Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 869
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Ladousek:
Já vím jak by ten vzorec měl vypadat. Ale nepotřebuji v tom vzorci definovat oblast klasicky Q67:Q79, ale pouze několik konkrétních buněk, nebo několik oblastí. Vzorec je při klasickém zadání funkční, jenže definuje oblast a to já nechci.

Odesláno

Stanley Napsal:
-------------------------------------------------------
> Ladousek:
> Já vím jak by ten vzorec měl vypadat. Ale
> nepotřebuji v tom vzorci definovat oblast klasicky
> Q67:Q79, ale pouze několik konkrétních buněk, nebo
> několik oblastí. Vzorec je při klasickém zadání
> funkční, jenže definuje oblast a to já nechci.

Fce. countif potřebuje 1 souvislou oblast dat. U nesouvislé oblasti např. použít fci. countif několikrát ve vzorci a udělat jejich součet. Tzn. tolikrát countif, kolik je oblastí:
=COUNTIF(oblast1;"o")+COUNTIF(C2:C4;"o")+COUNTIF(E2;"o")

Odesláno

Zdravim, normálně pracuju v excelu např. něco kopíruju nebo vkládám a pořád mi to hází tabusku s upozorněním na cyklický odkaz, je to docela otravné.... neví nikdo co s tím?? předem díky za odpověď.

Odesláno

> baisikl

Otravne to asi bude, nicmene ma to svuj duvod. Doporucuju si XLS opravit a cyklicky odkaz vyhodit. Pokud si poradne proctes tu zpravu, co Ti to vyhazuje, mel bys i pochopit, co to ten cyklicky odkaz je.

Napr. do bunky A1 zadam "=B2" a do bunky B2 zadam "=A1" - tohle vytvori cyklicky odkaz, protoze jedna bunka se odkazuje na druhou, ktera se zpatky odkazuje na tu prvni. Takove bunky jsou uplne k nicemu... oprav si to a upozorneni se prestane zobrazovat. Dokonce bys tam mel mit i sipky mezi tema cyklickyma bunkama, abys vedel, ktery to jsou.

• 2 týdny později...
Odesláno

> baisikl

Pokud se to stava i s uplne novym dokumentem, je neco spatne s Excelem. Doporucoval bych preinstalovat. Samozrejme pokud je to nejaka crackla verze, muze to byt i tim.

Pokud se to stava jenom v nejakym konkretnim dokumentu, tak ho sem hod.

• 4 týdny později...
Odesláno

Dělám test opční strategie a zapisuju se P/L vyvíjí každý den:

Na konci mám sloupce, kam si zapisuju výsledek po použití různých kritérií, např.
1/ exit při dosažení PT/SL
2/ Nech to dojít až do konce, pokud SL nepřesáhne X%

Neumím ale excelu říci, aby šel z leva a pokud narazí na buňku, která odpovídá kritériím, tak aby ji zapsal a nepokračoval. Jde vůbec bez makra? A jde na to nějaké jednoduché makro, prosím nakopnout, nějaká makra už jsem napsal, ale tady vůbec nevím jak na to.

díky, jirka

• 2 týdny později...
Odesláno

Dobrý den,
může mi prosím vás někdo pomoci s pár příkazy v excelu? Nemyslím si, že pro někoho kdo s nim již nějakou dobu pracuje to bude těžké.
1) Mám několik patternů označených v jednom sloupci a ve druhém si značím "S" jako short "L" long. Potřebuju vypočítat např. kolikrát se objevuje celkem pattern řekněme 2v a dále kolikrát z toho tam je 2v short a long.

2) Ještě bych to potřeboval dále trochu zkomplikovat a vypočítat kolik se vydělalo pro short a kolik long. (toto už bych dal nejspíš do kupy, kdybych vědel bod 1)

3) Jaký je příkaz pro to bych dle data zjistil den, který se automaticky vypíše do příslušné buňky ?

Počet jsem vypočítal pomocí countifu což není tak hrozné ale ve skládání funkcí jsem zatím trochu mimo.

Díky moc za pomoc (tu).

Odesláno

spec799,
ad 1-2) zkus se v nápovědě Excelu podívat na kapitolu Kontingenční tabulky, super nástroj na zpracování a analýzu rozsáhlý tabulek

ad 3) funkce DENTÝDNE by mohla pomoci

Odesláno

Miro díky za odpověď, až budu mít více času tak se na to podívám, ačkoliv se mi to zdá vcelku těžké se v tom zorientovat (kontingeční tabulky).

Já spíš zkoušel něco ve smyslu... Když je A1 short a zároveň A2 v plusu pak k A3 přičíst 1...moje logika je v tomhle trochu mimo zdá se :).
GL (tu)

Odesláno

Po několikahodinovém trápení jsem konečně pochopil problematiku kontingenčních tabulek, jen mám teď problém s tím jak vypočítat kolik obchodů bylo dle určených dní.
Mám v jednom sloupci datum (A1-A1000 řekněme) a v druhém sloupci den (B1-B1000)...kde mám akorát B1=A1 atd. akorát změněnou tabulku na dddd. No ale když si dle kontingenční tabulky chci vypočíst kolik obchodů bylo např. v pondělí tak mi to nevypisuje dny, ale datumy. Určitě existuje lehký fígl, který momentálně nevidím...díky za help (tu)

Odesláno

Opět potřebuju pomoc. Jde o banalitu, prostě potřebuju nějak "uzamknout" určitou hodnotu. Abych to ujasnil...řekněme, že mám řádek A2 kde je vzorec =A1+E3 no a já potřebuju aby když to přetáhnu dolů (třeba do řádku 654) tak aby se přičítala hodnota k A1 hodnota daného řádku, ale E3 aby bylo stále E3.

A1+E3
A2+E3
A3+E3
A4+E3
A5+E3

Myslím, že jsem to srozumitelně vysvětlil a díky za rady (tu)

• Vytvořit...