Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

:D admin zmazal moj prispevok tak asi nebol vramci pravidiel.
takze opravujem .

Odporucil by som ti Precitat knihu Master The Marktets od Toma Williamsa.
Su tam pekne vysvetlene principy Supply/demand.

Odesláno

chvilku som tu nebola, vyprsalo mi demo a cakala som na zalozenie uctu (az mozem testovat).. ..dnes som isla 1xLIVE, zvedavost mi nedala.. ..myslim, ze to dopadlo dobre..na moje skusenosti ..pozmenila som dnes timeframe z rb na renko, pride mi to tiez zaujimave.. ..rozmyslala som nad tym, ze z min grafu dostane skuseny trader isto viac info o trhu, ako z rb (aspon si myslim), tvar sviecky, dlzka atd. no snazim sa to co najviac zjednodusit pre mna, aspon nateraz (:

17199

Odesláno

ardore:

ahoj, české a slovenské knihy jsou velký problém. To, co se momentálně prodává v českém nebo slovenském jazyce pro mě osobně má je minimální hodnotu, takže je mi líto, ale v tuto chvíli tu nemohu nic doporučit :)

Odesláno

ardore:
to bol live obchod ?
pises ze si zmenila s RB na Renko typ grafu to nie je moc dobre ak mas daky obchodny plan
aj ked tie grafy sa mozu zdat podobne.

jednu vec som si tam vsimol ze tam mas volume lenze pri type Renko grafu to volume by nemalo zodpovedat jednotlivym boxom.
radsej by som si ho stade vyhodil na tvojom mieste aby ta neplietlo.

Odesláno

prave o to ide ze renko nie su casova zalezitost. jednotlive boxy sa vykresluju iba ked sa prekroci urcite mnozstvo toho boxu na kolko je nastaveny takze nie ked prejde daky casovy usek sa vykresli dalsi box.

podobne ako Point And Figure. takties nie su zalozene na case.

Odesláno

Volume nemá smysl používat snad pouze u Volume grafu(paradox to není) neboť tam vím že je na každé svíčce stále stejné a na to jaké je aktuální u aktuální svíčky je pro něj k dispozici indikátor VolumeCounter.;) Časovou osu pak mají oba typy podobnou - nelineární.

Odesláno

Jiri.S
Odporucam pozret ako su konstruovane grafy Renko na investopedi napriklad
www.investopedia.com/terms/r/renkochart.asp#axzz1Ztb6u1j8

x-ova os nie je CAS , to ze casovu os tam mas vykreslenu je len zalezitost Ninjatrader pretoze na to nie je prisposobena.

ako moze x-ova os byt casova ked kazdy box sa vykresli az vtedy ked cena prerazi definovanu hodnotu boxu ?

ked si ale das volume ktomu v ninje tak bohuzial volume indikator ako je konstruovany zavisly na case Je takze ti to dava dezinformaciu.

Odesláno

Jiri.S

to je cas ale nie je zavisly na baroch.. tie dole datumy su natiahnute takze 1 bar nezodpoveda 1hodine resp dnu atd.
preto ked tam mas volume indikator a to volume je zavysle od kazdej sviecky casu..tak je matuce.
ak bude treba tak to aj nazorne nakreslim :DD

Odesláno

hruska:
matoucí? Jak pro koho. U range barů, tikových barů a volume barů je to v tomto ohledu s časem stejné a i tam (vyjma volume barů kde je volume na každé svíčce stále stejné) má volume svůj smysl a je vhodné ho znát. Čas je prostě z principu u těchto typů grafů nelineární a správně jsi postřehl že bary neodpovídají stále stejnému časovému úseku, což ale neznamená že volume ke své svíčce (či tiku, či boxu jako tady) nepatří. Dle mého názoru patří, ale Ty na to máš názor jiný než já a zase jiný než Ty.:)

Jak píše [bold]Petr[/bold] ve svém článku - není jejich vykreslování konstantní v čase:
www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/range-bar-grafy.html
(tu).
Takže kdo nestíhá Price action musí přepnout na vyšší timeframe.
Jen ještě k jinému připomenu, že [bold]blaze-ma[/bold] v tamní diskuzi má pravdu a platí to o jakémkoli "last" grafu a je vhodné to vědět.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...