Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Price action


ladary

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Aha, tak už je to tady. Díky ladary, že jsi se zhostil založení tohoto vlákna. Super. Všimnul jsem si jej trochu pozdějc, takže jsem už odpovídal a dotazoval se v jiném. Doufám, že se to tady rozjede, protože jde o velice zajímavé téma se spoustou pozdílných možností přístupů ke grafům a k jejich vnímaní, ikdyž cena je cena a ta jde pouze třemi možnými směry. Nahoru, dolů a nebo do strany.
Sám za sebe musím říci, že zatím používám WCCI, který má mimochodem své obsáhlé vlákno již pěkně dlouho, ale čím dál tím více koukám jen na cenu, což je samozřejmě v úplném rozporu s původním WCCI, který tímto nechci jakkoliv shazovat nebo podobně. V podstatě používám jakousi hybridní kombinaci cenových grafů a WCCI. Ale jak říkám, co může být dobré pro jednoho, nemusí být dobré pro jiného.
Doufám, že můj příspěvek není úplně off-topic. Uvědomuju si, že nejsem asi ten pravý, pro nějaké přednášky na dané téma, ale chtěl jsem hlavně přispět k tomu, ať se to tu trochu rozhýbe.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

V podstatě se dá do trhu vstoupit v kterémkoliv okamžiku, protože nikdo neví co trh udělá po mém vstupu. Uvedu příklad obchodníků, kteří vstupují podle EMA. Mám 10 obchodníků a každý vstupuje podle EMA. První ema5, druhý ema 10.........desátý ema50. Vložte si všechny tyto EMa do grafu a uvidíte jak různí lidé vstupují. Prakticky v pořád. Ktěmto lidem se přidávají jestě tradeři z vyšších TF, proto je trh neustále v pohybu. Pokud tomu rozumíte co jsem ted napsal, tak zjistíte, že na vstupu záleží jen minimálně. Mnohem důležitější jsou úvahy co dál dělat, vypracovat herní plán, když jsem v obchodu. Stanovit jakým způsobem vystoupím se ziskem nebo v případě otočení trhu s malou ztrátou.
Pochopitelně je důležité sledovat trh jako celek, kterým směrem se ubírá, kolem které ceny nejčastěji konverguje, zda je nahoře nebo dole. Pokud vidím, že ve směru short jsou větší zisky než long, tak se snažím šortovat.,apod.
Mám jedno pravidlo, které vždy dodržuji:
"Když trh začne stoupat tak nakupuji, když trh začne klesat tak prodávám"

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

To co napsal MNovak o vstupech a následném managementu obchodu, vyjádřil v jedné své knize Joe Ross takto:

"Tato kniha je o vydělávání peněz na trzích futures. Vznikla jako důsledek toho, že jsem se dostal k překvapivé informaci. Do každého obchodu, který na trzích proběhne, vstoupí osmdesát procent traderů na správné straně. Přesto nějakých devadesát až devadesát pět procent traderů na trzích futures dlouhodobě prodělává." ( Joe Ross - [ital]Trading in the Bussiness [/ital] )

Já netvrdím, že to musí být pravda. Je to tvrzení pana Rosee, né moje a nevím, kde Joe Ross k této informaci přišel. Myslím ale, že to může být pro mnohé, včetně mě, celkem šokující prohlášení, či hůře - zjištění. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Ouklend:

Ross je síce autorita, ale s tvrdením "Do každého obchodu, který na trzích proběhne, vstoupí osmdesát procent traderů na správné straně." si dovolím zásadne nesúhlasiť. Na trhoch je zásadne počet pozícií short rovný počtu pozícií long. T.j. keď vstúpim do pozície long mám protistranu long a naopak. Takže správne do "obchodu" môže vstúpiť len a len presne 50% traderov, pričom presne 50% traderov vstúpilo nesprávne.

Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,

To ticker:Myslím,že to takhle nejde říct,to že je jeden trader na jedné a druhý na druhé straně je samozřejmě pravda,ale nakonec můžou být oba na špatné strraně=skončit se ztrátou,třeba kvůli různému SL,PT.strategii atd.

To Ouklend:Souhlasím s Richardem,důležité je na které straně budeš Ty.Jinak nevím jestli může být schopen někdo říct takhle určité číslo,mě se třeba zdá že 90-95% je možná hodně pesimistické,ale je to můj soukromý nepodložený názor.

S pozdravem

borax

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No. Vidím, že se mi podařilo tohle skoro zapomenuté vlákno trochu rozhýbat, což bylo mím prvotním záměrem, a protože jsem možná tak trochu čekal lehce ráznější reakce, tak jsem k tomu Rossovu citátu zrovna dodal i svůj názor, který zopakuji: Je to pro mě šokující prohlášení, jako zjevně i pro mnohé ostatní, a mnozí s ním také nemusí souhlasit, a to ani já, což jste tu všichni potvrdili.

Jinak vám všem děkuji za podporu. Taková a podobná tvrzení, byť je prohlašuje takový "velikán", jako je Joe Ross, mě nemůžou rozhodit, a ikdyž jsem v Live obchodování momentálně v záporných číslech, pořád před sebou vidím světlé zítřky. Je jasné, že s pesimismem v tomhle kšeftě nemůže nikdo daleko dojít ....

Zkuste se ale vybodnout na nějaký procenta, který nám všem můžou být úplně ukradený a zkuste přihodit něco k danému tématu tohoto vlákna. Příspěvky na téma Price action jsou roztříštěny po celém diskuzním fóru a bylo by fajn, najít co možná nejvíce názorů v jednom vlákně.

;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Richarde

mimochodem Joe Ross také řekl, a to už jej necituji, protože se mi to nechce hledat, že pokud nejde po vstupu do pozice trh okamžitě tvým směrem, co nejrychleji vystup.

Dle mého názoru taky zvláštní názor, protože kdyby tento Rossův návod někdo bezmezně poslouchal a následoval, tak:

1. nemusel by mít automaticky nastavené při vstupu do pozice SL, protože nebezpečí, že by se trh pohnul okamžitě např. 10 ticků proti němu je minimální, s jedinou vyjímkou obchodování po nějakém fundamentu

2. trader by poté vlastně ani nemohl nakupovat za limitní příkaz např. 2 ticky pod close (v případě longu) ( tak jako to děláš třeba zrovna ty :) ) ) kdy jde vlastně úsečka proti němu. Schválně kolik % obchodů by jsi musel na svých RB zrušit, kdyby šel trh, byť krátkodobě, proti tobě :).

Takže Joe Ross ano, ale některé jeho názory je třeba brát s rezervou ....

;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to borax:

Obecne, otvorím pozíciu long - protistrana je teda short, ja som v pluse protistrana je v mínuse a naopak. Áno to je ideálny prípad. Samozrejme počas toho ako som ja v pozícii long protistrana môže postúpiť pozíciu ďaľšiemu traderovi a v momente postúpenia môže byť zisková. Tých kombinácií je tam mnoho. Ale platí základné pravidlo ak niekto zarobil z niekoho účtu to muselo byť uhradené, t.j. ak ja som mal obchod úspešný niekto ho musel mať neúspešný (aj keď následný v rade). Osobne si ale myslím, že štatisticky je to spriemerované v danný okamih je to 50 na 50. Pochopiteľne dlhodobo je to už niečo iné - t.j. môžem mať aj 60% úspešnosť a spolahlivo vymazať účet.

danek:

Ak sa môžem opýtať existuje ešte nejaká iná možnosť ako long a short (okrem neobchodovania)? Reagoval som na "Do každého obchodu, který na trzích proběhne, vstoupí osmdesát procent traderů na správné straně. ", čiže je jedno ak som short a som v mínuse a niekto je long a má plus?

Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Ouklend,

1) s tím, že by jsi nemusel mít nastaven SL nesouhlasím. Může spadnout platforma, může odejít připojení, může tě trefit šlak ...

2) protože obchoduji na grafu s nastavením RB, tak si dokážu přesně spočítat místo, kam umístím limitní příkaz a zadat ho téměř ve stejném okamžiku, kdy je bar uravřen, takže jsem exekuován i v případě, že jde trh ihned proti mně. Pokud se cena vůbec nedostane do zelených čísel, neosciluje v rozmezí několika ticků a plynule jde proti mně, tak na 8 ticku pozici marktem uzavřu. Pokud se cena dostane do plusu, potom do mínusu a takto to střídá, nechávám volný průběh a pozice eventuelně skončí na SL. Celkové procento obchodů, které by se po tomto uzavření ještě vzpamatovaly, je velmi, opravdu velmi malé.

Ono se zdá že 2 ticky u strátového obchodu, stejně jako vstup ''se slevou 2 ticky'' je málo, ale ve výsledku za delší
časové období to dělá zajímavé peníze ve prospěch mého účtu.
Je nejlepší, pokud se narazí na podobné informace a tvrzení, se nad nimi zamyslet, skusit je napasovat na svůj systém, otestovat a podle výsledků se rozhodnout jak s nimi naložit.

Richard

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Hezky se vam to tu rozjizdi, ale jen pro doplneni Ross automaticke stopy ve vetsine pripadu intradennich odbchodu nezadava ma jen mentalni alespon to sam tvrdi jak to resi pri vypadku tod otazka.Ke vstupu prevazne pouziva Stop prikaz a market k vystupu alespon ze zacatku obchodu, vstupuje na prorazeni ktere by se nemelo diky momentu ve vetsine pripadu na vstup vratit (limit na toto vhodny moc neni) a pohybovat se temer okamzite minimalne k prvnimu pt , proto si take muze dovolit rychle posouvani na B/E a nebo okamzite vystoupit v pripade otoceni proti coz je signal spatneho nacasovani. Jak se rika kazdemu vyhovuje a obchoduje neco jineho.

Hodne uspesnych obchodu jirka
[bold] [/bold]Stesti přeje pripravenym

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Richarde.

ad 1) souhlasím, bral jsem jen čistě obchodní hledisko a -pravda- na "vyšší moc" jsem zapomněl ...

ad 2) samozřejmě možnost vstoupit limitním příkazem na ceně např. o 2 ticky taky něco vím (např. je to doporučováno "finančníky" u jednoho patternu jejich OS FinWin), ale o to nejde, dával jsem to sem jen jako přirovnání k tomu Rossovi.

Když už jsi to ale takhle rozebral, tak mi není zcela jasná jedna věc. Pokud dobře počítám, tak pokud jde trh proti tobě a nakoupíš 2 ticky pod close při Longu a cena jde stále proti tobě, tak pokud vystupuješ na 8 ticku, tak je to stejně při RB 0,9, které používáš 1 tick pod low, takže vlastně SL ne? Ovšem v případě, že tím míníš 8 ticků od tvého vstupu. Nebo myslíš 8 ticků od close úsečky? To by potom bylo, jako SL 60 $. Jak jsi to tedy myslel?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

×
×
  • Vytvořit...