Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Live začátky intradenního obchodníka [3] - první výsledky


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 36
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Výborné rozebrání Pavlova obchodování, dokonce i graf, paráda.

Jen bych Moc poprosil o vysvětlení, "jakmile nastala situace pro přikoupení kontraktu na druhém signálu, Pavel zazmatkoval a neotevřel druhý kontrakt správně (aby měl oddělené stop-lossy)". Myslel jsem, že pokud otevřu druhý kontrakt (Sell-Buy , Buy-Sell) první SL se automaticky zruší.

Děkuji a držím palce

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dejvid: to se tyka toho jak funguje NJ. Ten ti umoznuje mit nastavenou ATM strategii (predem stanoveny SL a PT, ktery se zada do trhu po vstupu). A zadrhel je v tom, ze normalne ATM plati od ceny kdy vstoupis. Ale kdyz uz mas predtim otevreny jeden kontrakt a dalsi prikoupis, tak se ti SL a PT automaticky nastavi od puvodni vstupni hodnoty. Takze clovek si to po vstupu musi pohlidat a po vstupu opet nastavit puvodni ATM Strategii, tak aby kdyz prikoupis nefungovala puvodni, ale fungovala nova. Vice viz screen: Lada

9219

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Myslím, že nebudem hovoriť len za seba, že tento seriál patrí na prvé miesto. Vo viacerých chybách vidím sám seba. Ale kvôli svojej prirodzenej "lenivosti" som si ich ešte neanalyzoval a nevypracoval som si jasné postupy pre nápravu. Tento tretí diel (po jeho prečítaní) ma k tomu neskutočne motivoval. Len pre ilustráciu jedna z mojich (ako popisujete) technických chýb, ktorá sa mi prvýkrát počas môjho ročného live stala. Včera som vstúpil som do short pozície podľa jedného zo svojich patternov (podľa plánu). Okamžite som nastavil príkazom OCO stop-loss a profit target (podľa plánu). Skontroloval som, či sú všetky ceny (SL a PT) na vopred určenej úrovni. Bohužiaľ som na hodinu musel odísť od počítača ale v ten deň už som ani neplánoval ďalej obchodovať. Po príchode domov som skontroloval danú pozíciu a tá sa pohybovala pár tick-ov pri mojom PT. Nakoniec ho dosiahla a ja som spokojne išiel vypnúť platformu a venovať sa rodine. Ale v poslednej chvíli som si všimol, že sa profit v obchodnom okne zmenšuje. To čo sa so mno dialo je ťažké opísať. V hlave sveľa otázok čo sa deje veď PT bol dosiahnutý...A výsledok? Na svoju short pozíciu som otvoril OCO do short-u takže po dosiahnutí PT som obchod neukončil ale shortoval ďalšiu pozíciu. A trh sa práve obracal hore takže preto ten pokles profitu. Ešteže jediné čo ma napadlo z niektorého z Vašich článkov bolo to, že v prípade akéhokoľvek omylu a chyby je nutné daný obchod okamžite uzavrieť. Takže namiesto zisku 72 USD som skončil v pluse 20 USD. A teraz už viem (vďaka tomuto článku) ako nabudúce predísť takejto chybe. A aj mnohým ďalším. Chce to len hodiť na papier a vtĺkať si do hlavy Vaše trefné rady o sústredenosti, zodpovednosti atď

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vyborny serial a to nejen z pohledu ID obchodu - zacala jsem obchodovat spready a po cca 10 zrealizovanych obchodech mam bod o snaze vstoupit za kazdou cenu, protoze mam pocit, ze trh mi utece, uz zapsany na seznamu svych chyb take. A jak se mi potvrdilo uz ve dvou pripadech (z tech 10) - trh mi vzdycky dal vedet, ze nemusim byt nedockava, ze mi dokaze jit naproti (coz v pripade rychleho vstupu znamenalo, ze jsem se hned dostavala do lehke ztraty:) ).
Moc moc se tesim na dalsi dily!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Damian,
máte pravdu 26.5. kdy byl onen chybný obchod nebylo pondělí, ale úterý. Přehlédl jsem se při psaní článku, pracovní dny mi poslední roky docela splývají.

Reálnosti článku klidně nevěřte, nesnažím se články kohokoliv přesvědčovat. Reálnější popis situace ale již skutečně vytvořit neumím, byť s občasným překlepem z mé strany je třeba počítat.

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...