Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Akcie - jeden rok, jeden nápad, 70%

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zkusil jsem to backtestovat na 1.2.2011 - 1.2.2012 EOD datech FAS,VXX nejdřív s

PT3% a SL6%: -5%
PT3% a SL15%: +15%
a pak ještě variantu s poměry a PT 3% a SL15% + 4%

Je jasné, že minutové data by to určitě lépe otestovala a výsledek poměrně ovlivnila, v počtu obchodů atp.

BTW. na čem to becktestujete ? Ja jsem dělal jen v excelu, je na to nějaký soft, do kterého se nahrnou data, nastaví se kriteria a vybleje to standardní statistiku ?

Díky za odpověď,

Eddie

Odesláno

to toloylyn
ano dik za odpoved , tieto info viem, ja len ci nahodou si napr.IB nezmysli niejake dalsie poplatky pri papertradingu tejto strategie napr z dôvodu ze si poziciavas ETF na short ...snad nie ...ale ako vravim ETF a zaroven aj IB su pre mna zatial velka neznama tak sa radsej pytam

Odesláno

xzajíc, no jo já to přehlédl a zase sem si to převedl na PT/SL informaci (standardní doměnka :) )

psal jsi totiž tohle:
[ital] V době od 1.6.2010 do 31.5.2011 tato strategie vyprodukovala 80% zisku. Měla pouze dva ztrátové měsíce, 1,5% v prosinci a 3,9% v únoru.[/ital]

Což sem si vzal, že tydle měsíce jsi uzavřel ztrátou, ale ty si čekal..tzn opět + jakmile ses dotkl PT.

Někdy ruce píšou rychleji než hlava přemýšlí :)

Odesláno

nene, tady se ty ztráty vždy vysedí, to byl otevřený P/L. nyní je rovněž otevřený P/L a ani mě nenapadne to zavírat. Sice koupit 1.1.2012 FAS tak by člověk byl v balíku, ale kdo mohl něco takového vědět.

Odesláno

Žádná kritéria na vstup. Vstoupí se, když je venku hezky ;-) Pak se čeká, až matematika odvede svoje. Udělej si backtest - stačí si nakreslit do stejného grafu fas a faz a podívat se, kde jsou ceny za půl roku.

Odesláno

xzajic Napsal:
-------------------------------------------------------
> myslím že ano...

To trojnohý combo mi nejde exekuovat. Hlásí že musí mít jenom dvě nohy. Vám to někomu funguje?

Odesláno

Výborný "jeden nápad" :-)

Napadlo mě, že by se dalo vstupovat na základě patternů 1-2-3, ross hook atd., jako při obchodování komoditních spreadů. Po letmém průzkumu grafu v TOS (-FAZ-FAS) to vypadá životaschopně.

Odesláno

3ddi3 Napsal:
-------------------------------------------------------
> heh, chtěl jsem i paper trade udělat v TOSu ale
> napsalo mi to, že mi short akcie neotevřou, pač
> nemaj, a jestli chci at zavolam na sales, že mi
> nějaké seženou
>

Zkouším shortovat FAS a FAZ v TOS už několik dní a pořád nejde.
-----

Vygúgloval jsem, že myšlenka shortovat oba dva najednou je celkem známá. Svědčí o tom prudký nárůst short interest u obou. seekingalpha.com/article/142982-fas-and-faz-a-short-seller-s-dream

Testoval někdo zda je lepší, když jde obchod do ztráty, rebalancovat nebo čekat na obrat? Já bohužel takové auto backtesty neumím dělat.

Autor níže uvedeného textu backtestoval rebalancing na konci každého dne od 11/2008 do 03/2009 a výsledek byl dost slušný: abacusengineer.blogspot.com/2009/03/shorting-both-fas-and-faz.html

• Vytvořit...