Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jak technicky řešit automatické obchodování


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 43
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Asi jsem trochu natvrdlý, ale proč větší slippage? AOS na páteři internetu přece musí vykazovat mnohem menší prodlevy v exekuci příkazů, než když to dělám "v ruce", ne? A konkrétně API u IB (když pominu to, jak prasácky jsou napsané) v provozu víceméně problémy nemají...

Dejvid Napsal:
-------------------------------------------------------
> Zdravím,
>
> bohužel toto řešení je skutečně jen pro
> automatické systémy, pokud bych takto obchodoval
> intradenně musel bych se připravit na ještě větší
> slippage.
>
> David


Link to comment
Sdílet pomocí služby

[bold]Vzdálená plocha [/bold]
Jenom dodám že funkci "připojení ke vzdálené ploše" - "remote desktop" má též integrovanou i Windows XP a dá se doinstalovat i do Windows 2000, tudíž se nejedná o novinku.
Existují i řešení druhých stran, například program "VNC", ten je sice úžasně jednoduchý, ale s bezpečností je to horší. Při používání programu "Připojení přes vzdálenou plochu" doporučuji při ukončování činnosti "legálně" se odhlašovat, než to celé schazovat, server totiž relaci neukončí a nechá jí běžet a další přihlášení už nemusí být možné, toto se ale možná týká pouze pokud má serverový počítač operační systém "Windows Server".

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Respekt, tohle je vyborny tutorial, ktery na dvou strankach shrnuje opravdu vsechno podstatne.

Ja jsem tento rok taky stavel automaticky system a prave dobre vyreseni vsech tech technickych drobnosti zabere prekvapive hodne prace a usili. Hlavne nez si clovek udela uceleny obrazek, co vsechno je potreba resit, co uz je nekde hotove, a co je naopak nepodstatne. Tenhle clanek to krasne v kostce shrnuje.

Jen si dovolim zminit alternativu k hostovanemu serveru, kterou jsem ja shledal praktictejsi a vyhodnejsi. Jedna se o virtualni server v cloudu. Clovek si nekupuje vlastni krabici, kterou ma fyzicky pichnutou nekde v hangaru k siti, ale jen si pronajme cast vypocetni kapacity nejakeho obrovskeho superpocitace podle potreby.

Je to pruznejsi, bezpecnejsi a levnejsi reseni. Kdyz hostovany server shori, muse se vyrobit novy mezitim system nebezi. U virtualniho serveru se podobny problem vyresi behem par vterin. Navic si virtualnich serveru muzu podle potreby pronajmout nekolik, napriklad jeden na zive obchodovani a jeden na testovani noveho systemu. Platim se pruzne, od hodiny skutecneho provozu. A cenove to taky vyjde o neco lip, konkretne ja u Amazonu (aws.amazon.com/ec2/) platim 8 centu za hodinu, coz pri nonstop provozu vychazi na 1000 korun za mesic, ale odpada pocatecni investice do serveru, a navic muzu server na vikendy a pres noc shodit, a platby razem klesnou na polovinu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Fubu,

arbitráže už jedu několik měsíců live. Sleduji aktuálně 10 párů. Nejvíce jsem byl zatím ve 3 pozicích současně (i aktuálně jsem ve 3 pozicích současně). S řešením v Excelu mám nulové problémy. Sice trvalo trochu déle vše odladit - déle, než jsem původně počítal - ale od té doby jsem se nesetkal s jediným problémem. Vše šlape jak hodinky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

jaaan,
cloudový hosting je fajn, také jsem s tímto řešením experimentoval, ale problém je, že pro běh Excelu a java prostředí pro IB člověk potřebuje už dostatečně výkonnou mašinu, která vychází mnohem dráž než 8 centů na hodinu.

Zkušenosti mám např. s tímto cloude hostingem:
www.rackspacecloud.com/cloud_hosting_products/servers/pricing

8 centů zde stojí varianta s 1 GB RAM což není pro Windows dostatečné.

4 GB Ram varianta už stojí měsíčně cca 233.60 USD. Tj. i z toho pohledu mě vychází individuální server housing jako mnohem přijatelnější varianta s tím, že kdyby server odešel, tak si to člověk prostě spustí na pár dnů na notebooku...

Sám jsem tedy s umístěním AOS Excelu pro statistické arbitráže experimentoval také s různými cestami a dnes bych doporučoval to z počátku běžet na domácím PC (drobné výpadky internetu podobné strategii vůbec nevadí) a v případě potřeby cestování atd potom na vlastním dedikovaném serveru. Ale téma bych řešil až v okamžiku, kdy člověk ví, že se mu skutečně celkově vyplatí.

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby


Petr:

Pravda, to vám pak vychází levněji hostovaný server.

Já to provozuju pod linuxem a mám tam puštěnou jen IB Gateway a mojeho vlastního Java klienta, a to moc hardware nepotřebuje. Amazon za těch 8 centů dává 1.7 GB RAM a to mi bohatě stačí. Mě ke cloudu přesvědčila hlavně ta pružnost. Že si můžu vyzkoušet silnější nebo slabší konfiguraci, a k tomu občas podle potřeby pustit druhý testovací server. A když už mám to prostředí na cloudu rozchozené, dá se využít i na řadu dalších věcí, například k zálohování dat, nebo k vykonávání výpočetně náročných backtestů.

Nějaká ta stokoruna nákladů měsíčně víc nebo míň je až druhotné kritérium, už jen proto, že to zvolené řešení bude v provozu řádově roky a teď se nedá seriosně odhadnout, jak se ceny různých typů hostingu za tu dobu pohnou.

Jan
Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den!

Mam 18 rokov a tradingu sa venujem uz asi 5. rok. Tento mesiac som dostal peniaze a rozhodol som sa, ze si postavim obchodny plan a zacnem obchodovat. Precital som uz desiatky knih a preto s tym nebol velky problem. Backtest mam scasti zasebou a prisiel som na to, ze budem potrebovat AOS.

Tento clanok je pre mna velmi zaujimavy, ale potrebujem poradit, ako mam samotny AOS zostavit. Myslim tym, ze aky program mam na to vyuzit, ako progravovat a podobne.. Pocul som o MetaTrader Editore, pocul som o Excele, ale ked si ich spustim, neviem, kde mam pokracovat.

Prosim, pomozte mi s tym.

Dakujem :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...