Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Psychologie obchodování 33: účinný způsob přerušení nežádoucího chování


Doporučené příspěvky

Jedno moudré přísloví praví: "Kdo nepochopí minulost, je odsouzen k jejímu neustálému opakování." Je to přesně tak, pokud máme nějaký problém, nebo děláme chyby, musíme to napřed pochopit proč, to je jediná cesta ke změně. Já jsem taky musel analyzovat proč jsem prodělal skoro 4 tísíce dolarů. Dokud jsem nepřišel na důvod, neposunul jsem se dál. Přesně jak se píše v článku, někteří lidé si chyby a zlozvyky nepřiznají a maskují je. A zlozvyky budou pořád s nimi... :-)

Imaginace je dobrá věc, může člověku dobře sloužit, ale musí se také trénovat. Ne každý má představivost rozvinutou, ale rozvíjet ji lze.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

S tímto článkem se nedá než souhlasit :-) mám s tímto osobní zkušenost ... já se třeba takto ( touto metodou ) odnaučil kouřit a dnes je tomu cca 5 let co nekouřím a ani mě nenapadne si vzít cigaretu do ruky (a to mohu být klidně hoooodně společensky unaven ;-)) a jsem tomu moooc rád :-) .. je to vlastně práce s podvědomím... podvědomí pracuje na bázi obrazů a k nim přiřazených emocí ... proto právě ta vizualizace tak funguje...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

S článek plně souhlasím, jen bych dodal, že problém většiny lidí je, že si nedokáží přiznat chybu a jsou ochotni o své pravdě přesvědčit celý svět. Další problém vidím v tom, že když si člověk přizná, že udělal chybu, tak z toho ovlivňuje kohokoliv kdo ho zrovna napadne jen ne nikdy sám sebe (což je samozřejmě taky špatně).

Dobrý příklad je problém s nadváhou, znám plno lidí co trpí menší či větší nadváhou a až na vyjímky všichni lidi jsou mi schopni tvrdit, že chyba není v ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ v nich, ale v něčem jiném. Jako hlavní důvody uvádějí problémy v genech, nedostatek času na správné stravování, stres z práce a tak dále.
Docela mě udivilo, jak podobně reagují někteří tradeři se kterýma jsem mluvil. Ty co si nedokáží přiznat, že dělají chyby nebo něco špatně, jsou schopni svést své problémy na kohokoliv či na cokoliv.
Asi nejčastější výmluvu jsem slyšel, že na to či ono člověk nemá čas. Tento problém lidi svádějí na všechno možné (rodina, práce, koníčky) a přitom by si stačilo přiznat, že Váš čas prostě máte špatně zorganizovaný.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tento článek je psaný na základě autorova myšlení a jeho vztahu k disciplíně. Já jsem nikdy takové ani jiné metody nepotřeboval. Pokud jsem chtěl odstranit nějaký problém tak jsem řekl NE. Velmi tvrdě [bold]ne[/bold] a tak jak jsem řekl i bylo.
A ve vztahu k trhům, kdybych se to mé "ne" pokusil porušit tak vím, že by mě to stálo hodně peněz. A nejsem hlupák, abych dobrovolně přicházel o peníze. Raději se držím svého NE.
Je zde vidět naše rozdílné myšlení ve věci vstupu do trhu až se vykreslí svíce. Já vstupuji než se dokreslí. Většinou tak chytnu pěkný pohyb svíce, hlavně když je více volatilnější. Na co čekat? Pokud chci long a vidím long tak prostě at jsem tam co nejdřív ! Tomuto přístupu jsem se musel naučit, protože to bylo trochu proti přirozenosti. Ted bych už jinak nevstupoval. Taky vím, že právě vaše vstupy na dokreslené svíčce mě pak posunou v trhu k rychlejší k profitům.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

radusor
Právě, že nešlo o svíci ,ale o názorný příklad jak jsem změnil své chování a myšlení při vstupu do trhu. Jak jsem dokázal překonat bariéru vstupu na close, který jsem dříve prováděl. Časem jsem zjistil, že to pro mě naní tak výhodné. A proto jsem se musel donutit dělat to jinak. Pro můj styl výhodnějším způsobem. Asi jsem to napsal neobratně, ale většina čtenářů to určitě pochopila.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...