Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Woodie CCI system


DarkMan

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 1,7k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Takto vypadalo obchodování 7.1.2008 na volume 1000. PT200 SL100 :) Přes vánoce jsem dopracoval použití CCI 50 pro filtrování obchodů a přidal dva patterny 5034 a 5014. Zatím jsem zkoušel DAX, NQ, ER2. Systém s použitím CCI 50 podle mého názoru dosahuje podstatně lepších výsledků.

4796

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Geroge2
Takže pokud to dobře chápu, tak je pro tebe CCI 50 označení trendu na trhu z dlouhodobějšího hlediska-něco jako vyšší TF? Např.obchodujuli 5 min.TF a pro určení trendu bych měl ještě jeden graf s 30min. TF.
Pak mě zajímá které paterny bereš, a za jakých podmínek dle CCI 50. Bereš jenom trendové pokud je CCI 50 nad ZL do longu, a opačně pod ZL do shortu?
Díky za odpověď.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,

to co psal George2 jsem v podstatě nakousl už na straně 67. CCI50 v případě platného a "výživného" ZLR vytvoří vykreslí většinou pěkný zobáček. Kromě toho se v případě silného uptrendu či downtrendu pohybuje vysoko / nízko nad/pod linií +/-100. Pokud CCI50 a CCI14 překračují společně ZL, jde o velmi silný signál. Pokud přitom krosne EMU34 i cena, pak je není co řešit. Všimněte si, jak krásně ho CCI50 podrží v downtrendu na levé části grafu. V podstatě přesně určí, kdy je čas vystoupit. To je u CCI14 trochu problém. Nikdy nevíte, jestli vystoupit na zalomení, či až po protnutí 100vkové hranice. Navíc i silnějších trendech se CCI14 často od 100vky často i několikrát odrazí (V podstatě vysoké ZLR). Jenže jeden nikdy neví jestli právě teď vystoupit či setrvat. CCI50 to v silných trendech většinou pěkně odfiltruje. No, ale na druhé straně nic není 100%ní.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to petto and everest: Základem mého systému ještě do nedávna bylo pouze ZLR, které jsem sledoval na různých TF. Musím říct, že systém funguje velmi spolehlivě. Používám volume grafy nebo 1 min. Na stránkách finančníku http://daytrading.financnik.cz/ jsem objevil odkaz na stránky jednoho tradera Dr.Boba, který používá CCI50 CCI14 pro obchodování. Základem systému je CCI50 nad ZL vyhledávám LONG obchody CCI50 pod ZL vyhledávám SHORT obchody. Moje patterny: trendové ZLR - 5014 - 5034 a proti trendu Famir. ZLR - u tohoto patternu mám důležitou podmínku, že TCCI neni při vstupu před CCI14. ZLR neobchoduju na CCI50 ale jen na CCI14. 5014 - obchoduje se na CCI14. Je tam několik podmínek a na delší vysvětlování. Tento pattern má velkou pravděpodobnost. 5034 - tento pattern se jako jediný obchoduje na CCI50. Opět několik podmínek pro vstup. Famir - jediný pattern proti trendu. Opět se obchoduje na CCI14. Testoval jsem několik trhů a pro mě je tento systém velmi jednoduchý a funguje na různých TF velmi spolehlivě. Pro ukázku přikládám včerejší trh DAX v250. Počet obchodů 26 z toho ztrátových pouze 5.

4798

4799

4800

4801

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to George2,

pěkné. Mohl by jsi popsat tvé vstupní podmínky pro 5014 a 5034?

CCI50 používám už dlouho a jedno vím jistě. U mě na grafu už zůstane. Mám ho integrované do CCI14 (barevně odlišené - jen čáru, bez vykreslování barů). Není to tak pěkně přehledné, jako u tebe, ale já mám pod WCCI graf MACD a ATR stažené na pouhou číselnou hodnotu. Obchoduji divergence a signály na CCI a MACD se vzájemně doplňují. Jinak klasický WCCI systém užívám pro upřesnění podmínek vstupu, průběhu a především výstupu. Samotné spojené vrcholy/dna křivek jako určující prvek divergencí je jen hrubým systémem. "Bezpečný" vstup a odpovídající výstup mi dává metoda WCCI. Poslední dobou jsem přešel RB, ale ne shodnotou 1.5, jak u ER2 doporučuje Woodie, ale s hodnotou 0.9 - 1. S účtem 5000 USD se RB1.5 obchodovat nedá. Pokud tedy chci zachovat risk na hranici 2%. I tak je průběh ceny mnohem klidnější než na TF3 či TF5. Navíc při otevření trhu poskytne jasnější přehled a více příležitostí, než RB1.5 či volume2000. Tam prvních 15 minut často znamená jediné. Být vyhazován na SL, protože průběh ceny bývá integrován v jedné až 3 svících s knoty jako hrom.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to zdenal600:

vstupní podmínky pro ZLR:
- LSMA zelene-long cervene-short
- CZI modra-long hneda-short. V mem systemu nemusi nutne nasledovat tri stejne barvy za sebou. Jen pri vstupu musi mit spravnou barvu.
- SI moc nesleduju. Vstupuju i na cervenou.
- TCCI nesmí být před CCI pri vstupu. Toto je jedna z nejdůležitějších podmínek.
- ZLR obchoduju az do 130bodu. Ne do 120 jako woodie.

V pripade ze se jedna o silny trend kdy na CZI a SI je delsi dobu stejna barva porusuju pravidlo vstupu LSMA ale nikdy neberu signaly pokud TCCI je pred CCI.
Pokud se barvy meni zelena zluta atd. sedim si na rukach :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Challenger:

vstupní podmínky 5014:
- První podmínka je viditelný-rozjetý trend. Něco jako u GB100 nebo TT.

- CCI50 nad ZL při long /pod ZL při short.
- CCI14 musí klesnout při longu pod ZL na hodnotu min -75 lépe -100 pak se otočit zpět a překročit zpět -100 nebo -75.
- LSMA long/zelená short/červená
- Vstup je pokud CCI14 překročí ZL zpět.
Proti GB100 se čeká až CCI překročí zpět ZL.
Výhoda proti GB100 a TT je že se nepočítá do 6 nebo 10 barů pro vstup ale může se vstoupit klidně po 15ti pokud jsou splněny podmínky.
Signál neberu pokud poslední bar CCI při překřížení je dlouhý a končí na větší hodnotě než cca 80.
a taky když TCCI jde proti CCI.

Všeobecně si dávám pozor na dlouhé svíce a raději čekám na další signál.

vstupní podmínky 5034:
Tento pattern znamená začátek nového trendu a většinou se krásně rozjede.
- CCI14 by mělo při long/ nad ZL a pří short/ pod ZL. Záměrně píšu mělo by protože mě stačí pokud je velmi blízko ZL ve správném směru nebo vůbec nejlepší situace pokud překračuje ZL ve stejném okamžiku jako CCI50.
- EMA34 je při tomto patternu důležitá.
- Vstup je pokud CCI50 překříží a uzavře nad ZL ve směru trendu a zároveň svíčka překříží a uzavře nad EMA34. Překřížení na EMA poznám podle toho že tečka znázorňující EMA je v těle svíčky.

Snad to pomůže :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to George2,

já jsem, než jsi odepsal, si to analyzoval takto:

5034: CCI50 X ZL a cena X EMA34 (short nebo long)
5014: CCI50 X 100 a CCI 14 X ZL (short nebo long)

ale totéž se dá říci o všech formacích, kdy křivky CCI popř. i cena společně překračují ZL a +-100 (chápu je jako S/R linie). Velmi silným signálem je, když obě CCI společně kříží ve stejném bodě ZL (cena většinou také překračuje EMA34).
Na nižším TF se tyto situace vyskytují poměrně často.

Jinak ideální ZLR mám definované jako 3 zalomení. CCI50 okolo 100, CCI u nebo na ZL a TCCI pod-100 (tzv. Sling). SW vůbec nesleduji a barvy LSMA a CZ definuji stejně, jako ty. pro short samozřejmě zrcadlově.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...