Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Život tradera v Algarve: report #2 - příprava na trading


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 34
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Tomáši a Petře,


vždy když si přečtu Vaše články a vidím co všechno děláte pro komunitu traderu, tak se mě zmocní zvláštní pocit.
Dodáváte odvahu,ukazujete směr. Trpělivě krok za krokem nám vše vysvětlujete a ukazujete kam s pílí, trpělivostí a kázní můžeme dojít. Učíte nás v mnoha směrech a pokaždé nám naznačíte nové a nové možnosti.

Děkuji a gratuluji k uskutečnění Vašich snů, ale jak tak to pozoruji pro Vás to je další výzva



Leila

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím Vás Tomáši ,

z Vašeho článku vyplývá, že se postupně přesouváte ve Vašem obchodování z inradenního na poziční. Zajímalo by mě, jaký v současné době, ve své příjmové stategii, máte asi poměr mezi pozičním a intradenním obchodováním.
Jinak obdivuji Vaši neustálou cestu vpřed v hledání nových příjmových strategií.

Děkuji.

P.J.




Link to comment
Sdílet pomocí služby

P.J.

je velmi předběžné hovořit o jakémkoliv poměru. Jak jsem psal, teprve za pár týdnů začínám akciové spready obchodovat live, takže pak se teprve ukáže, co a jak dále. Navíc jak jsem psal, mám určité myšlenky na kombinaci akciových spreadů s ID. Takže opravdu není teď možné cokoliv takto říci.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den!

Zaujal mně ten termín "akciové spready" - ještě jsem neslyšel, že by někdo něco takového obchodoval (leda třeba SP-NQ, ale to je spíš na scalping než na poziční obchodování). Můžete to nějak rozvést, co tím přesně myslíte, ideálně dát příklad nějakého obchodu?

Děkuji.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomasi,
pisete, ze Vas obchodni plan cita asi 150 stranek, to je rozsah, skoro odpovidajici disertacni praci na vysoke skole. Jedna se o nejaky dokument, ktery slouzi pro Vasi potrebu a na zaklade ktereho obchodujete? Jiste je velice podrobny a popisuje vsechny myslitelne varianty ruznych postupu. Takove mnozstvi informaci mi pro kazdodenni praci pripada ale az prilis vysoke (zvlast s ohledem na to, ze chcete uzivat sveho casu, jak pisete :-) ). Co vsechno zde, prosim, popisujete?
Dekuji,
Roman

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Romane,

ano, je velmi rozsáhlý. Je to spíše taková celková dokumentace. V rámci akciových spreadů jsem potřeboval vytvořit nový backtester, několik nástrojů pro obchodování v Excelu, atd. Každý krok jsem velmi pečlivě dokumentoval. Co, kdy, kde, jak, proč. K tomu každou funkci a každý parametr, který je ve strategii důležitý a který je dobré sledovat. Je to možná až zbytečně podrobné, ale pro mě důležité. Preferuji mít ve všem jasno, vše řádně popsat a zdokumentovat, vědět přesně co a jak dělat/nedělat, atd. Součástí je také značná série obecných testů, jako je například použití časového stop-lossu, použití SL na celý pár, atd. Musím říci, že čím detailněji celou práci dokumentuji a popisuji, tím jednodušší je pro mě hýbat se vpřed.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tome

par krat som si uz vsimol ze sa pri Vasich prispevkoch do fora objavili iste naznaky venovat sa trosicku odlisnej forme obchodovania ( v tomto pripade akciove spready) ci uz to bolo zakomponovanie niektorych funkcii do excelu alebo Vase otazky na funkcie ci tvorbu komplikovanejsich setov v excely . tiez predosle clanky sa mi javili, ze financnici prisli na nove sposobi obchodovania a konzervativnejsie modely . bol som velmi zvedavy ci budete tieto techniky prezentovat aj na webe, (hlavne z dovodu vyssej financnej narocnosti ale tiez trosku zlozitejsie na pochopenie ) a preto sa tesim ze ste sa rozhodli svoje know how zdielat.

prajem vela stastia v tejto novej oblasti, a hlavne nech sa Vam dari v aplikacii na intradenne obchodovanie. ak som z tych naznakov aspon trosicku pochopil na com pracujete , tak si myslim ze sa rozhodne mame na co tesit.
rovnako prajem aby ste sa dobre citili v novej komunite .

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomáši ,
Váš posun k swingovému a pozičnímu obchodování kvituji s povděkem , protože mám již delší dobu pocit , že tato zajímavá oblast obchodování se v Čechách trošku opomíjí . Na Vašem spreadovém semináři jste uváděli , že návratnost Vašeho způsobu obchodování je kolem 20 procent ročně . Možná jsem těch 20 % špatně pochopil , ale v článku zmiňujete obchodníka co má 300 % zisk ročně , což mi připadá supr. Zajímalo by mě jaké typy spreadů obchoduje /jestli to víte / a jaké procento průměrných zisků dosahujete Vy nebo ti úspěšnější žáci Vašich spreadových kurzů .
V létě se plánuji /pokud se nic nepokazí/ zůčastnit vašeho opčního semináře na IC . Opět by mě zajímalo průměrné roční zhodnocení Vámi prezentovaných strategií na IC . Ve Vaší knize pan Kysela uvádí nějakých 60 % , je to reálné i u zcela průměrného obchodníka ?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Franz123:

procenta jsou relativní, záleží strašně na základu, ze kterého se počítají.
IC je jednoduchá strategie na obchodování, takže těch 60% je v dobrém roce naprosto reálných. Loni byl slabší rok, základní varianta IC měla 3 ztráty, a když to vezmu v procentech (výsledek na 1 kontrakt 300/zablokovaný margin 2000), tak zhodnocení bylo cca. 15%. Ale v uzavřeném vlákně ke kurzu Opce I se objevila i modifikovaná varianta IC, která v roce 2009 neměla žádnou ztrátu, tak tam to zhodnocení vypadá daleko lépe - cca. 120% (zisk 1200/zablokovaný margin 1000). Kurz můžu jenom doporučit, opce jsou pro mě velice jednoduchý stroj na peníze, ale je potřeba mít zase o dost větší účet než třeba na ID obchodování.

Láďa

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...