Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj Stranger PAr veci mi nie je jasnych,resp vacsina :) V grafe som ti popisal vacsinu.Hlavne mi nejdu do hlavy tie tvoje paterny,poznam ich ale pravdu povediac tie tvoje vstupy mi nepripominaju ani jeden.Vidim tam tredn linky ale akoby boli zakresle az po obchodovani(moj pocit). Tym ze vstupujes skoro na High/low sa tam ziadny patern ani nema cas vykreslit. Rad sa poucim ak budes ochotny Filip

20754

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

lucifer66
o tom aky pouzivam position sizing som pisal v tomto vlakne
www.financnik.cz/forum/read.php?23,223536,page=1 a konkretne niekde v strede October 30, 2012 11:11PM

Chcel som to video hodit na youtube ale odmietlo ma ze vraj nemoze byt viac ako 15 minut - co nechapem lebo ine videa tam pozeram a maju aj hodinu...

K tomu videu nahral som to na ulozto - len mi nejako blbne pretacanie toho videa neviem preco...

K samotnej situacii dneska, V premarkete som este neobchodoval dneska som natocil video pre tych co prejavili uprimny zaujem vidiet ako obchodujem.
Video je natocene na druhom monitore kde som len nechal bezat graf a kde vidno prikazi.
Myslim si ale ze kazdy uvidi suvis mojich vstupov s zakladnymi prvkami toho co vidia na grafu s samotnou cenou.
Na otazky pripadne odpoviem, avsak rozoberat do detailov preco som vstupil prave tam a preco tam to nebudem.

Dneska uz neobchodujem nakolko ideme na dusicky, takze ja dneska koncim. par minut v hlavnom obchodnom case ked som video vypol som este urobil par obchodov cize dneska celkovo 21,5 boda.

pekny obchody "vidime" sa vecer

Spominane video www.ulozto.sk/xzSaDSh/aktual2-avi

Odesláno

Ahoj Stranger, Jsem začátečník. Koneckonců můj počet příspěvků tomu odpovídá. :) Rozkoukávám se a zkouším první věci. Ale jedno vám chci říct. Závidím vám! Ale ne negativně, jako většina lidí. Spíše jako mladej kluk, kterej má nalepenýho hokejisty nad postelí a chce se mu vyrovnat. :) PS: Pro ostatní, asi chcete vidět tohle. Můj back test. :D

20760

Odesláno

Vsetkych "nasdaqouch" pozdravujem, tak dneska nam sa to teda zastavilo. Ja som este pred odchodom otvoril obchod na 2681 15:57 a nechal smo ho bezat s tym ze SL bol na cene 2685 cize cena ho minula o jeden tick.
Teraz som prisiel a pozeram ze od kedy som odisiel mame chop, pravdepodobne to uz hore nepojde. Ale uvidime lebo volatilita je tak nizka ze staci nejaky vecsi zaujem a mame prestrelenu tu trendovu ciaru navratovu.
Ale skor nie ako ano.

Detroit, tak ja viem ja som to nahral cez camtasiu a hend som to ulozil bez nastaveni.

Zigiman toto neje nic strasne, svedci to len o tom ze ste si nenasiel tu spravnu cestu, tu svoju, hladajte dalej. Zhodnote svoje silne slabe stranky a najdite si svoju cestu ktora bude plne korenspondovat s vasimi povahovimi crtami.
Mimochodom kolko ma tento bactesting? ved uz od zaciatku je vidno ze v nom nemate ziaden Edge, naco pokracujete niekde kde to nefunguje? Pri tradingu si polozte dve otazky:
1. Ako sa citim ked obchodujem (bactestujem, paperujem ,replayujem) Zakladom je citit sa dobre
2. Svojim pocitom ktore vas drzia v pohode prisposobte svoj plan.
Dovod? ked sa budete citit pri obchodovani dobre, budu aj take vysledky, znamena to ze ste nasli ten svoj styl.
Ako sa obchodnik citi uz dokazete poznat z nejakeho papera, a dokonca aj bactestingu.

Na zaciatku som mal dve systemi, jeden sa riadil neutralnymi barmi, teda doji svieckami a druhy SR urovnami. Obe som nechal behom par dni, pre dovody vyssie. Cize automaticky som tento obchodny styl nevedel obchodovat.

Odesláno

Ahoj Stranger,

Prosim te mohl bych te poprosit jestli bys nemohl postnout nejaky printscreen kde bys trochu popsal jak pises jinde o prvku technicke analyzy "wedge".

Myslim si ze by to spouste lidem pomohlo s nahledem na trh nebo aspon ja bych byl moc rad.
Popripade pokud bys me odkazal na stranky ci material kde bych se o tom docetl vice.

Me se celkem take dari zachytavat trendy v pocatcich, ale mam problem s falesnymi signaly hlavne ted Zari,Rijen, proto bych se rad priucil.

Snad to neni vylozene tve know-how a podelis se o info.

Take bych se rad zeptal jestli to opet neni tajne jakou hodnotu ATR pouzivas.Dle videa jsem si vsiml ze pouzivas jiny TF ale i tak by me hodnota zajimala.

Predem dekuji pokud odpovis, poradis a diky za video.Myslim ze vzdy potesi videt, ze se daji udelat pekne obchody i kdyz muj system nema zrovna nejlepsi obdobi.

Ať se dílo daří:-)!

Odesláno

Kouba isteze, bez problemov. Wedge teda klin som objavil len nedavno a musim sa priznat ze je to velmi silny nastroj. Hned mi sadol nakolko moj trading je postaveny na vizualnom pohlade a teda som ho hned zakomponoval do systemu a da sa povedat ze za par hodin naucil pouzivat. Neje to nic tazke. Problem je trocha odlisovat ktory wedge ma vahu a ktory nie (Na to mam ale ine nastroje)
Wedge pouzivam len cisto na casovanie vstupov nic viac.

Predstavte si ze ste v trende, vecsinou kazdy trend sa da spojit wedgom. Wedge vlastne len definuje support a ressistance uciteho pohybu.
Pozname wedge rozsirujuci
a wedge zuzujuci sa.

Rozsirujuci je vidno vecsinou ked prebieha trend, zuzujuci je vidno ked dochadza k vycerpaniu trendu (swingu, high low chopu) Proste to vycerpanie je vidiet takmer vsade.
Vecsinou aj nastava taka situacia ze definujete rozsirujuci wedge a v nom najdete viacere zuzujuce.

Osobne povazujem za silnejsi wedge vtedy ked boli aspon 3 udery na support a 3 na ressistance. Niekedy pracujem s tzv potencialnymi wedgmi kde su len dve uderi avsak s definovanym pravidlom na hladanie prilezitosti, spomocou filtra prilezitosti a naslednej technicky vstupu aj takyto wedge mi dava vahu pri casovani vstupu.

Vstupy na wedge vykonavam vzdy na tej opacnej strane do ktorej spekulujem. Dovod je jednoduchy.
Ak vstupim na spravnom wedgi trh urobi pohyb mojim smerom, nasledne mozem presunut moj SL z fixnej ciastky 80 USD na 20 USD, ako je to vidiet na dneska prilozenom videu v druhom obchode.
Moja pozicia je tak v bezpeci a nemusim prist o 80 usd ale o 20 na jeden kontrakt. preto aj moj RRR je v obchodoch 9:1 pretoze ak trh pretne moj SL vecsinou je to v znizenom stave, tj smiesnych 20 USD ci 30.

na google ked si das hladat matšerialy o wedgi tak najde ich plno, mal som raz jednu stranku kde som cital o tomto nastroji ale tam neje ani velmi co titat, v podstate je to ako trojholnik ci SR uroven alebo 123 formacia, ide o to ze vidis to vsade ale ked sa naucis to spravne pouzivat pomoze ti to velmi.

Co sa tyka videa je to TF3min a perioda atr je 14

Odesláno

Stranger diky za odpoved.
Ja prave pouzivam TF5 min a periodu 14 tak me zajimalo jakou mas ty protoze se mi zdalo ze se ti vyrazneji zalamuje, tak jsem myslel ze mas treba nizsi periodu.Budu si to muset zkusit jinak nastavit a uvidime jestli vykoukam neco co mi pomuze.Zatim jsem to pouzival jen na urcovani PT a myslim ze uspesne.

Ohledne Wedge budu muset lip zagooglit, protoze jsem to zkusil jen tak na rychlo a naslo me to same kliny atd:-).
Lepe hledat jdu na to a diky moc za odpoved.

Ať se dílo daří:-)!

Odesláno

Kouba Vsak to je ten problem, ze wedge tak ako SR urovne su vsade. Ved len ked si vezmes ako je definovana SR uroven, ci trojuhlnik tak namojveru ich najdes vsade. Preto ja im velku vahu nepriklad (Samozrejme SR urovniam ano, ak su spravne definovane dokazu divy)
Mimochodom teraz sa tiez vytvara wedge v trhoch avsak otazkou znie, je platne? priniesol by nieco?
Nazdavam sa ze prinesie zmenu trendu, mam carovnu gulu? to je otazka. ?! :) uvidime.

Odesláno

Zigiman Napsal:
-------------------------------------------------------
> Ahoj Stranger,
>
> Jsem začátečník. Koneckonců můj počet příspěvků
> tomu odpovídá. Rozkoukávám se a zkouším první
> věci. Ale jedno vám chci říct. Závidím vám! Ale ne
> negativně, jako většina lidí. Spíše jako mladej
> kluk, kterej má nalepenýho hokejisty nad postelí a
> chce se mu vyrovnat.
>
> PS: Pro ostatní, asi chcete vidět tohle. Můj back
> test. :D
>

Zigiman, nahodou jsi na tom pomerne slusne, aspon mas poctive statistiky a jsi schopny si tu equity nechat vykreslit, coz vypovida o tom ze na to mas, staci jen vydrzet. Narozdil od tebe jsou takovi novacci kteri ani statistiky nevedou (i ja jsem mezi ne patril). Ze ma krivka obraceny sklon, to uz je problem ktery se casem sam srovna, zadny uceny z nebe nespadl.

michal-administrator: Velmi se omlouvam, netusil jsem ze to bude problem, pouzivam zde stejny slovnik jako napriklad v praci ci doma. Budu si na to davat pozor.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...