Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Měl jsem úroveň 11837 - 11847 vyznačenou už z přípravy, YM udělal od rána docela slušný pohyb vzhůru a s touto úrovní měl problém, takže jsem čekal na slabost a případný short. Jinak jsem se na tom pohybu nějak moc nesvezl, šel jsem pro 35 bodů a pokud mám signál, tak přidávám pouze jeden další kontrakt, ne celou pozici. Zvyknul jsem si na to na Finwinu, kdy jsem bral třeba tři véčka po sobě v silně rozjetém trendu, ale opět jsou s tím spojena rizika z hlediska psychiky, kdy pod tlakem můžeš reagovat impulzivně, takže nepřidávám pokud nejsem během obchodu úplně v pohodě.

Abych nebyl úplně mimo téma vlákna, tak na NQ byl ten double top dokončený v 16:40 naprosto ukázkový. Šlo vstoupit velmi konzervativně na close první short úsečky v 16:43. Myslím, že tohle jsou přesně ty protitrendové vstupy, na kterých je dobré začít se učit.

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

• 2 týdny později...
Odesláno

Tak, po 2 letech jsem si řekl, že se k tradingu vrátím :-) Omluvte screen z plus500, nemám teď ani Sierru ani Ninju :-( Trh: NQ 1 min TF. Zkouším obdobu tripple screenu, resp. na 5 min TF si pomocí EMA 100 určím trend. Cena musí být jasně nad/pod čarou. Na 1 min. TF hledám vstup po korekci - divergence na CCI. Vstup jen když na vyšším TF je jasný trend. SL - H/L vstupní svíce (SL ještě musím doladit, deprimují mě ty dlouhé svíce) :-) Vystupuju na PT, který umísťuju na H/L swingu nebo blízké S/R. RRR musí být alespoň 1:2 Rovněž budu rád za připomínky :-) Martin

18133

Odesláno

PetrJansky:
Pěkné obchody, gratuluji k úspěšným dnům.

Skap:
Co ty chlape, už obchoduješ nebo si ještě dáváš prázdniny? Těším se na další tvoje screeny, pač se zatím furt nemůžu srovnat s IA, tak pro inspiraci a další poučení.

Díky

Odesláno

Tak dnešní obchodování pro mě velmi špatné. (Omlouvám se za offtopic trh (YM), ale pro jednou to snad nevadí) 1. obchod: Vstup na 2v short po "korekci". Ten vstup nebyl dobrý. Za korekci se to považovat příliš nedá a když se na to zpětně celkově podívám, tak se mi to vůbec nelíbí. Výstup na SL. 2. obchod: Tady už je ten vstup lepší, odraz od S/R, ale vstoupil jsem poněkud opožděně, bohužel trh ihned ztratil sílu down a obrátil se up a trefil můj SL. Trh NQ byl poměrně dost v chopu, to už pro mě mělo být znamení, ale i přesto jsem na trhu YM vstoupil. Jsem dnes na sebe poměrně naštvaný. Další ponaučení do budoucna.

18143

Odesláno

Ahoj echeck, mnoho úspěchů v novém roce! Samozřejmě obchoduji, už jsem se nemohl dočkat, ještě ten svátek 2.1. k tomu :-) Pokud se můžu vyjádřit k tvým obchodům, tak ten první je bohužel opět hrozně pozdě. Navíc NQ se dolů vůbec nechtělo a to byl signál, že síla do shortu může být vyčerpána. Druhý obchod - takových mám plnou složku. Vezmeš první obchod - SL - sakra nevyšlo, dalších 10 min číháš na sebemenší náznak - teď už to vyjde, to zlomím a vstupuješ impulzivně na stejné ceně a znovu SL. Psychika na dně, v lepším případě končíš den, v horším pokračuješ a snažíš se to dohnat. Mně ten tvůj obchod přijde víc impulzivní než logický a jako lepší vstup bych to neviděl. Ale je to čistě můj pohled, protože si moc dobře pamatuji, jak dlouho mi trvalo emočně se vzpamatovat z předchozí ztráty. Jinak soukromě tomu říkám fenomén druhého obchodu a je to velmi zajímavé psychologické téma ke zkoumání. A netýká se to jen ztrát, ale i zisků, druhý obchod prostě dává zabrat. Přikládám svůj dnešní vstup na NQ. Je to zase můj diskréční přístup se základem v IM divergencích. Long jsem vzal, protože NQ zůstával oproti ostatním indexům silnější (všimni si EMA na jednotlivých indexech). Silná long úsečka v 15:50 ukázala, že to s tím shortem nebude tak žhavý, následovalo makro, takže jsem čekal na vývoj a nezadával limit. Následná korekce a vývoj na ostatních indexech mi potvrdil vstup. SL jsem neumístil ideálně, ale 5 bodů se mi riskovat nechtělo a chtěl jsem mít alespoň nějakou pojistku proti skalpování. A ještě jedno psychologické okénko :-) - vyznačený PT1 zadávala moje chamtivost - prostě 10 bodů od vstupu k předchozímu high a nazdar. Na PT2 jsem přenastavil vzápětí poté, co jsem vyhodnotil situaci na vyšším tf a na ostatních indexech - pořád zůstávaly relativně slabší oproti NQ a k testování předchozího high v 15:37 nemuselo dojít. Nakonec ani PT1 nebyl úplně mimo, ale šel jsem pro pravděpodobnější profit. Ať se daří Skap "Nezdoláváme trhy, ale sami sebe"

18148

Odesláno

Dnes pouze 1 obchod. Sice EMA 100 ukazovala na vyšším TF long od 15:30, ale byl porušený kanál, tak se mi to jako long moc nezdálo. cca 15:40 - 17:25 podle mě šel trh do strany, brána proto protitrendová divergence na S/R v 16:29 do shortu. V 17:25 trh prorazil kanál do longu, na vyšším TF stále nad EMA, na nižším TF hledám divergenci do trendu. Našla se jedna, ale ta CCI divergence vypadala titěrně nebral bych.

18150

18151

Odesláno

Skap:

Gratuluji k opět úspěšnému obchodu, fakt paráda!

To, že byl NQ od začátku obchodování slabší a dolu se mu moc nechtělo jsem také viděl. Jemu se dolu nechce už od začátku roku, zatímco ostatní trhy dolu jedou. Spekuloval jsem nad tím, že tyto trhy budou chtít vyplnit novoroční gap, a i proto jsem dnes do shortu vstoupil na YM a NQ jsem nechal být. Samozřejmě to je to širší hledisko pohledu na trh, pro vstup je jistě důležitá situace na 3min grafu. Dnes jsem měl prostě výpadek, který mívám často, a zobchodoval jsem co bych v backtestu nevzal, což mě štve a na tom se snažím pracovat. Druhý vstup byl jak říkáš z velké části impulzivní, navíc když mám v plánu 1 obchod za den a to se mi ne vždy daří dodržet.

Co tě vedlo k tomu, že si vstoupil v podstatě takhle "dokonale" hned při open/close svíčky? To že má ta svíčka delší knot a má tendenci se vracet up nebo tam máš nějakou S/R úroveň?

Odesláno

Původně jsem byl také připravený na YM, ale když jsem viděl hned po otvíračce na NQ tu 160 USD long úsečku, tak jsem přesunul pozornost sem.

Jak jsem psal v předchozím příspěvku, tak první signál byla silná long úsečka v 15:50. Uvažoval jsem o limitu v oblasti kolem 2316, abych se vešel do rozumného SL kolem 3 bodů. Kvůli makru jsem ale limit nezadával a hned v 16:03 krátce po close vstoupil marketem o tick níž. Posledním impulzem ke vstupu bylo srovnání ostatních indexů, kdy jediný NQ nedokázal uzavřít úsečku u svého předchozího low, takže pro mě jednoznačně vstup v oblasti, kde existuje zvýšená pravděpodobnost, že se trh otočí a půjde long, nebo dožene ostatní indexy short a půjdu ven na SL. Na tomhle se snažím stavět svoji výhodu v trzích a to, že to zrovna takhle hezky vyšlo, bych neviděl jako dokonalost vstupu, ale trochu štěstí, protože jsem kvůli vyšší volatilitě na NQ očekával možnost skalpování nižších hodnot a nedošlo k tomu a SL nebyl úplně ideálně posazený.

Pokud míváš často tendenci vstupovat impulzivně do dalšího obchodu krátce po SL, tak doporučuji fyzicky si zabránit sahat na počítač, tzn. odejít 2 metry od monitoru a zkusit se uklidnit. Pokud to nepomáhá, tak raději přestat a vypnout grafy. Z dlouhodobého pohledu se ti to určitě vyplatí. Jakmile jsem začal aplikovat a skutečně dodržovat pravidlo jednoho obchodu denně, tak se spolu s psychikou úplně stejně zklidnila i equity křivka a kvůli ní na burze jsme ne? :-)

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...