bylo to skvělé).
Netušíte někdo kde to zapnout ? Mám zatím free verzi.

Všem přeji fajn den a účet s přibývajícími ciframi.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak trochu oprava k předešlému příspěvku - volume grafy fungují, ale data v nich nejsou načtená dobře (zdroj IB), takže buď jsou to hoooooodně špatná data od IB (a to vím, že IB má historické data vhodné spíše jen pro timeframe grafy), nebo že by záměrně znehodnocený volume graf pro bezplatnou verzi ?
Jde mi o to, že v Quote trackeru (Medved trackeru) se volume grafy načítali od IB ještě přijatelně, ale v Ninja traderu o poznání hůře.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ale měl bych k aktuálnímu tématu jiný dotaz - už jsem se sice ptal v jiném vlákně o NT, ale bez odezvy, třeba si to Petr nebo jiný trader obchodující FinWin tady přečte a bude si vědět rady - snažil jsem se nějak rozumně nastavit template pro zobrazení FinWin (tedy CCI50, CCI14, EMA34 a 204 a k tomu RSI na divergence), ale nedaří se mi nastavit, aby se v CCI grafech vykreslovaly bars nad ZL zeleně a pod ZL červeně, pořád jsou jen jednobarevné. Nevíte někdo, jak na to?

Chtěl jsem se inspirovat ve WCCI šabloně, ale ta je zrovna needitovatelná, takže se ji na střeva nepodívám a jiný indikátor, který by se takhle choval a mohlo se to z něj tedy vykoukat jsem tam nenašel ...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Lucínek:

Úplně přesně to, co tady popisuješ jsem předvedl (screen) v jiném vlákně, takže jsi asi zase až tak moc nehledal. A není pravda, že WCCI šablona je needitovatelná, protože já jsem si toto prostředí pro FinWin vytvořil a upravil zrovna z WCCI.

Takže se zkus mrknout tady:

www.financnik.cz/forum/read.php?14,92943,page=5 ;)

Pokud budeš mít k tomuto nastavení jakýkoliv další dotaz, tak není problém, ale asi by bylo vhodnější směřovat jej do určeného vlákna pro nastavení grafu pro FinWin - viz. uvedený odkaz.

Měj se

Ouklend

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Lucínek:

v tom nastavení Indicators když máte vybraný vlevo WoodiesCCI, po pravé straně je záložka Plots a v ní položky Color neg. values a Color pos. values, tak si tam vyberte barvy jaké potřebujete.
Já třeba nepoužívám Turbo CCI, smazat z toho nešel, tak jsem mu nastavil barvu na Transparent je od něj pokoj.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den.
To je uzasne ja jsem se pred casem v diskusi ptal na nazor ohledne kombinaci platform a brokeru.
Dostal jsem skvelou odpoved od Ouklend a jeste jsem se v tom nestacil poradne zorientovat a koukam dnes vysel clanek jako primo usity na miru, :)
Dekuji Petrovi,Tomasovi za clanek a vsem diskutujicim za prispevky.
Ziskove obchody preje
EVERAGES

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ouklend: ano, přesně v tomhle vlákně jsem se na to ptal ... pro SC to je, ale pro NT nee ;-) Ale v pohodě...

attivo: Takže tomu mám rozumět tak, že jsi vzal 2x WCCI, nastavil jinak hodnoty CCI křivky a to "nezajímavé" nastavil jako transparentní? Chtěl jsem to vykoukat, jak to vlastně vykreslují, ale mezi indikátory k editaci zrovínka WCCI nejsou :-(

Link to comment
Sdílet pomocí služby

attivo: ano, jde to tak, ale nejde tam odstranit to LSMA ze ZL, pořád jsou tam ty zelené a červené kostičky s + a -. Nakonec jsem přeci jen pronikl tím, jak to naprogramovat a vytvořil jsem v NT nový indikátor FinWinCCI. Vypadá to s ním tak jako na obrázku, pro zájemce mohu nějak zkusit poslat (pokud se mi to podaří vyexportovat jako šablonu nebo tak něco, přinejhorším pošlu přímo zdrojové kódy, které bude nutné nahrát do aplikace, ale je to dost přes ruku).

5276

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak jsem FinWinCCI indikátor pro Ninja Trader umístil ke stažení na stránky:

www.lukostrelec.cz/download/NT6FinWin.zip

Obsah toho ZIP souboru je potřeba rozbalit do složky Ninja Trader 6, kterou jsem třeba já měl v:
C:\Documents and settings\Administrator\Dokumenty\Ninja Trader 6

Konkrétně jsou v tom ZIPu dva soubory, první je indikátor FinWinCCI, druhý je šablona pro vzhled plochy.
Indikátor je soubor FinWinCCI.cs, který je potřeba nahrát do složky bin\Custom\Indicator\, druhý soubor se jmenuje FinWin.xml a je potřeba jej nahrát do templates\Chart\

Snad vám to někomu bude k užitku.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...