Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: 5 rad jak najít čas na trading při zaměstnání


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 91
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nuž, okrem mňa nepoznám ani jediného človeka, ktorý by bol schopný dodržať bod 3: Nadělejte si práci dopředu. Už keď sa nejakému priemernému slovákovi pritrafí, že má v piatok poobede o dve-tri hodiny voľna viac, určite sadne za grafy a ide backtestovať... na toto treba mať sakramentskú motiváciu.

Na druhej strane, trading nie je profesia vhodná pre priemerného slováka.

No a čo sa mňa týka, snažím sa skôr, naopak, nájsť si "klidný kout" - polhodinku počas dňa, ktorej sa tradingu nevenujem... ale už to na mňa lezie, a nebude dlho trvať a príde pauza.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Hezky clanek, jen pro dusevne pracujici - nezapomenme, ze mozek a oci zapojeny v praci, si chce take nekdy a trochu odpocinout.... a jist se dle dietologu ma v klidu :-).
Ridim se v tradingu heslem meho dedecka - "kdo chce hleda zpusob, kdo nechce hleda duvod" ... a kazdy si preci dokazeme najit ten "svuj" zpusob, aby jsme se v obchodovani posunuli dal ...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak toto je presne navod na to jak dokazat cokoliv co chci, paradni clanek presne takto to delaji vsichni uspesni. Ja napriklad chodim 3-4 tydne k prarodicum, je to 20 minut pesky, driv jsem jezdil trolejbusem, ale uz asi 2 roky chodim vzdy pesky a po cas 20 minut posloucham nahravky motivacni, a ted si to spocitejte 40 minut (tam i zpet) x 3 = 120 minut tydne x 100 tydnu (2roky) a je to 12 000 minut = 200 hodin naposlouchanych nahravek... takto se jde tvrde za cilem, dalsi dobre zvyky kazdy den precist 15-30 minut knihy o uspesnem mysleni, Pokud bych mel za sebe rict tak spis nez rano nebo u obeda testovat tak bych cetl knihy ktere mi daji motivaci a znalosti a pokud to myslim vazne tak uz si ten plan zpracuji podle sebe asi takovym zpusobem jak je popsane v clanku (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry clanok - suhlasim. Cas je hlavne na zaciatku najvacsim problemom. Ked som si povedal v 2008om ze sa budem venovat tradingu seriozne, tak som si tradingu musel prisposobit uplne cely zivot. Niektore hobby som musel ozeliet, pracu som si musel prisposobit a aj napriek tomu ze som nikdy nebol ranne vtaca tak vstavam kazdy den o 5.00.

Nic nie je zadarmo a ked chce clovek nieco dosiahnut musi obetovat trochu pohodlia a casu. Myslim si ze je to rovnake pri vsetkych oblastiach kde chcete nieco dosiahnut. Ak chcete zit priemerny zivot, staci sa snazit priemerne. Ak chcete dosiahnut nieco velmi velke, musite sa pre to snazit velmi vela.

BTW. nedavno boli velmi popularne rozne kurzy "Time managementu". Jedna z hlavnych veci ktore na tychto kurzoch ucia je ze nic take ako time management neexistuje, lebo cas nemoze nikto manazovat. Jedine co mozeme manazovat sme my sami a nase aktivity.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Od přečtení knihy Jak se stát úspěšným finančníkem se tradingu snažím věnovat každý den, byť by to mělo být jen na 15 minut. Tradingu jsem se věnovala i před tím, ale v době než jsem do něj zavedla jistou pravidelnost, bylo pro mě mnohem těžší sednout ke grafům a "dokopat" se k backtestu nebo k čemukoliv. Mnohem pohodlnější vždy bylo o věcech jen číst a uvažovat... To se zcela změnilo pravidelností.
Čas je opravdu nejdražší komodita a vidím na sobě, jak je nutné si správně zorganizovat den, abych alespoň večer a o víkendech měla prostor pro trhy. Do práce jsem začala chodit o hodinu až hodinu a půl dříve. Večer pak backtestuji, porovnávám vývoj na jiných trzích, dělám si výpisky a poznámky nebo sleduji real-time večerní obchodní seanci. Věřím, že se vše zúročí. Nastavení denních činností je jen otázkou priorit.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Doplnil bych...

6) [bold]Začněte flákat práci[/bold]
V dnešní době má mnoho lidí sedavé zaměstnání, a mnoho lidí zbytečné pozice, ve kterých nejenom že se nic nedělá a le je i dost nuda. V tomto případě platí "kdo v zaměstnání nic nedělá nic nezkazí". Když začnete čas v zaměstnání věnovat sami sobě získáte dvojí, pokročíte v tradingu a eště za to dostanete zaplaceno, samozřejmě to platí pouze do doby než vás vyhodí. Když vás vyhodí snažte se abyste byl vyhozen s odstupným, za odstupné + podporu v nezaměstnanosti (dokud eště je) se budete moct tradingu věnovat mnoho měsíců.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Při čtení článku mi přišla na mysl věta, už ani nevím z které knížky - Postupovat vpřed krůček po krůčku stačí.
Taky se mi vybavil slogan z loga TrackNTrade - Accumulating wealth one tick at a time.
Ono vážně stačí dělat věci relativně po kouskách, ale pravidelně a za chvíli se to nasčítá.

Jinak dík za tip na levnou kancelář s kafe zdarma. ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Idealni je pak prace obchodniho zastupce, ktery ma realtivne dost volneho casu a pokud "zabere" treba do 12.oo, tak zbytek prace muze sedet v KFC a studovat jak je libo. Ano vim ze to neni mozne u vsech pozic, ale casto je to mozne zorganizovat bez problemu. Mam nekolik pratel kteri takhle pracuji a casto jezdi treba jen tak do Ostravy aby najeli nejake kilometry, tam si daji kavu a odpoledne jedou domu nebo na firmu ..... no je to docela zabavne.

Takze pokud to myslite s tradingem vazne a chcete nejaky cas ziskat, tak se zamestnejte treba jako OZ! Musite dobre vybirat firmu, protoze v rychloobratce /FMCG/ se vam tezko podari usetrit nejaky cas. 25 zakazniku denne, ambulantni prodej, auto sledovane GPS, pri kazde navsteve okamzity zapis dat do PDA a online prenos na centralu neni asi to prave orechove. Na druhe starne firma ktera ma vybudovanou dealerskou sit a OZ pouze navstevuje distributory /treba 2-3 denne :)/ muze byt zajimava volba a postupem casu je to takova rutina, ze mate casu az az.

Nechci zde rozpoutat debatu jestli je to nejlepsi nebo ne a jiste existuje rada dalsich cinnosti ktere hrave predci praci OZ, ale jen davam k uvaze tuto moznost pokud nekdo hleda cas a planuje byt do budoucna traderem.

...... pozice projektanta je pak temer idealni /muj nazor - nekoliklet jsem se zde pohyboval/ :)

focus

Link to comment
Sdílet pomocí služby

krakra,
to je zase názor :) problém je v tom, že kdo v tradingu uspěje, tak má už v sobě "zakodováno" že dělá vše pořádně a všude chce uspět a vše jede na 100% a je jedno co to je, zda běžná práce, trading, sport, tj flákat práci, aby se věnoval tradingu (který mu podle toho, když má práci, nevydělává) je hodně rizikový, zejména když uspěje hodně malý % lidí, takže nechat se vyhodit z práce, aby mohl doma testovat je předem určeno k neúspěchu.

navíc odstupné se dává lidem, se kterými je zaměstnavatel spokojený, pokud Tě vyhodí, protože nic neděláš, tak je to porušení pracovní smlouvy a neplnění závazků, tj bez nároku na odstupné .. navíc pokud si v práci na firemním počítaci pustíš Sierru nebo Ninju, tak je to zneužití firemních prostředků a je to závažné porušení pracovní kázně, tj opět bez odstupného. Navic na kolik měsíců si myslíš, že dostaneš tak odstupný ? tady nejsme v Řecku :)

Vše, co děláš a je jedno, co to je, dělej na 100%, jedině pak v tom uspěješ a tento úspěch tě pomůže i v ostatních oblastech, kde se zrovna nedaří. Kdo má tohle v sobě, tak si zkrátka nedovolí něco flákat, navíc kvůli něčemu tak nejistému, jako je úspěch v tradingu.

M.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To mira_k:
Odstupné se dává ňa 5 měsíců, teda jestly nebyla nějaká změna.
Nechápu proč bych měl dělat zaměstnání na 100% když mám cíl být [bold]Traderem né Zaměstnancem [/bold]? Když budeš dělat vše na 100%, tak nic nebude na 100% fungovat, chce si to seřadit priority.
Na sierru nebo ninju na firemním PC nikdo nemusí přijít. Dá se to ale řešit soukromým notebookem v práci + GPRS.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

krakra,
základní odstupné je 3násobek měsíčního platu, pokud dostaneš výpověď pro reorganizaci nebo že tvoje místo neni potřeba a zaměstnavatel ti nemuze nabídnout relevavantní náhradu. Pak jsou ještě zdravotní důvody, ale to sem nepatří
jinak je odstupné nenárokové, tj většinou bývá součástí manažerských smluv, tzv zlatý padák, ale to je výhradně při spokojenosti zaměstnavatele, což Tebou popisovaný bod "začít flákat práci" zcela jistě neni.

proč by nešlo dělat vše co dělat na 100% ? nevidím jediný důvod, proč ne, naopak znám řadu lidí, co do všecho, co dělají, byznys, sport, vzdělávání investují 100% úsilí a jde jim všechno a jsou úspěšní, pokud někdo tvrdí opak, tak jsou to výmluvy ... navíc úspěch v jednom odvětví ti výrazně pomáhá v ostatních. Pokud je na počátku odstřihnes od pravidelného příjmu, tak zbytečně výrazně zvyšuješ psychický tlak, kterého je i tak v tradingu víc než dost, navíc zcela zbytečně, protože se dá trading dělat při práci, chce to odříkání a dobrou organizaci času, ale jde to. Je to povaze člověka, když už něčemu věnouje čas, tak pořádně.

ad soukromé PC na stole ... to je myslím, dost zbytečná debata, nemá tam co dělat, v pracovní dobu se máš věnovat práci, ne řešit soukromý nb :)

jinak to mluvíš z vlastní zkušenosti nebo v rovině úvah a teorie ?

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...