Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj všem,

nenašla by se nějaká dobrá duše, která by mi poskytla soubor WorkSheetStudy (nevím, jakou má příponu). Nachází se v C:\SierraChart\data\

Asi jsem si ho omylem smazal, a tak nemůžu provádět export. Asi by se to vyřešilo přeinstalací Sierry, ale jelikož už v ní mám řadu nastavení a indikátorů, bylo by to komplikované, tak jestli by byl někdo ochotný to sem hodit, bylo by to super :)

Díky moc!

• Odpovědí 185
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

pro ty co používají verzi 2.3.6 nebo 2.3.7

Bohužel se vyskytla ve verzích 2.3.6 a 2.3.7 chyba v programu úpravou procedury pro funkci "testovat jen na PT" (možnost reversu). Chyba se projevila tak, že při použití funkce "testovat na PT" nemusely být vypočteny všechny obchody. Mohlo dojít k přeskočení obchodu díky domnělému překřížení jako může nastat u použití "testovat jen na PT".

Velice se za toto omlouvám.

zde je možno stáhnout opravenou verzi 2.3.8 sys.jatester.com/index.php?option=com_remository&Itemid=37&func=select&id=2

Aleš

• 4 týdny později...
Odesláno

zdravím,

JA Tester je parádní práce, pracuju s ním už od první verze.
Chtěl jsem se zeptat, teď jsem přeinstaloval excel z 2003 na 2007 a všehno jde, ale protože to beží v režimu kompatibility tak se všechny výpočty strašně zpomalily. Musím to nějak uložit jako verzi 2007 nebo bude i verze pro čistě excel 2007?
Díky za JA Tester a za odpověď

Odesláno

kocur,

verze čistě pro excel 2007 patrně nebude, protože bude úplně nová verze a tak dělám již jen menší úpravičky verzí 2.x.x. Jinak by to mělo fungovat i v režimu Excel 2007.

Aleš

• 3 týdny později...
Odesláno

Alecu můžu mít dotaz, až dnes jsem si stáhla tester2.0 a po plném odpoledni boje s excelem mi už nic nehlásí chyby a počítá se to. ale nemůžu přijít proč mám jiné časy výstupu v listech deník a obch.deník

už jsem pochopila že v deníku v nastavení musim zadat jednominutová data ( neboť ze sierry jsem vyexportovala jednominutová). tak mám teď problém s tím že v deníku jsou správné časy vstupu i výstupu a když dám vypočítej obchody tak tam napravo v poznámkách jsou taky uvedeny přesně ty časy co jsem zapsala do enter a exit1 a v sloupečku trvání je opravdu správný výpočet ( exit-enter) ale v obch. deníku dám přenést data obchodů a v enter je správná hodnota a v exit mám hodnotu enter plus jednu minutu :o(, takže správný exit time tam není - předpokládám že chyba je mezi židlí a klávesnicí :oD ale jestli by jsi mi mohl napovědět?

a ještě dotaz v deníku vedle sloupečku exit1 je sloupeček typ - vyplní se sám? ( v nastavení jsem zkontrolovala stoploss a BE) a zatim nikdy se mi tam nic samo nenapsalo :o(

předem díky za tvoje rady!! :o))

Odesláno

tak píšu znovu neboť jsem se na to snažila přijít a bohužel nepřišla ale zjistila jsem další věc kterou nechápu - pro příklad přikládám obrázek se vzorkem dat - vzorek od Aleca v j.a.testeru 2,2 co se zde dá stáhnout. v nastavení je nastaven 5TF - v kolonce enter a exit 1 je nějaký čas zadán ale když se teda zmáčkne vypočítej obchody tak se vyplní ty řádky ve sloupci poznámka a já právě nechápu proč v poznámce je čas vstupu o 4min větší a výstup taky o 4min větší ( když už je nastaven 5TF)? pro příklad v řádku jedna je exit1 11,15 ( skutečný čas se tam má zadat?) a v poznámce se napsal 11,19 to pak zkresluje výsledky ne? protože v listu data1m je samozřejmě u 11,19 jiná hodnota než u 11,15. asi jsem se do toho už hodně zamotala a sama to nerozluštim :o(, může mi někdo odepsat kdo j.a. tester chápe lépe než já? :o))

4525

Odesláno

Zkusím odpovědět místo Aleca. Pokud obchoduješ 5TF a vstupuješ na close úsečky, tak se ke vstupu přičtou 4 minuty. To proto, že uvádíš čas, kdy začíná nový bar. Např 10.00+4=10.04. Pokud budeš obchodovat na 1TF, tak časy budou schodné. Je to v pořádku. Zadáváš čas, který vidíš ve svém chart programu. To samé platí pro výstup.
U sloupečku exit vypisuješ typ výstupu ( Hook, 100, ...).Je to pro tvou vl. potřebu.
Pokud máš ve výpočtu jiný čas, než jaký jsi zadala, tak byl pravděpodobně vyplněn buď SL, nabo PT a je tam čas, kdy došlo plnění.
Zkus si cvičně zadat pár obchodů a uvidíš přesně co se dějě.
Pro úplnost ještě doporučuji stáhnout poslední verzi 2.3.8 - chybová hlášení se již neobjevují a výpočet je podstatně rychlejší.

Richard

Odesláno

Richarde dík moc tak už jsem to asi pochopila a docela to i vychází - kontrolovala jsem to s deníkem z bracket traderu. ale občas si utáhnu stoploss dřív protože je mi jasný že z obchodu nic nebude - a tak se chci zeptat na hodnotu vstupů a výstupů. v deníku je sloupeček i pro zadávání hodnot ale když tam napíšu hodnotu ve tvaru 818,3 a pak i číslo do výstupů tak mi to stejně počítá z hodnot co jsou v listu data1m. zaškrtává se někde něco aby mi to nepočítalo z listu s daty ze sierry ale z hodnot které tam zadám já?

díky za rady začátečníkovi :o))

Odesláno

Hodnotu zapisovat nemusíš. Zadáváš pouze čas vstupu a výstupu, hodnoty se ti doplní samy. V listu Data1m jsou hodnoty close a ty se přenášejí. Pokud bys nevstupovala na close, ale třeba 20s před, musela by jsi mít nahraná data cca 10s nebo menší. pokud používáš BT a replay a vstupy ladíš podle situace pokaždé jinak, tak se s 1min daty ( a možná ani s J.A.) asi nedomluvíš. Pokud nahraješ data 10s, tak to už bude dost náročné na místo. Já se u vstupů i výstupů držím close ( příkaz zadávám cca 2s před koncem) a naprostá spokojenost.

Richard

Odesláno

díky moc za rady. vstupuju 100% na close ale výstupy jsou občas dřív když mě to vyhodí na stoplossu protože ho utáhnu kvůli už vydělaným penízkům ( jsem na začátku a zatim jsem v mínusu).

vím že nemusim zadávat hodnoty do deníku ale jen jsem se chtěla zeptat jestli to lze. ale pokud mám v data1m minutová data tak do deníku asi nemůžu napsat jiné číslo než si sám ja tester najde v posledním listě co?

díky za trpělivost :o))

Odesláno

Teď jsem zkoušel zadat čas vstupu a výstupu a ktomu jinou cenu než je v Data1m a funguje to. Mám 2.3.8, nevím jak u nižší verze. Když napíšeš cenu bez času, tak to nahlásí error. Ve verzi 2.3.8 je možné testovat zároven exit1 a exit2, což podstatně rozšiřuje možnosti.

Richard

• Vytvořit...