Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

roman06: To chapu. Vim, ze jsme se tu o tom bavili. To je prave duvod, proc jsem MA na equity nezavedl. Respektive mam ho uz vymysleny na position sizing. Kdy pokud padne ucet pod-vemu jen pulku kontraktu. Ale takhle sim vs. live mi to zas az tak dobre neprijde. Prave proto, ze si nemuze byt clovek jisty posloupnosti obchodu, v jake prijdou po sobe a pak to muze DD i zvetsovat. To se mi prave stalo na jinem systemu, ktery jsem mel otestovany uz drive.
Ale chapu, ze tohle rozhodovani neni jednoduche.

Odesláno

roman06: Doporučil bych přehodnotit přepínání sim - live a nahradit předem stanovenou max. ztrátou. Neznám tvé výsledky z back testu, ale tak jak je tu systém popsán, připadá na jeden PT několik SL. Klouzavým průměrem a přepínáním na sim člověk přesně dosáhne efektu že schytá několik SL live, přepne na sim a přijde PT. Následně opět několik SL live.
Tento systém od PavelK. se mi též líbí pro svoji jednoduchost. Upravil jsem si ho na TF 45sec, NQ, a celkem sušné výsledky. Říjen jsem zkusil live, ale bohužel -30USD. Problém byl v tom, že jsem nestihl 3x začátek obchodování a vynechal (2x PT 300 a 1x SL 60).
Vašek

Odesláno

No takze dekuji vsem za komentare... ted jsem v tom celou dobu sedel v backtestech a ruznych simulaci "co by kdyby".... a dosel jsem k zaveru ze ten MA vypustim uplne....

Nejvic ale co me zere je prave to ze ted kdyz to vypustim tak jsem vyhodil 1500 usd... a druha vec je ze co kdyz se teprve ted rozjede do DD.... opravdu tezke rozhodovani... no snad to tak neschytam ale stat se muze vsechno...

Na druhou stranu kazdy tento krok nas posunuje vpred a i kdyz pro me je 1500 usd dost penez, tak za dobrou zkusenost to neni zase az tak moc.....

dekuji za rady :) a uz tu prvni pulhodinku nekdo rozhybejte nebo teprve zacnou nervy :D

Odesláno

krakra: u mě přesně to samé, ale bral jsem i long na 5388, ze kterého jsem při prvních náznacích problémů utekl, takže to mám dneska jen za komise.

MNovaku, jestli si můžu tipnout, dneska short kolem 5390 v 9:42 :-) ?

Odesláno

Já jsem si nejdříve musel 3x nanečisto ten short vyzkoušet se SL abych si to pak v 9:44 vychutnal až k low, když jsem se nechal vyrazit až na TSL na korekci, protože PT jsem měl ještě o kousek níže :) Takže statisticky nula od nuly pošla - ale zase pár poznatků k dobru :)

Odesláno

Zdravim,

jenom takovy maly napad na zlepseni kvality tohoto vlakna, kdyz se dnes dostalo do wiki.
Kdyz uz sem pisete vysledky obchodu, tak dejte i screeny a nejaky strucny komentar ke vstupum. Protoze jinak jsou to prispevky, ktere moc nepomuzou nikomu jinemu snad krome autora.

diky, Lada

P.S. Nemyslim to nijak spatne, tak aby nevzniklo nejake nedorozumeni.

Odesláno

Mirek F.
samozřejmě že není, jen mi taky přišlo nadbytečné dávat screeny trhu, který diskutující vidí taky. ti co jedou dopolední FDAX ať už paper nebo live, se v tomto vláknu stále opakují
yax: souhlas, že se screeny to bude více poučné pro všechny, já jsem to spíš bral jako prostor k vykecání nahromaděných emocí se spřízněnýma dušema

Odesláno

Zdravim, tak po dvou ztratach v uvodu tydne (v PO bez obchodu) se dnes na NQ zadarilo u 1. korekce a trh dosel k PT, i kdyz mu to trvalo (Pavle doufam, ze to pujde jeste vys, at to udela tech 300). Na TF se dnes rysoval pekny vstup na flipu v 15:50 se vstupem po prekonani S/R 570, ale pro me to nebyl uplne cisty signal, takze jsem vynechal. Ale co je pozitivni na TF, tak ze se od uterka trh docela hybe, takze by se tam dal pokazde v macknout PT 4 body. Ja zatim tento tyden na TF 2xBE a velka spokojenost, protoze se dari obchodovat podle pravidel. Tak hodne zdaru, Lada P.S. Jenom k tem screenum, chapu ze vlakno je hodne o pocitech, take to ma napsano v titulu. Ta pripominka byla jenom proto, ze obcas sem muze prijit nekdo novy a uz je tady celkem hodne stranek, tak aby se tady vyznal, o cem se tady bavime. A i ja obcas ztracim prehled, co kdo obchoduje, protoze je nas tady hodne a to je jenom dobre.

11099

Odesláno

Nahromadenych emocii je viac nez dost. Podelim sa so svojimi. System na zaklade otvaracieho rozpatia pripravujem od leta a svoju konecnu podobu nadobudol aj vdaka tomuto diskusnemu vlaknu a ludom ktori prispievaju. Obchodujem trhy FESX a TF, na trhu TF je vstup definovany prvou korekciou po breakoute z range 15:30 - 15:35, su tam aj dalsie podmienky ale to je teraz vedlajsie, pri SL15tick PT 45tick dosahuje priemerny zisk v backteste od 1.2009 1800$, maximalny backtestovany drawdown je 1400$ resp. 1800$ podla monte carlo analyzy. Backtest je poctivy, niekolko krat prejdeny a verim mu na 100%. Oktober bol v backteste podpriemerny, 900$ na kontrakt, live obchodovanie som zacal 30.10., predtym 3 straty v rade na sim, myslel som si ze nie je lepsi cas zacat. Omyl. K dnesnemu dnu 3*strata 2*BE najviac ma znepokojuje ked analyzujem sekvenciu obchodov podoba sa na 2.2009 co bol jediny stratovy mesiac. Velmi ma hneva a frustruje ze zacinam obchodovanie tohto systemu drawdownom. Ostava iba dodat ze emocie sa neprejavuju v obchodovani a plnenie planu je na 100% za co vdacim aj poctivej priprave a predchadzajucimi skusenostami z live obchodovania. Tento system ukoncim obchodovat ak systemove straty prekrocia 2000$. Dakujem za priestor, Boris.

11101

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...