Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,

práve riešim to isté, čo vyplniť v tomto tlačive.

Podľa mňa bude treba vyplniť len údaje v "ONLINE TRANSFER SETUP" (inštrukciu, číslo TS účtu, označenie TS účtu) a podpísať s dátumom na druhej strane.

Pokiaľ by sa niekto podelil so skúsenosťou, bol by som tiež rád.

Odesláno

Zdravím,

otvíral někdo účet u TS teď v listopadu? Zajímá mě zda je ještě platný slevový kód z finančníka (6 měsíců Software zdarma a 600$ na komisích).
A ještě jedna začátečnická otázka, když budu chtít obchodovat AOS z domácího PC s platformou TradeStation, tak musí být PC s TS neustále zapnuto, nebo to bude obchodovat i když vypnu PC?

Díky

Odesláno

Ano, kód by měl být platný.

A ano - v době obchodování musí být TS zapnutá. Proto se vesměs nechává běžet někde na serveru/VPS.
Viz www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/vps-trading.html

P

Lio Napsal:
-------------------------------------------------------
> Zdravím,
>
> otvíral někdo účet u TS teď v listopadu? Zajímá mě
> zda je ještě platný slevový kód z finančníka (6
> měsíců Software zdarma a 600$ na komisích).
> A ještě jedna začátečnická otázka, když budu chtít
> obchodovat AOS z domácího PC s platformou
> TradeStation, tak musí být PC s TS neustále
> zapnuto, nebo to bude obchodovat i když vypnu PC?
>
> Díky

Odesláno

Ahoj,

chci se zeptat jestli někdo obchoduje FinWin (nebo diskréčně) a používá Trade Station?
Pokud jste používali IB, tak jestli můžete srovnat?
Nechá se u TS dělat nejdříve paper trading?

Děkuji

Odesláno

Ahoj,

ano obchodoval jsem finwin u TradeStation. Samozřejmě je možné obchodovat paper trading. Tradestation nabízí několik simulačních účtů, na kterých si lze nastavit kapitál a obchodovat simulačně, jak je dlouho potřeba.
Je možné využívat velmi dobře DOM (Matrix) a rovněž obchodování z grafu, kde tedy už to není tak luxusní, jako v jiných platformách, ale pořád použitelné.
Pokud mohu doporučit, je pro diskréční obchodování vhodnější sierra chart nebo ninja trader (nyní již NT8). Volba brokerů je potom daleko rozsáhlejší.
Ale to je věc osobních preferencí a nuancí, které právě přijdou až po čase.

Odesláno

To: Raven2cz

Ahoj,
můžu se Tě zeptat mimo téma, jestli ještě obchoduješ FinWin? Pokud ne, tak proč, nesedlo Ti to vzhledem k tvému stylu obchodování a nebo si přešel z diskréčního na AOS?

Trading je o osobních preferencích a každému sedí něco jiného..., na Backtestech mi FinWin zatím dává dobrá čísla..tak uvidím v paper tradingu

Vrátil jsem se sem po delší době a koukám, že tu už moc lidí není co obchodují FinWin, nebo aspoň nedávájí příspěvky.

Díky

Odesláno

Ahoj,
opravdu mimo téma. Můžeš klidně založit nové vlákno k finwinu jako tvůj obchodní deník. Podobně to mají "pár" lidí pro fims. Jistě se najdou ještě další obchodníci s podobnou tématikou, kteří s tebou budou v kontaktu.
Ano, finwin již neobchoduji. Není to pouze o preferencích, ale přizpůsobení se zejména změnám volatility, která na trzích je neustále na pořadu dne a systém by toto měl respektovat, zejména je to potom vidět na "stabilitě" profitů.
Mojí doménou jsou AOS. Diskréční obchodování jsem přenechal manželce, která ale přešla a už rok a půl obchoduje fims.

Odesláno

Dobrý večer, prosím o radu: Dejme tomu, že mám strategii (poměrně složitý kód) a chtěla bych operativně navyšovat či snižovat počet kontraktů. Je toto možné jednoduše někde nastavit? Díky za odpověď.

Odesláno

to mirkazet,
buď si nastavíš ve Strategy properties fixní počet kontraktů, které budeš obchodovat, a v tom případě stačí mít vstupní kód bez definovaného počtu kontraktů,
např.: Buy next bar at market;

Nebo si počet kontraktů napíšeš do kódu:
Např.:
Buy 2 contracts next bar at market;

...nebo si v "inputs" vytvoř třeba:
MojeKontrakty (2),
...a v kódu to pak bude takto:
Buy MojeKontrakty contracts next bar at market;

Odesláno

Děkuji za odpověď. Když ovšem zvolím kteroukoliv z těchto možností (navýším tedy počet kontraktů kupříkladu na 2), v Performance reportu shledávám, že výsledek není prostý dvojnásobek původních výsledků strategie, jak jsem očekávala. Zdá se mi, že např. SL a všechny Profit Targety zůstanou na stejné hodnotě pro celou sumu kontraktů, tedy byl-li původně SL 800, nyní je pro jeden vstup 400. S PT je to obdobné. Celkový výsledek je pak samozřejmě značně horší. Znamená to tedy, že musím při navýšení kontraktů příslušně změnit i všechny tyto hodnoty, které jsou v kódu? To bych byla docela zklamaná, neboť u složitého kódu si nejsem jistá, že všechny potřebné změny dokážu odhalit. Je toto skutečně jediná cesta jak navýšit počet kontraktů?

Odesláno

Ano...SL a PT jsou fixní dolarové hodnoty.
Pokud chceš, aby se ti velikost SL, PT a případně jiných fixních hodnot upravovala automaticky, tak to můžeš udělat třeba takto:

Inputs:
MojeKontrakty (2), //kolik kontraktů obchoduji
PTforContract (1200); // Profit target na jeden kontrakt
SLforContract (800); // Stop loss na jeden kontrakt

....kód strategie....

Setprofittarget (MojeKontrakty * PTforContract);
Setstoploss (MojeKontrakty * SLforContract);

Odesláno

@mirkazet:
V dokumentaci TradeStation:

Example 2 - Futures
When used with the SetStopLoss built-in exit strategy, SetStopContract sets the exit order based on a per share/contract basis in dollars.
If you held the S&P e-mini and set a stop at 1.50 from your entry price the resulting stop loss would be $75 each contract held based on a BigPointValue of 50 (1.5 * 50 = 75).

Input: StopLossPts(1.5);

SetStopContract;
SetStopLoss(StopLossPts * BigPointValue);

In this example, 10 contracts would result in a $750 stop loss ($75 x 10 contracts)

Příkaz SetStopContract umožňuje rozpočtění vestavěných funkcí na jednotlivé kontrakty a při návrhu strategií by se měl používat. Důvodem je právě správná funkcionalita při navyšování kontraktů.

• 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda nevíte, jestli je možné mít u brokera Tradestation otevřený účet a k němu propojení do platformy Sierra Chart, ve které bych zobrazoval grafy a zadával příkazy, nebo jestli toto není vzhledem k jejich vlastní platformě možné.

Hledal jsem na netu a nenašel jsem tam ani pozitivní ani negativní odpověď, tak jestli s tím nemáte někdo nějakou zkušenost. Předem díky

• Vytvořit...